Реклама
Реклама
Реклама

Правила і тарифи на провезення ручної поклажі і здаються в багаж предметів

  1. загальні положення
  2. Норми провозу багажу для рейсів з кодами SU 6000-6999
  3. Багажні норми для рейсів з кодуванням FV 5501-5900
  4. Багаж понад норми

При купівлі авіаквитка завжди спливає питання, скільки і яких речей можна взяти в поїздку. Єдиного зводу норм з цього питання немає - різні авіалінії виробляють власні правила. На жаль, не всі пасажири дають собі працю ознайомитися з ними, в результаті їм доводиться доплачувати значні суми.

Авіакомпанія «Росія» є частиною групи «Аерофлот», її літаки літають більш ніж по 8 десяткам напрямків в 15 країнах світу. Застосовувані «Росією» правила перевезення багажу досить прості і чіткі, ознайомитися з ними можна на офіційному сайті АК Росія.

Застосовувані «Росією» правила перевезення багажу досить прості і чіткі, ознайомитися з ними можна на офіційному сайті АК Росія

Авіакомпанія «Росія» доставляє пасажирів і їх багаж по всьому світу

загальні положення

В авіакомпанії два види обслуговування: «бізнес-клас» і «економ-клас». Вага багажу, вартість якого включена в авіаквиток, залежить від виду обслуговування, а також від напрямку рейсу, типу повітряного судна. Необхідно, щоб багаж був зареєстрований кожним пасажиром (якщо оформляється груповий багаж, наприклад, для спортивної команди, особистої реєстрації не потрібно).

Норма багажу не включає в себе наступні предмети, які пасажир може мати, проходячи на борт (безкоштовно):

  • дамську / чоловічу сумку;
  • зонт;
  • швидкозшивач з паперами;
  • книги / журнали / газети;
  • букет;
  • пальто / шубу;
  • костюм в чохлі;
  • перенесення для немовлят при польоті з дитиною;
  • спеціальну дитячу їжу;
  • ноутбук / фотокамеру / відеокамеру;
  • стільниковий;
  • засоби пересування для інвалідів (коляски / милиці) за умови їх приміщення на багажній полиці або під сидінням;
  • тростину
  • термометри, тонометри, запальничка - по одній штуці на кожен квиток;
  • перекис водню, аерозолі і гелі, герметично упаковані, загальним обсягом 1 літра.

Мобільні телефони можна проносити в ручній поклажі

Ці речі не треба зважувати і постачати будь-якими бирками. Якщо багаж дуже крихкий або становить підвищену цінність, можна провозити його на сусідньому місці, попередньо викупивши його і погодивши з перевізником (з умовою, що предмет вагою не більше 80 кг і вміщується на кріслі).

Якщо до польоту щось куплено в відділах «Д'юті Фрі», магазинна обгортка збережена, і є касовий чек, товари можна провозити в салоні лайнера без доплати. Прийняті в авіакомпанії Росія норми провезення ручної поклажі і багажу відрізняються в залежності від того, на рейсах з яким позначенням летить мандрівник.

Норми провозу багажу для рейсів з кодами SU 6000-6999

Для клієнтів цієї категорії рейсів провезення багажу здійснюється за спрощеною методикою, заснованою на поштучному визначенні норми речей, яку людині дозволено взяти, маючи квиток. Є відмінності, які виходять від типу обслуговування і тарифу, за яким куплений проїзний документ.

Так, для всіх тарифних планів в класі «бізнес» можна провезти два місця вантажу, що не перевищують 32 кг кожне та 1,58 м по сукупної довжині-ширині-висоті. Дозволена до перевезення і ручна поклажа - 1 місце вагою не більше 15 кілограм, по габаритах не перевищує 0,55 * 0,4 * 0,2 м.

В комфорт-класі на один квиток дозволено перевезення двох місць вагою, що не перевищує 23 кілограми і 1,58 метра за сумою вимірів, плюс 1 одиниця 10-кілограмової ручної поклажі.

