Реклама
Реклама
Реклама

Що робити, якщо сина б'ють в армії

  1. заспокоїтися
  2. Зібрати максимум інформації
  3. діяти
  4. Що не треба робити
  5. Хіба скаржитися - це по-чоловічому?
  6. Ще раз про головне
  7. Куди звертатися, якщо б'ють в армії

Сьогодні поговоримо на непросту тему. Давно назріла необхідність написати статтю про те, що робити, якщо в армії б'ють, знущаються, вимагають гроші. Як завжди, перед написанням статті я вивчив, що вже написано з цього приводу до мене, щоб не повторюватися. І з'ясував, що всі порадники і коментатори в інтернеті діляться на два протилежні табори:

  1. Хлопчика образили? Терміново дзвоніть і пишіть в частину, в прокуратуру, в Держдуму, Путіну, Шойгу, Трампу!
  2. Раз б'ють, значить, заслужив! Просто так в армії не б'ють. І взагалі, це школа життя! Що за строковики пішли, трохи що - мамі скаржаться! Досить соплі жувати, все через це пройшли, стисни зуби і будь мужиком.

Відразу кажу, істина десь посередині. Викладу своє бачення ситуації. Хто не згоден - пишіть в коментарі, буде цікаво послухати вашу точку зору.

Отже, що робити батькам солдата, якщо в армії знущаються, вимагають гроші, б'ють?

  1. заспокоїтися
  2. Зібрати максимум інформації
  3. діяти

заспокоїтися

Легко сказати, але важко зробити. Коли дитина дзвонить і розповідає про приниження і побої, то жодна мама не залишиться байдужою. Кожну хвилину буде переслідувати думка: «А раптом його прямо зараз мучать?» Але паніка заважає вам зосередитися і спланувати свої дії. А вам зараз треба зібратися і діяти. На вас сподівається солдатів. Ви реально можете йому допомогти. Тому постарайтеся прийти в себе.

Зібрати максимум інформації

Тепер поговоримо на тему «в армії не б'ють просто так». Я з цим згоден на 98,5%. Дійсно, служба за призовом - це не те місце, куди можна прийти, відкривши двері з ноги, і жити своїм звичайним життям, не підлаштовуючись під місцеві порядки. Треба знати, як поводитися в армії перших порах.

Сам не раз спостерігав, як хлопці спотикався на неприємності за надто довгий язик або небажання зайвий раз напружуватися. Наприклад, на громадянці вони одягалися як попало, спілкувалися на своїй хвилі, а тут ти завжди - навіть якщо неможливо втомився - повинен мати пристойний вигляд і відповідати за статутом. У нас, звичайно, було без неуставщіни, і я писав про це. Але все ж. В інших частинах за це можуть і прописати.

Є ласощі одному, ухилятися від роботи - це те, що не можна робити в армії, за це теж може прилетіти. Можливо, ваш син отримав саме за такі речі - не надав значення або просто не знав, як треба робити. Щоб такого не траплялося, я написав статтю 10 порад призовнику від солдата

На мій погляд, це не привід бити на сполох. Можливо, йому знадобиться більше часу, щоб притертися, звикнути до нового укладу життя, зрозуміти, як правильно поставити себе в армії. Тримайте зв'язок і спостерігайте. Якщо епізоди рукоприкладства припиняться - значить, все налагодилося.

Тепер - про сам непростому. Що робити, якщо твориться беззаконня? Б'ють і принижують систематично, не дають нормально служити, є загроза здоров'ю і навіть життю?

Збираємо максимум інформації:

  • Хто і коли бив, знущався? Що саме говорив і робив? Імена, звання.
  • Постраждав тільки ваш син, або є інші, кому так само не пощастило?
  • Це був одноразовий епізод, або знущання стали систематичними?
  • Чи є національне земляцтво? Загроза виходить від нього?
  • Чи є скарги на порядки в частині? Шукаємо в інтернеті, на тематичних форумах.
  • Чи є свідки, готові підтвердити факт побоїв і погроз? (З цим найважче, тому що стукачництво не заохочується, і потенційні свідки можуть побоюватися помсти).

діяти

Якщо ситуація загрожує здоров'ю і навіть життю, то треба починати діяти.

  • Звернутися до замполіта частини, краще особисто.
  • Звернутися до командира частини, теж краще на місці.
  • Зателефонувати на гарячу лінію допомоги призовникам і солдатам (контакти в кінці статті).
  • Звернутися до регіонального відділення «Комітету солдатських матерів».
  • Якщо ці дії не допомогли, треба йти у військову прокуратуру, спочатку - в місцеву, потім - в Головну.

