Реклама
Реклама
Реклама

Хто має право на відстрочення від армії в 2019 році в Росії?

  1. Сімейні обставини
  2. «Розклад хвороб»
  3. Скільки відстрочок може взяти студент
  4. робочі відстрочки

Незважаючи на те що весняний призов розпочнеться тільки першого квітня, людям, які мають право на відстрочку, необхідно заздалегідь знати про свої права Незважаючи на те що весняний призов розпочнеться тільки першого квітня, людям, які мають право на відстрочку, необхідно заздалегідь знати про свої права. Тим більше з першого дня нового 2019 року розпочали діяти зміни в ФЗ «Про військову службу». Вони в першу чергу торкнулися студентів, решті список пільговиків залишився колишнім. Розповімо, кому покладена відстрочка від армії.

Сімейні обставини

Найбільш часто молоді люди цікавляться цим різновидом відстрочок, адже порядок приходить завжди не вчасно. Існує кілька варіантів, коли військовозобов'язаний має право піти в армію пізніше:

  1. Якщо молода людина виховує дитину самостійно (без участі матері), йому необхідно подати до військкомату довідку про спільне проживання з ТСЖ, свідоцтво про розлучення і рішення суду. В останньому документі основні функції виховання повинні бути покладені на батька.
  2. Батько, який має більше двох дітей, може також розраховувати на відстрочку. Дається вона на підставі довідки про склад сім'ї та свідоцтв про народження дітей.
  3. Опікунство може бути причиною перенесення призову у випадках: при догляді за братами або сестрами у віці до 18 років, коли під опікою юнаки недієздатний родич. Важливо, щоб необхідність догляду була оформлена документально. У будь-якому випадку необхідно буде представити свідоцтва про народження та інші документи опікуваних, а також довідку з ТСЖ про проживання разом. Останній бланк потрібен при оформленні будь-відстрочки за сімейними обставинами, так як з його допомогою можна довести спільне проживання з дітьми або опікуваними.
  4. Ще однією причиною перенесення моменту призову є наявність в сім'ї дитини-інваліда віком до трьох років. В цьому випадку необхідно довести інвалідність висновком медичного висновку, а також до військкомату подається свідоцтво про народження.
  5. Найпростіше довести відстрочку, якщо дружина призовника вагітна і термін на момент отримання повістки становить понад семи місяців (якщо вважати в тижнях, то не менше 26). При цьому в родині вже повинен бути дитина віком до 18 років, рідна чи усиновлена. На призовний пункт необхідно буде принести свідоцтво про шлюб, документи дитини і довідку з жіночої консультації із зазначеним терміном вагітності.

Найкраще заздалегідь підготувати необхідні довідки та висновки. Однак, пам'ятайте, що в будь-якому випадку необхідно проходити медичну комісію.

Адже переносять заклик тільки тим, хто може служити в армії за станом здоров'я.

«Розклад хвороб»

Щорічно перед початком призовної кампанії медичною комісією видається спеціальний список, що носить назву «Розклад хвороб». У ньому зібрані всі недуги, які можуть стати причиною відстрочки на строк від шести місяців до 12 місяців.

Після проходження медичного огляду лікарі можуть віднести призовника до однієї з груп:

  • юнаки, які не можуть проходити службу в армії за станом здоров'я;
  • обмежено придатні (можуть встати в ряди тільки певних родів військ);
  • тимчасово непридатні.

Останніх відносять до «категорії Г». Тривалість відстрочки в цьому випадку визначається відповідно до чинного «розкладом», яке регулярно змінюється.

Скільки відстрочок може взяти студент

Перенесення моменту призову для учнів є одним з найпопулярніших видів відстрочки. Нею користуються до 87% призовників. Ця відстрочка може надаватися кілька разів. Зараз з тексту закону прибрали вікова межа для перенесення моменту призову. Таким чином, скористатися своїм правом можуть:

  • школярі;
  • отримують професійно-технічну освіту (в училищах, коледжах, технікумах);
  • студенти вузів (при навчанні на специалітети, бакалавраті або магістратурі);
  • аспіранти;
  • юнаки, які пишуть кандидатську дисертацію;
  • інтерни та ординатори.

Читайте також: Як у зв'язку з навчанням отримати 2 відстрочку від армії

У будь-якому з перерахованих випадків необхідно представити в військкоматі довідку з навчального закладу. Важливо, щоб освітня програма, по якій проходить підготовку молодий спеціаліст був акредитована державою. Перед надходженням необхідно перевірити документацію і поцікавитися наявністю свідоцтва про підтвердження програми Міністерством.

При цьому юнак, котрий використовував право відстрочки в школі, має право перенести момент призову на час навчання у вищому навчальному закладі або технікумі. В армію він піде в той момент, коли завершить навчання і отримає диплом. Якщо молода людина закінчив технікум, йому не дається час на вступ до ВНЗ, так як в цьому випадку вищу освіту вважається другим. Раніше студенту коледжу було необхідно йти в армію, якщо він надійшов після 11 класу.

Після закінчення школи юнакові призовного віку дається термін до 1 жовтня, щоб він зміг вступити до ВНЗ, технікум або коледж. Здобувати фах для отримання відстрочки необхідно тільки в очній формі. Якщо в процесі навчання знадобився академічну відпустку, то перенесення призову на його час буде діяти, але тільки в тому випадку, якщо час на освоєння професії збільшилася менш ніж на рік.

У призовника є можливість змінити спеціальність, але час на переклад з одного навчального закладу до іншого не повинно перевищувати 12 місяців. За цей період вам буде потрібно здати незбіжні предмети і взяти довідку з нового навчального закладу.

Юнак має право перервати навчання за своїм бажанням, але вступити в інший навчальний заклад для продовження відстрочки він повинен протягом року. Якщо ж освоєння професійного курсу було перервано за бажанням керівництва освітнього закладу, молода людина буде підлягати призову в найближчу осінню або весняну кампанію.

робочі відстрочки

На час дії трудового договору можна перенести термін призову в армію, якщо юнак влаштувався на роботу: На час дії трудового договору можна перенести термін призову в армію, якщо юнак влаштувався на роботу:

  1. В одну з силових структур, в тому числі, на митницю, кримінально-виправної інспекції, органи пенітенціарної системи, поліцію або один з підрозділів внутрішніх справ. Не так давно в список людей, які можуть отримати відстрочку, потрапили службовці підрозділів Росгвардіі. При цьому важливо, щоб до моменту надходження на роботу призовник встиг здобути професійну освіту.
  2. При реєстрації в якості кандидата в депутати на виборах будь-якого рівня заклик переноситься аж до оголошення результатів. Такий відстрочкою можуть користуватися ті, хто балотується в Державну думу, в органи місцевого або регіонального самоврядування.
  3. При позитивному для юнака-якого результату виборів (обрання депутатом) заклик переноситься на час виконання державних обов'язків.
  4. Служба в деяких державних структурах (забезпечення протипожежної безпеки, МНС, ФСБ та інших) дає можливість піти в армію тільки після закінчення контракту. При цьому важливо, щоб у призовника було закінчену вищу освіту.

У багатьох випадках молода людина може встигнути влаштуватися в державні структури, щоб отримати відстрочку. Однак, в більшості випадків (крім обрання депутатом) йому можуть відмовити в працевлаштуванні через відсутність військового квитка.

У рідкісних випадках молоді люди, придатні до несення військової служби, можуть бути покликані пізніше за прямим указом Президента РФ. Як Верховний головнокомандувач, глава держави має право створити поіменний список юнаків, момент призову для яких буде перенесений. Такі укази видаються вкрай рідко, в них потрапляють обдаровані підлітки та спортсмени.