Реклама
Реклама
Реклама

Забирають чи в армію з інституту

  1. Що робити, якщо Ви ще школяр, а Вам надсилають повістки.
  2. Забирають чи в армію з інституту.
  3. Армія після інституту.
  4. Можливо Вас зацікавить:

Привіт, шановні читачі блогу KakiGdeUchitsya.ru. Питання забирають чи в армію з інституту цікавий тим читачам, які в армію йти не горять бажанням. Як вступити до інституту, а не бігати від військкомату після закінчення школи, або навіть під час навчання в школі, як спокійно вчитися в інституті, а не проходити кожен заклик огляду. Привіт, шановні читачі блогу KakiGdeUchitsya

Місце, куди зовсім не тягне

Що робити, якщо Ви ще школяр, а Вам надсилають повістки.

Я навмисно написав, що повістки надсилають поштою, так само можуть залишати в одвірку. По-перше, варто пам'ятати, що повістка вручається під розпис і саме Вам, а не батькам або сусідам. Батькам не слід брати повістки, а тим більше розписуватися в їх отриманні, краще сказати, що Ви проживаєте за пропискою (тобто там, куди принесли повістку), але зараз Вас вдома немає, пішли в магазин за хлібом (просто приклад, треба дати зрозуміти , що Ви живете тут, але так співпало, що зараз Ви відсутні), будете пізніше. Навряд чи Вас чекатимуть, швидше за все працівники військкомату підуть до наступного призовнику.

По-друге, ФЗ Про ВІЙСЬКОВОЇ ОБОВ'ЯЗКИ І ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ говорить:

Право на відстрочку від призову на військову службу мають громадяни:

а) навчаються за очною формою навчання в:

організаціях, що здійснюють освітню діяльність за мають державну акредитацію освітніх програм середньої загальної освіти, - в період освоєння зазначених освітніх програм, але не більше строків отримання середньої загальної освіти, встановлених федеральними державними освітніми стандартами;

Таким чином, поки Ви вчитеся в школі Вас можуть атакувати повістками на проходження медичної комісії, якщо Вам виповнилося 18 років. Але забирати Вас в армію до того, як Ви закінчите 11 класів не можуть. І більш того, в тому ж ФЗ сказано:

Право на відстрочку від призову на військову службу мають громадяни:

г) які успішно пройшли державну підсумкову атестацію за освітньою програмою середньої загальної освіти, - на період до 1 жовтня року проходження зазначеної атестації; »

Тобто, Ви можете спокійно вступати в інститут, час на це у Вас є. Всі цитати взяті з 24 статті ФЗ Про ВІЙСЬКОВОЇ ОБОВ'ЯЗКИ І ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ. Але тут є одна заковика, кількість відстрочок обмежена і, якщо Ви плануєте вчитися не тільки на бакалавраті, а й в магістратурі, то краще постаратися не попадатися військкомату на очі поки Ви не вступите в інститут.

Забирають чи в армію з інституту.

Зрозуміло, Ви маєте право на відстрочку від призову, але викликати Вас на медкомісію військкомат має право:

Право на відстрочку від призову на військову службу мають громадяни:

програмами бакалаврату, якщо зазначені навчаються не мають диплома бакалавра, диплома спеціаліста або диплома магістра, - в період освоєння зазначених освітніх програм, але не більше встановлених федеральними державними освітніми стандартами, освітніми стандартами термінів здобуття вищої освіти за програмами бакалаврату;

програмами специалітети, якщо зазначені навчаються не мають диплома бакалавра, диплома спеціаліста або диплома магістра, - в період освоєння зазначених освітніх програм, але не більше встановлених федеральними державними освітніми стандартами, освітніми стандартами термінів здобуття вищої освіти за програмами специалітети;

програмами магістратури, якщо зазначені навчаються не мають диплома спеціаліста або диплома магістра і надійшли на навчання за програмами магістратури в рік здобуття вищої освіти за програмами бакалаврату, - в період освоєння зазначених освітніх програм, але не більше встановлених федеральними державними освітніми стандартами, освітніми стандартами термінів отримання вищої освіти за програмами магістратури.

Джерелом є все та ж 24 стаття ФЗ Про ВІЙСЬКОВОЇ ОБОВ'ЯЗКИ І ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ.

Ну і, звичайно, є способи ухилитися від служби в армії зовсім. Способи це різні, є навіть незаконні ... Але про незаконні способи ми говорити не будемо на сторінках нашого блогу.

Армія після інституту.

Законні способи уникнути службу в армії рядовим можна розділити на три категорії:

  1. Надходження до військового ВНЗ, або в інститут, що має військову кафедру. Військовий інститут - це усвідомлений вибір і говорити тут нема про що, оскільки це Ваше обдумане і зважене рішення.

Військова кафедра - це непоганий спосіб не ходити в армію і при цьому отримати звання лейтенанта запасу. Для цього Вам доведеться пройти більш сувору медичну комісію, ніж ту, що проходять призовники. Протягом двох років зайвий день проводити в інституті на заняттях і в кінці кінців з'їздити на збори на 1 місяць. Начебто не надто складно, складніше знайти інститут, де залишилася військова кафедра. До того ж, Ви отримуєте бонус - можливість служити офіцером, якщо Ви не зробили правильний вибір спеціальності і тепер не можете знайти роботу за фахом.

  1. Визнання обмежено придатним до служби і отримання військового квитка. Список хвороб, з якими на службу не закликають досить великий і знайти там свою хворобу зможе більшість студентів. Для початку потрібно згадати ніж ви хворіли або хворієте зараз. потім відкрити розклад хвороб і уважно подивитися, що Вам може підійти. Потім йти в поліклініку в спробі підтвердити своє захворювання. Якщо дозволяють фінанси (до речі, тут можна почитати про те, як заробити грошей в інституті ), То краще йти в платну - менше часу витратите, а військкомат все одно відправить Вас у ту лікарню, яка його працівникам більше подобається. Таким чином, придумувати хвороби не варто, краще знайти щось, що у Вас дійсно є і закликати з цим не можуть. Цей пункт дійсно підходить для більшості призовників і при цьому абсолютно законний. Медкомісія у військкоматі. Переконати в тому, що Ви хворі складно, але можна
  2. Вступ до аспірантури. Відстрочки по навчанню в аспірантурі даються необмежену кількість разів. При цьому існує платна аспірантура, перебуваючи в якій Ви отримуєте відстрочку. Доведеться кілька років платити за навчання в аспірантурі, якщо не вступите в безкоштовну, але це теж законний варіант отримувати відстрочення до того моменту, поки Ви не досягнете віку, коли закликати Вас вже не можуть.

Всім вдало вирішити питання з армією і не боятися людей з військкомату! Якщо стаття здалася Вам корисною, будь ласка, поділіться нею з допомогою кнопочок, розташованих трохи нижче. До зустрічі на сторінках блогу KakiGdeUchitsya.ru.

Якщо у Вас залишилися питання, пишіть в коментарях, постараюся відповісти максимально докладно і ясно.

Можливо Вас зацікавить:

(Всього переглядів 14 585, переглядів сьогодні 1)