Якщо ці дії не допомогли, треба йти у військову прокуратуру, спочатку - в місцеву, потім - в Головну

У будь-який в / ч є стенд з телефонами гарячих ліній та військової прокуратури, а в великих частинах навіть чергують представники прокуратури, так що строковик може звернутися за допомогою сам. Але не завжди це можливо, тому, швидше за все, діяти доведеться батькам.

Що не треба робити

Однозначно не варто солдату втікати з частини, якщо немає прямої загрози його життю. За таку провину передбачене покарання. Що робити, якщо син вже втік з частини? Насамперед - відвезти його в лікарню і зафіксувати побої, якщо вони є.

Але довести, що він отримав їх на службі, буде важко. Командування частини наполягатиме, що він втік здоровим, а синці заробив вже в бігах. Друге, що потрібно зробити, - прийти до військкомату і письмово оформити прохання про відправку в іншу в / ч для несення служби.

Хіба скаржитися - це по-чоловічому?

Я знаю, що точно не по-чоловічому:

  • Нападати натовпом на одного.
  • Принижувати і мучити тих, хто слабший за тебе.
  • Користуватися своїм вищестоящим становищем, щоб залякувати тих, хто від тебе залежить.

Кожен новий епізод насильства ще сильніше розпалює того, хто є джерелом цього насильства. Якщо ваша дитина отримав синці, то наступний хлопець може виявитися в гіпсі, а то й гірше. Якщо ваш син і ви бачите свавілля, то на вас відповідальність зробити все, що ви можете в рамках закону і здорового глузду, щоб це зупинити.

Раджу прочитати мою статтю по темі Дідівщина в армії

Ще раз про головне

Ще раз про головне

Якщо сина побили в армії, заспокойтеся і зберіть інформацію. Служба без стусанів буває, напевно, тільки в збройних силах Ватикану, якщо такі взагалі є))) Те, що на громадянці ми пояснюємо словами, в казармі швидше і більш дохідливо пояснюється плюх.

Поодинці переломити цей віковий статут не вийде. Простіше переламати себе і зрозуміти, як вести себе в армії, щоб не давати приводів до рукоприкладства.

Інша справа, якщо має місце свавілля земляцтва або офіцерського складу, якщо явно неадекватні особистості перетворюють життя солдата в пекло. Такі випадки непоодинокі, але вони є. І ось тут вже можна і потрібно діяти рідним строковика.

Куди звертатися, якщо б'ють в армії

  • Телефони Комітету солдатських матерів

8 (499) 369-52-18

8-968-586-08-01

  • Телефони гарячої лінії на час весняного призову 2017 року:

8 (495) 498-96-96;

8 (495) 498-96-97;

8 (495) 498-96-98.

Дзвінки приймаються по вівторках і четвергах з 10:00 до 12:00

  • Телефони гарячої лінії в Санкт-Петербурзі:

8 (812) 494-26-00;

8 (812) 494-26-06.

  • Громадська приймальня Міністерства оборони РФ по Західному військовому округу: Санкт-Петербург, Палацова пл., Д.10. Прийом громадян ведеться щодня з 10.00 до 15.00
  • Військова прокуратура Західного військового округу: 191055, г. Санкт-Петербург, Невський пр-т, д. 4. Оперативний черговий: 8 (812) 494-23-30
  • Головна військова прокуратура: К-160, 119160, г. Москва, пров. Хользунова, д.14. Прийом громадян в робочі дні з 9.00 до 18.00, по п'ятницях - до 16.45, за адресою: м Москва, пров. Хользунова, д. 16.
  • У Головну прокуратуру можна написати звернення через інтернет: http://gvp.gov.ru/zvo/recept/go/

[Ads_color_box color_background = "# ededed» color_text = "# 424242"] Поділіться досвідом в коментарях. Чи було у вас або ваших синів? Якщо так, то як вирішували? Якщо немає, то як ставитеся? До якого табору? [/ Ads_color_box]

[Ratings]

Отже, що робити батькам солдата, якщо в армії знущаються, вимагають гроші, б'ють?
Кожну хвилину буде переслідувати думка: «А раптом його прямо зараз мучать?
Що робити, якщо твориться беззаконня?
Б'ють і принижують систематично, не дають нормально служити, є загроза здоров'ю і навіть життю?
Що саме говорив і робив?
Постраждав тільки ваш син, або є інші, кому так само не пощастило?
Це був одноразовий епізод, або знущання стали систематичними?
Чи є національне земляцтво?
Загроза виходить від нього?
Чи є скарги на порядки в частині?