Реклама
Реклама
Реклама

Відстрочка від армії при народженні дитини

  1. Як легально отримати «дитячу» відстрочку від служби в армії?
  2. Чи беруть в армію батька одного малюка?
  3. Чи беруть в армію з 2 малюками?
  4. Які документи принести, щоб не забрали в армію з 2 дітьми, при вихованні неповнолітнього або інваліда?
  5. Які документи необхідно надати батькові дитини-інваліда?
  6. Порядок отримання відстрочки, якщо дружина вагітна вдруге

В яких випадках придатному до військової служби надається відстрочка від армії при народженні дитини? Чи зможе скористатися нею тато 1 карапуза або тільки двох-трьох? Чи можуть допомогти особливі обставини, такі як інвалідність, очікування ще одного малюка? У цій статті ви знайдете готові відповіді на всі питання, що стосуються призову молодих батьків.

Тому, Хто дитини батькові належить перенесення терміну армійської служби згідно з Федеральним законом «Про військовий обов'язок і військову службу». Закон вимагає, щоб в окремих ситуаціях народження дитини є вагомим аргументом для легального ухилення від віддачі боргу батьківщині на рік. Важливо ознайомитися зі специфічними умовами цього підстави, щоб грамотно скористатися своїм правом і не порушити законодавство РФ.

Як легально отримати «дитячу» відстрочку від служби в армії?

Можливість перенесення призову цікавить все більшу кількість молодих людей. Сотні потрапляють під заклик чоловіків питають, забирають чи в армію з двома дітьми, дадуть відстрочку в період очікування батьківства чи ні? На що можна розраховувати після появи у громадянина першого спадкоємця?

Щоб не потрапити в халепу і відстрочити призов на законній підставі, необхідно ознайомитися зі статтею 24 ФЗ № 53 «Про військовий обов'язок і військову службу», а також підготувати документи. При неправильному оформленні пакета документів відкласти армійську службу не вийде.

Відстрочка від армії при народженні дитини може бути надана в окремих ситуаціях:

  • Батькам-одинакам, які ростять спадкоємців без участі матері.
  • Батькам двох (і більше) дітей.
  • Якщо є малятко з інвалідністю, віком до 3 років.
  • Якщо законна дружина вагітна вдруге не менше 26 тижнів.

Врахуйте, що відстрочка надається тільки при документальному підтвердженні відповідного сімейного стану. Підтверджувати своє право потрібно щорічно, адже позбавлення батьківських прав, смерть дітей і інші причини змінюють статус чоловіки відповідно до закону.

Чи беруть в армію батька одного малюка?

Відстрочка від армії при народженні першої дитини не годиться. Виняток - малюк народився інвалідом. Закличуть чи в армію, якщо дружина вагітна вперше? Так, без винятків. Термін при цьому не грає ролі. Однак є нюанси, завдяки яким мама не залишиться без допомоги під час відсутності годувальника.

одноразова допомога

При наявності узаконеного шлюбу майбутньої матері покладена одноразова виплата для підтримки жінки під час вагітності. Для отримання цього виду допомоги на момент приходу чоловіка до військкомату термін вагітності дружини повинен становити не менше 26 тижнів.

Щомісячна фінансова допомога

Поки батько служить у військовій частині, мати щомісяця отримуватиме конкретну суму для утримання його сина. При цьому реєстрація відносин не потрібно - досить підтвердити батьківство покликаного молодої людини.

Чи беруть в армію з 2 малюками?

У законодавстві чітко зазначено, що громадяни РФ - батьки двох і більше дітей звільняються від служби. Оформити військовий квиток в такому випадку не вийде. Свій статус доведеться підтверджувати щороку, аж до закінчення призовного віку .

Друга вагітність на ранніх термінах

Жінка отримує грошову допомогу і в період очікування другого дитяти. Таке трапляється тоді, коли термін вагітності занадто малий для відстрочки. Однак варто пам'ятати, що відпустка після пологів надано не буде. Солдат побачить свою дочку або сина тільки під час належного відпустки.

Які документи принести, щоб не забрали в армію з 2 дітьми, при вихованні неповнолітнього або інваліда?

Ви вже знаєте, чи беруть в армію з двома синами. Тепер варто запам'ятати, які довідки потрібні для отримання тимчасової відстрочки призову на законних підставах. Отже, з якими паперами друга дитина стане причиною для скасування призову?

1. Якщо батьки перебувають у шлюбі

Перебувають у законному шлюбі подружжю вдасться відкласти заклик батька, якщо на комісію в військкомат він принесе довідку про склад його сім'ї, свідоцтво про народження сина чи дочки, що підтверджує реєстрацію відносин документ і посвідчення особи. Про всяк випадок бажано зробити копії паперів.

