Реклама
Реклама
Реклама

Відстрочка від армії за народженням першої дитини в 2019 році: як отримати?

В даний час більшість хлопців одружуються в юному віці, часто після досягнення вісімнадцяти років В даний час більшість хлопців одружуються в юному віці, часто після досягнення вісімнадцяти років. Але приходить момент, коли молоді громадяни стикаються з проблемним питанням - призовом до армії.

Нормативними актами Російської Федерації передбачаються якісь відстрочки від проходження строкової служби в армії за сімейними обставинами. У цій статті ми розберемося, особливо, чи повинна призовнику надаватися відстрочка від проходження строкової армійської служби по народженню дитини в нинішньому році. У подібній ситуації можуть проявитися такі випадки:

  1. Відстрочка від проходження служби в армії у зв'язку з вагітністю дружини. Більшість призовників на строкову службу в армії чули, що надається щось типу відстрочки від проходження служби в армії через вагітність дружини, тому вирішуються «швидко» зачати першу дитину, якщо прийде повістка в армію.

Читайте також: Як списується іпотека при народженні дитини в Ощадбанку

Щоб не зв'язуватися з дурною ситуацією, слід зробити «якісь дії», тільки підкріпившись чітким розумінням чинного на сьогоднішній час законодавства Російської Федерації, що регламентує надання громадянам призовного віку відстрочок, особливо через вагітність дружини. Закон, де описуються причини, за якими призовнику може бути надана відстрочка для проходження служби в армії, називається «Про військовий обов'язок і військову службу». Це основний документ, який відповідає на питання служби в армії, з урахуванням строкової служби за призовом. Для юнаків призовного віку, які не мають дитини, в 2019 року не передбачається відстрочка від проходження служби в армії через вагітність дружини. З цієї причини слід задуматися, хто буде нести опіку за вагітною дівчиною під час відсутності чоловіка, і чи бажає призовник пропустити народження своєї першої дитини через те, що буде перебувати в казармі.

Однак чутки про подібну відстрочку ходять не просто так. У самій дійсності, відстрочка від проходження служби в армії може бути надана призовнику, через вагітність дружини тільки в тому випадку, якщо в родині вже є одна дитина. Але і в такій ситуації не все так просто. Якщо юнак призовного віку вирішив швиденько зачати ще одну дитину, то дізнаватися про пологи своєї дружини йому буде потрібно під час проходження служби в армії. Так відбувається з тієї причини, що відстрочка може бути оформлена в тому випадку, якщо термін вагітності подружжя не менше 24-25 тижнів. Звичайно, для підтвердження терміну вагітності потрібно подати відповідні документи, довідки, підкріплені печатками і підписами лікарів або організацій.

Необхідно підкреслити, що наявність першої дитини може бути не від поточної подружжя, основна вимога - підтвердити факт батьківства юнаки, закликаємо на службу в армію. Якщо призовник скористався такою відстрочкою, то після появи на світ першого дитини він може отримати право на відстрочку проходження служби в армії при народженні другої дитини.

  1. Відстрочка від проходження служби в армії при народженні першої дитини. Народження першої дитини у юнака призовного віку, саме по собі, не дає права на відстрочку на проходження армійської служби. Швидше за все, це робиться за припущеннями, що мати зможе протягом одного року забезпечувати себе і дитину сама. Заперечувати існуючий закон не має сенсу, і залишається тільки змиритися з цим.

Зовсім інший випадок, якщо у юної сімейної пари народилася дитина-інвалід. В такому випадку юнакові призовного віку оформляється відстрочення від служби в армії при народженні першої дитини, але вона діє тільки до досягнення народженого трирічного віку. Звичайно, не знайдеться такого призовника, який бажав би отримати відстрочку з цього приводу, але знати про таку можливість треба.

Крім того, необхідно розглянути і той випадок, коли у призовника є одна дитина, яку він виховує сам. У такій ситуації призовнику також повинна покладатися відстрочка від проходження служби в армії. Варто врахувати, що сам факт виховання дитини в поодинці, без матері, необхідно підтвердити на офіційному рівні.

  1. Відстрочка від проходження служби в армії при народженні другої дитини. Відмінна інформація для юнаків призовного віку, у яких є дві дитини, три і більше. Такі хлопці можуть отримати відстрочку від проходження армійської служби при появі на світ другої дитини. Варто звернути увагу, що в даному випадку до 27-річного віку призовник звільнений від проходження служби в армії, і в мирний час про військкоматі можна не згадувати.
  1. Відстрочка від проходження служби в армії за сімейними обставинами. До причин, що відносяться до надання відстрочки від служби в армії і не мають зв'язку з народженням першої або другої дитини, можна віднести сімейні обставини, а саме догляд за близькими членами сім'ї. Якщо у хлопця призовного віку є рідні, яким необхідний догляд за станом здоров'я, то такому юнакові гарантується відстрочка від служби в армії. Докладний список таких родичів відзначений в частині 1 статті 24 закону «Про військовий обов'язок і військову службу».

Читайте також: Прописка дитини за місцем реєстрації батька

Ми описали види мораторію від служби в армії за сімейними обставинами, з урахуванням відстрочки від служби в армії при народженні першої та другої дитини в 2019 році.