Реклама
Реклама
Реклама

Ціни в Австрії

Австрія є досить дорогою країною для життя. Наприклад, ціни в сусідній Словаччині нижче австрійських майже в два рази. В Австрії дорогий громадський транспорт, проживання в готелях, їжа в ресторанах, вхідні квитки в музеї і т.д. Але, з іншого боку, тут завжди можна бути впевненим в якості послуг, що надаються, а громадський транспорт тут ходить як швейцарський годинник.

Австрія є досить дорогою країною для життя

Найбільш дороге місто Австрії - це Відень . Але саме в сюди, в столицю Австрії, приїжджає найбільше туристів. Тому, більшість наведених нижче цін стосуватимуться Відня. В інших невеликих австрійських містечках ціни на товари і послуги можуть бути трохи нижчими, ніж зазначені тут.
Обід на двох у віденському кафе або барі може коштувати близько 40-50 євро (це салат або суп + основне блюдо + келих пива). Чашка кави обійдеться тут в 3-4 євро. Де то стільки ж буде коштувати і літр пива. Якщо їсти в забігайлівці або фастфуді то цінник на двох буде в районі 20 євро. За 3-4 євро на ходу в Австрії можна перекусити шматком піци або бутербродом.
Ціни в австрійських продуктових магазинах теж досить високі. Булка хліба буде коштувати 1,5-2 євро, десяток яєць близько 2 євро, кілограм м'яса (курка, свинина) - близько 8 євро. Сири - від 7 до 14 євро за кг. Кілограм яблук (як і більшості інших звичайних фруктів) обійдеться в 2 євро, картоплі - в 1 євро. Літрова пачка соку обійдеться тут в 1,4 євро.
Сигарети в Австрії дуже дорогі, як в принципі і скрізь в Європі, близько 4 євро за пачку.
Платні туалети коштують близько 0,5 євро. Парковка в центрі Відні - 4,5 євро на годину, 45 євро в день.
Вхідні квитки в музеї стоять в середньому 10-12 євро.
Вартість проживання в австрійському готелі залежить від міста (у великих містах дорожче), близькості до центру (курорту) і т.д. Готель в центрі Відня може коштувати 100 і більше євро за двомісний номер за ніч. Трохи подалі від центру міста можна оселитися за 50-60 євро. На свята (Різдво) ціни за номер будуть рости.
Громадський транспорт Відня (а так само залізниця, яка охоплює всю країну) є дорогими. Разовий квиток на проїзд у Відні коштує 2,1 євро. Добовий проїзний 7,1 євро. Квиток на поїзд з одного міста в інший коштує від 15 і більше євро в залежності від дальності поїздки. Але австрійські поїзди та автобуси зручні, швидкі та комфортабельні. На них приємно їздити і подорожувати. Іноді, з аеропорту Відня можна досить дешево полетіти на літаках бюджетних авіакомпаній в інші великі європейські міста.

У цьому відео про ціни на продукти в Австрії розповідає наш переселенець: