Реклама
Реклама
Реклама

Звільнення від армії | Служба допомоги призовникам

  1. Звільнення від військової служби: хто може не служити?
  2. Звільнення від армії по навчанню
  3. Звільнення від армії по здоров'ю
  4. Звільнення від армії при судимості
  5. Звільнення від армії з сімейних проблем
Крилова Марія

Юрист Служби Допомоги Призовникам в Якутську

388 переглядів

04.06.2019

Способів законно отримати звільнення від армії чимало: від пошуку захворювання або народження дитини до отримання наукового ступеня. Але у кожного з цих варіантів є свої нюанси, які потрібно знати, щоб не стати ухильником.

Але у кожного з цих варіантів є свої нюанси, які потрібно знати, щоб не стати ухильником

Звільнення від військової служби: хто може не служити?

Повний список громадян, які не підлягають призову, можна знайти в федеральному законі «Про військовий обов'язок і військову службу». Від призову на військову службу звільняються чоловіки, які:

  • мають ступінь «кандидат наук» або «доктор наук»;
  • мають захворювання, з якими не беруть в армію;
  • відбувають покарання за злочин;
  • є синами або братами громадян, які загинули під час виконання військового обов'язку;
  • пройшли військову службу або АГС.

Звільнення від армії по навчанню

Перша причина, по якій можна звільнитися від армії - наявність наукового ступеня. Щоб отримати звільнення від призову на військову службу, потрібно закінчити аспірантуру в акредитованому вузі і успішно захистити кандидатську дисертацію. Потім потрібно буде подати до військкомату документи, що підтверджують наявність наукового ступеня.

Будьте уважні, термін від захисту кандидатської до присудження наукового ступеня можуть розтягнутися до 5 місяців. Якщо в цей час у вас не буде чинною відстрочки , Військкомат зможе закликати вас в армію.

думка експерта

Служба Допомоги Призовникам - це федеральна юридична компанія, яка допомагає призовникам отримати військовий квиток за станом здоров'я. Отримайте разову безкоштовну консультацію або довірте нам уявлення ваших інтересів у військовому комісаріаті. Реальні історії призовників, які отримали з нами військовий квиток, читайте в розділі « Практика »

Катерина Міхеєва, керівник юридичного відділу Служби Допомоги Призовникам

Звільнення від армії по здоров'ю

Найпоширеніша причина зарахування призовників в запас - проблеми зі здоров'ям. Згідно із законом призовники, у яких виявлені непризовного захворювання, не повинні служити в армії. Повний список непризовного діагнозів можна знайти в розкладі хвороб .

Розклад хвороб - документ, що визначає ймовірність призову при різних захворюваннях. З його допомогою члени співробітники військкомату стверджують категорію придатності, а потім приймають рішення про відправку призовника в армію або звільнення від призову.

Рада Служби Допомоги Призовникам:

Розклад хвороб містить більше 800 підстав для зарахування в запас і звільнення від військового обов'язку. Застарілі переломи, травми, захворювання різних ступенів і стадій можуть стати причиною звільнення від призову або надання відстрочки. Обов'язково вивчіть цей документ перед проходженням призовних заходів.

Молоді люди з серйозними захворюваннями, яким військкомат видав військовий квиток із категорією придатності «Д», повністю звільняються від виконання військового обов'язку. Вони більше не повинні перебувати на обліку у військкоматі, проходити військові збори і повідомляти про себе нову інформацію до військового комісаріату.

Звільнення від армії при судимості

Як я писала раніше, судимість і армія несумісні. Чоловіки, які відбувають покарання за злочини, що не підлягають призову. Про це свідчить ст.23 35-ФЗ. Звільняються від військового обов'язку і ті, хто перебуває під слідством. Як тільки судимість буде знято, молода людина може бути покликаний.

Деякі військові комісаріати не цікавляться призовниками з кримінальним минулим і «забувають» відправити їм порядок . В цьому випадку потрібно самостійно з'явитися до військкомату, інакше замість військового квитка можна отримати довідку ухильника .

Звільнення від армії з сімейних проблем

Сімейні обставини, на відміну від перерахованих вище причин, не дають права на зарахування в запас. Але зате з цих підстав можна отримати відстрочку аж до 27 років, а потім, так як в цьому віці не призивають в армію, прийти до військкомату і отримати військовий квиток.

Ви зможете отримати відстрочку за сімейними обставинами, якщо:

  • поодинці виховуєте дитину;
  • виховуєте двох і більше дітей;
  • маєте дитини і вагітну дружину (на 6 місяці вагітності);
  • доглядаєте за недієздатними родичами;
  • оформили опікунство над рідним братом або сестрою.

Щоб вас не призвали на службу, надайте в військкомат документи, що підтверджують право на відстрочку: медичні довідки, виписки з РАГСу і т.п.

C повагою до Вас, Крилова Марія, юрист Служби Допомоги Призовникам.

Допомагаємо призовникам отримувати військовий квиток або безкоштовну відстрочку від армії на законних підставах: 8 (800) 333-53-63.

Звільнення від військової служби: хто може не служити?
Звільнення від військової служби: хто може не служити?