Мандрівники групи «преміум» економ класу мають ті самі права на кількість і вагу багажу, що перевозиться, що і власники квитків комфорт-класу.

Найдешевший (економ) клас дає можливість без оплати провозити на 1 квиток одне місце багажу не більше 23 кілограм ваги і одне місце (макс. 10 кг) в салоні авіалайнера.

Додаткова інформація. Пристосування для лижного спорту або сноуборду (лижі + палки + боти / сноуборд), хокею (чохол з обмундируванням + дві ключки), гольфу (всі в одному чохлі), велосипеди, вудки (дві штуки + оснащення) приймаються за одне місце і також враховуються в обсязі багажу, покладеного на один квиток. На зимовий сезон 2017-2018 авіакомпанія «Росія» надає ще одне місце для транспортування лижного обладнання (лижі плюс палки в чохлі), що не перевищує 23 кілограми.

Лижний та інший спортінвентар включається в норму багажу

Транспортування зброї, живих істот і музичних інструментів на цих рейсах має свої особливості обліку. Так, зброя, що перевозиться в спеціальному контейнері кількістю до п'яти штук, плюс багаж з боєприпасами вважається за одну штуку багажу (якщо за вагою все вкладається в норму).

Музичні інструменти провозяться як в багажному відсіку лайнера, так і його салоні (при відповідності нормативам); особливо важливі екземпляри можна перевозити в сусідньому кріслі при придбанні проїзного документа.

Для перевезення живих істот потрібна згода від авіаперевізника, чисельність особин обмежена. До складу безкоштовного багажу вони не включаються. Якщо тварин або птахів везуть в одній клітці / перенесенні, то оплата необхідна за кожну особину. Тільки собак-поводирів для сліпих пасажирів можна провозити безкоштовно. Є породи (наприклад, бульдоги, пекінеси, боксери), види тварин (гризуни, плазуни, членистоногі, риби, дикі тварини або птиці, піддослідні ссавці), а також екземпляри, вагою разом з кліткою більше 50 кілограм, яких АК «Росія" не приймає до перевезення як багаж ні в салоні, ні в вантажному відсіку в літаку. Якщо різні тварини не містяться разом, заборонено провозити їх однією особою.

Зверніть увагу! Перед транспортуванням чотириногих або пернатих вихованців треба проконсультуватися з ветлікарем і отримати у нього довідку на політ. До вильоту тварини повинні бути здорові, спокійні і неагресивні, що не випускати дратівливий запах, нормально сприймати перенесення. При недотриманні цих умов авіаперевізник має право не перевозити тварину через загрозу комфорту і безпеки оточуючих.

Засоби пересування інвалідів, а також коляски для малюків (складаються за типом тростини) віддаються в багажний відсік без оплати. Вони упаковуються в спеціальні великі пакети перед входом в салон і по прибуттю видаються пасажирам у трапа.

Коляски здаються в багажне відділення біля трапу

Багажні норми для рейсів з кодуванням FV 5501-5900

Рейси з кодовими позначеннями FV5501-5900 мають дещо інші правила провезення багажу на основі ваговій методики. Головним визначальним фактором є те, скільки кг важить поклажа мандрівника, а сума місць вже не так важлива. Для контролю на реєстраційній стійці в аеропорту необхідно пред'явити як поклажу, яку здають в багажний відсік літака, так і перевозяться з собою на руках. Робиться це також для забезпечення безпечного польоту.

При ваговій системі норми також розрізняються по класності крісел: бізнес і економ. У бізнес-класі можна безкоштовно перевозити від 15 (перельоти Санкт-Петербург - Пхукет) до 40 кг (перельоти до Німеччини) загальної ваги без обмеження кількості місць багажу. В економічному класі вага багажу, що припадає на один пасажирський квиток, становить від 15 (рейси в Дубай, Пхукет, Овда ) До 25 кг (по РФ і СНД). Загальні розміри багажу, тобто сума ширини, довжини і висоти кожного місця поклажі пасажира не можуть бути більше 2,03 метра. Сума вимірювань ручної поклажі в обох класах обмежена розмірами 0,55 м * 0,4 м * 0,2 м. При цьому вага речей, що перевозяться «на руках», обмежується 5 кг для класу «економ» і 10 кг - для «бізнесу ».

Немовлята, які летять на руках у супроводжуючих (квитки продаються без місця), мають норматив провезення багажу в 10 кг (дитяча коляска, що здається у трапа літака, сюди не включається).

Немовлята, які летять на руках у супроводжуючих (квитки продаються без місця), мають норматив провезення багажу в 10 кг (дитяча коляска, що здається у трапа літака, сюди не включається)

Розміри ручній поклажі не можуть бути вище певних норм

Весь дозволений до перевезення інвентар для занять спортом включається в вищенаведені багажні норми як на регулярних, так і на чартерних рейсах «Росії». Його вага входить в вагові норми всіх інших місць багажу, і за надмірну вагу або перевищення габаритів доводиться доплачувати.

Такі ж правила поширюються на перевезення музичних інструментів. Якщо вони транспортуються в якості ручної поклажі, вага обмежується тими ж 5-10 кг, в залежності від класу обслуговування. При транспортуванні в багажному відділі лайнера інструмент не може важити більше напів-центнера. Про бажання перевозити літаком музичний інструмент пасажир повинен інформувати перевізника за півтори доби до відправлення борту, тому що необхідно отримати його згоду.

Тварини і птиці провозяться за гроші за відповідними тарифами, що не входять в норму багажу:

  • на польотах по Росії - 800 рублів за кг живої ваги (зважується разом з кліткою);
  • на польотах в / з єврозони - 13 євро за кілограм;
  • на інших міжнародних рейсах - 15 доларів за кілограм.

У салонах літаків АК «Росія» можна провозити тваринного загальною масою не більше 8 кілограм, в інших випадках їх везуть в багажному відсіку. Для незрячих пасажирів, які користуються послугами собак-поводирів, є можливість провозити їх безкоштовно в салоні літака (при цьому їхня вага не додається до вагою решті поклажі) за умови наявності підтвердних довідок на інвалідність і навчання хвостатого помічника.

Для незрячих пасажирів, які користуються послугами собак-поводирів, є можливість провозити їх безкоштовно в салоні літака (при цьому їхня вага не додається до вагою решті поклажі) за умови наявності підтвердних довідок на інвалідність і навчання хвостатого помічника

Собакам-поводирів можна летіти в салоні зі своїм господарем

Інвалідні коляски, коляски-тростини для інфантів на рейсах FV5501-5900 також допускаються до безкоштовної транспортуванні строго в багажному відділі лайнера (без оплати додаються до норм безкоштовного провозу і в загальна вага не включаються). В салон їх проносити категорично не дозволяється.

Для зброї і бойових припасів до неї особливих нормативів не передбачено, їх вага включається в вагу іншого багажу пасажира. На один квиток дозволено провозити максимально 1 тис. Патронів, запечатаних в фабричну неушкоджену упаковку, сукупним вагою до п'яти кілограм. В одному футлярі / чохлі / кобурі провозити зброю та боєприпаси забороняється з міркувань безпеки. Коли мандрівник, що перевозить в багажі зброю (обов'язково в незарядженому вигляді!) Реєструється на рейс, він повинен повідомити про це представникам АК «Росія». А на реєстрацію йому необхідно прибути як мінімум за 90 хв. до вильоту. Якщо зброя вивозиться / ввозиться з-за кордону, людині потрібно обов'язково мати дозвіл на це від МВС. Різні імітації пістолетів, гвинтівок, електрошокерів та інша зброя можна транспортувати тільки в багажному відділі в хвості лайнера.

Муляжі або копії зброї перевозити в салонах повітряних суден заборонено, їх обов'язково слід упакувати в зареєстрований багаж.

В авіакомпанії є заборона на перевезення небезпечних вантажів в якості багажу. До таких належать:

  • феєрверки і вибухівки;
  • спреї і стислі під тиском гази;
  • речовини, швидко піддаються горінню;
  • токсичні речовини типу ртуті, кислот, лугів;
  • предмети, що випускають радіаційні хвилі;
  • сильно намагнічені матеріали;
  • зброя, що діє на основі електричного шоку.

У ручну поклажу не приймаються акумуляторні батареї на літій-іонної тязі, чия потужність більше 160 ват / година, крім крісел-колясок для інвалідів. Решта прилади, що працюють на таких акумуляторах, маркуються як «небезпечний вантаж» і везуть тільки в багажному відсіку (при цьому клеми захищаються від замикань, а електроланцюзі ізольовані), електронні пристрої вимикаються на час польоту.

Невеликі мобільні засоби переміщення, що працюють на літієвих батареях, такі як Сегвей, гіроскутери, ховерборд і ін., Можуть перевозитися як зареєстрований багаж, при цьому батареї необхідно витягнути з пристрою (і везти в ручній поклажі при потужності нижче 160 ват / година). Звичайні самокати (в т.ч. складні), скейтборд і ролики транспортувати в салоні лайнера «Росії» заборонено, їх треба здавати в багаж.

Електронні сигарети допускаються до перевезення у вигляді ручної поклажі в наступних випадках:

  • в батареях ізольовані клеми, щоб уникнути коротких замикань;
  • вміст літію не більше двох грам;
  • сукупна потужність не більше 100 Вт / год;
  • підзарядка на борту виключена.

Багаж понад норми

Якщо у людини багаж не входить в певні авіакомпанією норми по вазі, кількості валіз або габаритам, йому слід внести додаткову оплату, згідно тарифів АК «Росія».

Тарифи на провезення наднормативного багажу на всіх рейсах (введені в дію з 15.11.2016г.)

Категорія Вид перевищення Тариф в РФ, в рублях Міжнародні рейси в / з Америки, Азії (за винятком прямих рейсів в Азіатські країни СНД з російської Азії, а також рейсів з Узбекистану, Казахстану і Киргизії в Європу і Африку) Інші міжнародні рейси Долари Євро Долари євро Перевищення числа місць при кількісному нормативі в одне місце Друге місце 2,5 тис. 100 100 50 150 Третє і подальші місця 7,5 тис. 200 200 50 150 Перевищення числа місць при кількісному нормативі в два місця Третє і подальші місця 7,5 тис. 200 200 150 150 Перевищення вагової норми покладеного або наднормативного вантажу Від 23 до 32 кілограм 2,5 тис. 125 125 100 100 Від 32 до 50 кілограм 5,0 тис. 200 200 150 150 Перевищення габаритів багажу за сумою висоти-довжини-ширини основного або наднормативного вантажу Від 1,58 до 2,03 метра 5,0 тис. 125 125 100 100 Більше 2,03 метра 7,5 тис. 200 200 150 150

Платити в російських пунктах за наднормативний багаж для тарифів, зазначених в євро або доларах, доводиться в рублях за курсом, що визначається на основі курсу Центробанку Росії на день оплати (вони оновлюються кожну середу). Якщо у пасажира є перевага багажу за кількома параметрами, то, згідно з правилами АК «Росія», оплачувати його треба за всіма тарифами. Перевищення норм провозимого безкоштовного багажу в економ, - і бізнес-класі оплачуються за одними і тими ж тарифами.

За провезення багажу понад норми пасажиру доведеться заплатити

Важливо! Повідомити авіакомпанії про бажання перевезти наднормативний вантаж слід як мінімум за півтори доби до відправлення рейсу. Коли у пасажира, що летить транзитом, в проміжному пункті відбувається збільшення ваги або кількості місць багажу, на аеровокзалі вильоту до наступного місця призначення стягується доплата за тарифами аерокомпанії. Якщо ж маса або кількість поклажі зменшуються, гроші не повертають.

Перед польотом завжди необхідно вивчити правила перевезення багажу авіаперевізника, послугами якого належить скористатися, і прикинути вагу багажу, щоб не довелося платити за провезення наднормативного багажу суми, часом порівнянні з ціною квитка.

Відео