Реклама
Реклама
Реклама

Катастрофа Airbus A321. Українські авіатори продовжать літати через Синайський півострів

Українські авіакомпанії не почали облітати Синайський півострів після краху в Єгипті Airbus A321 російської авіакомпанії «Когалимавіа».

Зокрема, як повідомила «Вістям» корпоративний прес-секретар МАУ Євгенія Сацька, ніяких змін в маршрутах, прокладених в даному напрямку, не вносилося.

«Ми летимо звичним прокладеним маршрутом, дотримуючись усіх заходів безпеки. Поки не надійдуть відповідні рекомендації ІКАО (Міжнародна організація цивільної авіації) », - зазначила вона.

Про обльоті Синайського півострова вже заявили три великих світових перевізника - Air France, Lufthansa і Emirates: після появи неофіційної версії про те, що російський літак міг був збитий бойовиками ІГІЛ.

Коментуючи технічну версію падіння лайнера, експерти відзначили, що в Україні не дуже багато бортів Airbus A321.

«Серед флоту наших авіакомпаній Аеробусів 320 і 321 за все десять, найновішому з них 10 років, є і 25-річний», - сказав «Вістям» колишній глава Державіаслужби Денис Антонюк. У той же час він зазначив, що це не означає, що наші авіакомпанії поставлять їх на прикол або в екстреному порядку почнуть проводити технічне обстеження. Цього не будуть робити поки не стануть відомі хоча б версії катастрофи в Єгипті - з боку авіавлади або компаній, які експлуатували подібні суду.

Клацніть по зображенню для збільшення Клацніть по зображенню для збільшення. Інфографіка "Вістей"

«За додатком 13 ІКАО, країна, на території якої відбулося падіння, вирішує, що робити і кого залучати: представників країни, чий це був борт, власника літака, реєстратора, виробника двигуна і т.д. Якщо з'ясується, що причиною аварії стала причина технічного порядку, то виробник випустить регламент, де буде вказано, які зміни потрібно вносити в Airbus », - уточнив Антонюк.

Відповідно до реєстру Державіаслужби України, на 30 жовтня 2015 р борти Airbus A321 в нашій країні мала тільки одна авіакомпанія - «Роза вітрів», а Airbus A320 ще три - Khors Air, Yanair і Atlasjet Україна. При цьому вони політали вже по 15-18 років.

До речі, виходячи з даних держреєстру середній вік експлуатованих українськими авіаторами бортів становить 20 років. З найбільших перевізників країни, наймолодший авіафлот у МАУ і «Дніпроавіа» (14-15 років), а найстаріший - у «Мотор Січі» (35 років).

«Вік літака ні в якому разі не можна вважати стресовим чинником. Це загальносвітова практика. Успішно літають борту і по 30, і по 40 років. Головне -Своєчасне і правильне техобслуговування », - прокоментував« Вістям »ситуацію комерційний директор« Дніпроавіа »Сергій Посилаєв.

Головне -Своєчасне і правильне техобслуговування », - прокоментував« Вістям »ситуацію комерційний директор« Дніпроавіа »Сергій Посилаєв

Фотогалереї: