Реклама
Реклама
Реклама

Кабмін створив рабгруппу для аудиту лісгоспів +

Кабінет міністрів України створив робочу групу для перевірки державних підприємств, що належать до сфери управління Гослесагенствта, і інших суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з вирубкою лісів і експортом лісоматеріалів

Кабінет міністрів України створив робочу групу для перевірки державних підприємств, що належать до сфери управління Гослесагенствта, і інших суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з вирубкою лісів і експортом лісоматеріалів.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в четвер.

"Госгеокадастр робить Аерофотозйомка або беремо супутникові дані та порівнюємо їх за різні періоди часу. Обчислюємо обсяги лісу: скільки було вирубано лісів даними лісовим господарством ... Далі дивимося, що було експортовано, скільки і куди. Далі, як ви знаєте, я зробив запит нашим європейським партнерам, щоб вони надали зворотну інформацію. Ця вся ланцюжок буде підлягати аудиту ", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час урядового засідання.

https://interfax.com.ua/news/economic/520894.html

Уряд створить групи для аудиту вирубки лісів Уряд створить групи для аудиту вирубки лісів

КИЇВ. 26 липня. УНН. Спільні аудит-групи, куди увійдуть представники УКРІНФОРМ, зокрема, податкової міліції, і Служби захисту економіки МВС, а також Мінагрополітики і Госгеокадастра, створять для проведення перевірки вирубки лісу. Про це під час засідання уряду заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент УНН.

"Зараз з лісом розбираємося - сьогодні ми приймемо рішення на виконання доручень. Уже будуть спільні аудит-групи, куди увійде аудит-служба УКРІНФОРМ, податкової міліції та Служба захисту економіки МВС, плюс МінАПК і Госгеокадастр. Проаналізуємо і зробимо аудит всього, що було вирубано за останній період часу. І подивимося по кожному контракту - хто, куди, що вивозив і в якому разі ", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко ветував закон про відповідальність за контрабанду лісу-кругляка.

http://www.unn.com.ua/ru/news/1743466-uryad-stvorit-grupi-dlya-auditu-virubki-lisiv

Кабмін зробив крок до боротьби з контрабандою лісу Кабмін зробив крок до боротьби з контрабандою лісу   Фото: Pixabay Фото: Pixabay

Кабмін створив рабгруппу для аудиту лісгоспів

Кабінет міністрів України створив робочу групу для перевірки державних підприємств, що належать до сфери управління Держлісагентства, і інших суб'єктів господарювання, діяльність яких пов'язана з вирубкою лісів і експортом лісоматеріалів.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 26 липня, передає агентство Інтерфакс-Україна.

"Госгеокадастр робить Аерофотозйомка або беремо супутникові дані та порівнюємо їх за різні періоди часу. Обчислюємо обсяги лісу: скільки було вирубано лісів даними лісовим господарством ... Далі дивимося, що було експортовано, скільки і куди. Далі, як ви знаєте, я зробив запит нашим європейським партнерам, щоб вони надали зворотну інформацію. Ця вся ланцюжок буде підлягати аудиту ", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання.

Нагадаємо, що згідно з доповіддю британської неурядової організації Earthsight, з України в країни ЄС імпортується більше незаконної деревини, ніж з будь-якої іншої країни світу, і більш, ніж з країн Латинської Америки, Африки і Південно-Східної Азії, разом узятих.

З 1 січня 2017 року діє абсолютна заборона експорту лісу (мораторій на тверді породи дерева діє ще з 2015 року, в минулому році його доповнив заборона на експорт сосни).

Скасування мораторію зникла з переліку вимог для отримання нової макрофінансової програми Євросоюзу. У цьому питанні ЄС вирішив задіяти двосторонній механізм вирішення спорів, прописаний в Угоді про асоціацію.

У квітні цього року стало відомо, що дані статистики України та Європейського союзу про вивезення лісу-кругляка України після введення мораторію Верховною Радою розходяться в 238 разів.

https://biz.nv.ua/economics/kabmin-sdelal-shah-k-borbe-s-kontrabandoj-lesa-2484689.html