Реклама
Реклама
Реклама

Оренда нерухомості в Австрії

  1. Етапи укладення договору оренди приміщення в Австрії питання по оренді приміщень знаходяться...
  2. Закон Австрії враховує такі причини розірвання угоди про безстрокову оренду:
  3. Головна оренда (Hauptmiete) і суборенда (Untermiete)
  4. Термін договору на необмежений час - befristet
  5. Застава в Австрії - Kaution

Етапи укладення договору оренди приміщення в Австрії

питання по оренді приміщень знаходяться під контролем Федерального закону (MRG - Mietrechtsgesetz) і діють на всіх федеральних територіях Австрії.

Договір оренди укладають орендар (Mieter) і орендодавець (Vermieter) як на обмежений (befristet), так і на необмежений термін (unbefristet).

Безстрокова оренда в Австрії (unbefristet). її ризики

При укладанні договору на невизначений термін, орендні відносини можна розривати за згодою двох сторін або односторонньо.

Якщо орендар чи орендодавець заявляє про розірвання угоди (в письмовій або усній формі), а інша сторона з цим згодна, то в такому випадку угода розривається у строк, спеціально зазначений в договорі (Kündigungsfrist) або в звичайний законний термін.

Але в разі якщо одна сторона хоче розірвати догвор, а інша не згодна з цим, то протест необхідно буде сформулювати в письмовому вигляді. Якщо орендодавець бажає розірвати договір на оренду , Укладеного на невизначений термін, закон дає орендарю право захищатися від необґрунтованих дій (Kundigungsschutz).

Орендодавець повинен заявити про розірвання даного договору судновим шляхом і назвати його безпосередню причину.

Закон Австрії враховує такі причини розірвання угоди про безстрокову оренду:

  • якщо орендар сплачує оренду;
  • якщо об'єкт оренди не використовують взагалі або використовують не в повній мірі;
  • якщо орендар здає приміщення піднайом (Untermiete), а в контракті не обумовлено дане право;
  • в разі, якщо людина, яка орендує не дає можливості проведення ремонтних робіт;
  • якщо орендар наклав на себе руки;
  • якщо будинок, в якому розташоване приміщення для оренди, збираються знести (в такому випадку орендар зобов'язаний надати об'єкт замість);
  • якщо орендар бажає використовувати об'єкт сам або віддати на користування

При розірванні догвора орендарем, процеси також проходять через суд - без вказівки причин, але з огляду на, що, згідно із законом, термін розірвання триває 1 місяць, або керуючись терміном, зазначеному в договорі.

Увага. Дані умови можна вважати дійсними при тривалості оренди приміщення на строк до 5 років. Якщо людина, орендує приміщення на протязі 5 років, то, згідно із законами Австрії, він набуває практично необмежені права на орендований об'єкт. При такій тривалій оренді закон тлумачить суперечка між двома сторонами на користь орендаря.

Головна оренда (Hauptmiete) і суборенда (Untermiete)

Договір головною оренди укладається між орендарем та орендодавцем, який володіє об'єктом нерухомості Договір головною оренди укладається між орендарем та орендодавцем, який володіє об'єктом нерухомості.

Договір суборенди (або піднайму) укладається між субарендатором (Untermieter) і головним орендарем (Hauptmieter). Умови та термін розірвання угоди щодо суборенди в повній мірі залежать від головного договору оренди.

Термін договору на необмежений час - befristet

Мінімальний термін оренди об'єкта нерухомості - 3 роки. Якщо період виходу з контракту не вказано (найчастіше він дорівнює 3 місяців), орендар має право розірвати договір через суд лише після одного року оренди.

Якщо брати до уваги ще й тримісячний термін розірвання угоди, то це означає, що такий контракт може бути розірвати не раніше, ніж до кінця 16-го місяця.

Застава в Австрії - Kaution

При укладанні договору оренди на випадок відшкодування шкоди, яку можуть завдати здають об'єкти, орендар дає орендодавцеві заставу. Розмір суми застави в законі не прописана, але найчастіше вона дорівнює тримісячної орендної плати.

Після розірвання угоди заставу повертають орендарю. Існують випадки, коли орендодавець не віддає заставу або віддає тільки його частина - тоді він повинен обґрунтувати свої дії законним шляхом. Це може бути сума збитку, який завдали приміщенню або його оснащення, невиплата орендарем оренди приміщення або комунальних послуг.

Якщо в період пошуку нерухомості Ви користуєтеся послугами агента, то необхідно буде оплатити його послуги. Комісійні агентств з оренди нерухомості це тримісячна ціна оренди квартири або вдома.

джерело: Zagranitsa.net - нерухомість за кордоном
Передрук матеріалів тільки з письмового дозволу редакції