2. Батько виховує спадкоємців самостійно

Необов'язково бути одруженими, щоб отримати відстрочку від армії з 2 малюками. Головне, щоб батьківство було узаконено відповідним чином. Якщо з якихось причин тато самостійно займається вихованням дітей, йому знадобиться та ж довідка про склад сім'ї та офіційні документи з описом причин ситуації:

  • Рішення суду про позбавлення жінки батьківських прав
  • Свідоцтво про її смерті
  • Постанова суду про те, що дитина після розлучення залишається жити з батьком.

Не важливо, скільки дітей є у батька - один, двоє чи більше, - в цьому випадку тата не беруть в армію.

Які документи необхідно надати батькові дитини-інваліда?

Яка відстрочка покладена чоловікові з дитиною-інвалідом? Стаття 24 говорить ФЗ № 53, що він може залишатися вдома до досягнення хворим сином або донькою 3-річного віку. Якщо малюкові майже виповнилося 3 роки, то батько піде в армію з 2 хвилею призову, восени або навесні заклик .

Підтвердити наявність хворіє чада можна за допомогою:

  • Взятої за місцем проживання довідки про склад сім'ї: батько, мати, діти.
  • Свідоцтва встановленого зразка, виданого при народженні малюка.
  • Висновки лікарського обстеження із зазначенням дитячого діагнозу, який передбачає інвалідність.

У дитячому медичному листі обов'язково повинні бути вказані прізвища брали участь в обстеженні лікарів, їх підписи, печатки установи, дата проходження експертизи. Довідку необхідно надавати щорічно.

Порядок отримання відстрочки, якщо дружина вагітна вдруге

Враховується тільки при живому неповнолітньому синові або дочці. Якщо з якихось причин батьки позбавлені своїх прав або попереднє той хлопець помер, то громадянину доведеться служити на загальних умовах. Дружині залишається тільки чекати чоловіка зі служби і отримувати матеріальну допомогу.

З майбутніми 2 діточками в армію не візьмуть, якщо призовник одружений, є біологічним або прийомним батьком першому малолітньому малюкові своєї дружини, а термін вагітності перевищує 6,5 місяця (180 днів). Для цього в 2019 році необхідно зібрати і надати на призовний комісії:

  • Свідоцтва про реєстрацію шлюбу.
  • Свідоцтва про народження першого чада.
  • Висновок лікуючого акушера-гінеколога про термін вагітності з контактною інформацією клініки або жіночої консультації і підписом головного лікаря, завірена печаткою.

Чи беруть в армію, якщо дружина вагітна двійнятами? Якщо минуло 26 тижнів з моменту зачаття і це офіційно підтверджено довідкою від лікаря, то майбутній тато не піде служити. В іншому випадку він отримає дострокове звільнення зі служби після появи двійнят на світло.

Відстрочка по вагітності надається тільки до моменту народження малюків. Після цього доведеться переоформити документи. Це не означає, що чоловіка призвуть служити. Він буде звільнений від військової повинності як татко з 2 дітьми.

Підготувати пакет документів самостійно не завжди просто. У певних випадках варто звернутися до професійного юриста. Спеціаліст з подібних питань допоможе вирішити справу на вашу користь, грамотно пояснить тонкощі ситуації, що склалася. Тепер у вас не виникне питання, забирають чи в армію з 2 дітьми. Грамотне вимога перетвориться в річну відстрочку до наступного призову.

Якщо у вас немає права на відстрочку від призову за «дитячої» причини? Досвідчений юрист допоможе знайти законну підставу за сімейними обставинами, хвороби, догляду за людьми похилого віку або хворими родичами, роботі, навчанні. Варіантів багато. Дізнайтеся, яким з них можна скористатися без порушення законів і без ризику стати ухильником .

Як легально отримати «дитячу» відстрочку від служби в армії?
Чи беруть в армію батька одного малюка?
Чи беруть в армію з 2 малюками?
Які документи принести, щоб не забрали в армію з 2 дітьми, при вихованні неповнолітнього або інваліда?
Які документи необхідно надати батькові дитини-інваліда?
Чи зможе скористатися нею тато 1 карапуза або тільки двох-трьох?
Чи можуть допомогти особливі обставини, такі як інвалідність, очікування ще одного малюка?
Як легально отримати «дитячу» відстрочку від служби в армії?
Сотні потрапляють під заклик чоловіків питають, забирають чи в армію з двома дітьми, дадуть відстрочку в період очікування батьківства чи ні?
На що можна розраховувати після появи у громадянина першого спадкоємця?