Реклама
Реклама
Реклама

Яка буде зарплата контрактника в Україні в 2017 році. підвищення

  1. Проект «Допоможи армії»: плюси і мінуси
  2. Нюанси і думки про контракт в Україні
  3. Чи збільшиться заробіток контрактників?

На нашій батьківщині зараз все хоча б мало-мальськи патріотично налаштовані люди заступаються за свою країну. Правда, більшість воліють захищати «батьківщину», сидячи за комп'ютером і сварячись в коментарях. Деякі ж, а саме ті, кого дійсно можна назвати патріотами, готові захищати свою країну не лише в коментарях в соцмережах, а й на ділі, за допомогою зброї оберігаючи країну від розвалу і нападів. Причому якщо багато хто потрапляє в армію після мобілізації, то деякі йдуть на війну по своїй волі, укладаючи контракт з державою. Отже, якою ж буде зарплата військовослужбовців контрактників України 2017 і чи відбудеться скорочення контрактників в 2017 році в Україні?

контрактників України 2017 і чи відбудеться скорочення контрактників в 2017 році в Україні

Проект «Допоможи армії»: плюси і мінуси

На початку 16-го року наша Рада ввела новий законопроект, що стосується добровільних переходів солдатів, які раніше були мобілізованими, на контракти, які будуть укладені на півроку. Про переваги і недоліки цього закону повідомила головний волонтер групи «Допоможи Армії» Скиба-Якубова.

В першу чергу варто обговорити плюси для контрактників. За сам факт переходу на контракт раніше мобілізований буде отримувати приблизно 8-10 встановлених в країні мінімумів зарплат, залежно від звання. Тобто на даний момент за укладення контракту зараз можливо отримати 10-12 тисяч українських грошових одиниць.

Але високі виплати за укладення контракту - далеко не всі привілеї, що стосуються контрактів. Серед привілеїв: безкоштовне житло на час укладення контракту, можливість отримати відпустку з оплатою на півтора місяця. Також солдати після успішного закінчення служби зможуть отримати безкоштовне основне вищу або другу вищу освіту. Солдати на час контракту зможуть безкоштовно проходити лікування, причому безкоштовне медобслуговування стосується не тільки поранених на полі бою, а й членів їх родини, що, як підкреслила засновниця спільноти, важливо. Не менш важливим є факт, що стосується того, що мобілізовані солдати тих же самих пільг не отримують.

Також термін служби за контрактом значно зменшився: тепер замість 3-х років бійці укладають договір на півроку. Це зручно, причому при бажанні контрактники зможуть продовжувати контракт кожні півроку.

Заковика, однак, в тому, що зовсім не так-то просто отримати всі ці блага. Це зроблено спеціально для того, щоб відсіяти людей, яким нічого втрачати і які прийшли в надії вижити і навіть заробити на цьому. Адже для початку контрактникові доведеться пройти «коло» мобілізації, який повинен тривати не менше 11 місяців, і лише потім з ними підписуватимуть (або ж ні, в залежності від їх «бойовій готовності») контракт на півроку.

Нюанси і думки про контракт в Україні

Варто відзначити також нюанс, через який нам дуже слабо віриться в успіх даного підприємства. Незважаючи на обіцяне підвищення зарплати контрактника в Україні 2017, на даний момент оклади реальних воюючих громадян становить 2,5 - 6 тисяч українських грошових одиниць в залежності від посади. Тобто поки що особливої ​​мотивації ризикувати життям заради країни серед контрактників не спостерігається.

Самі контрактники теж не в захваті від того, що відбувається зараз в відношенні нашої армії. Без військової спеціальності кар'єрного росту в АТО не буде - це факт, як не крути, мало того, контрактникам доводиться витрачатися ще й на нову форму, яка за законом повинна видаватися державою.

Однак на даний момент існує досить багато солдатів, незважаючи на всі труднощі і проблеми, підписують контракти: зараз на контрактну службу заступили 3 тисячі солдатів.

Як стверджують самі глави Генштабу, бійці-контрактники також в будь-який момент можуть розірвати договір по більш-менш вагомих причин, таким як невиплачена зарплата, відмова від приведення в життя привілеїв або невиконання умов командуванням, за умови, що це відбувалося більш ніж один раз.

Самі ж глави Генерального штабу заперечують всі претензії. Проблеми з формою нібито залежать не від них, а від, власне, керівництва на поле бою. А зарплати контрактників України 2017 обіцяють стати значно вище. Ось тільки наскільки, не уточнюється.

Чи збільшиться заробіток контрактників?

Однак Міністерство Оборони заспокоює: індексація зарплати контрактника в армії України в 2017 годуобязательно відбудеться. В результаті рядовий буде заробляти не менше 7 тисяч українських грошових одиниць. Це зроблено з метою підвищити мотивацію бійців-контрактників. Також відтепер буде скасований військовий збір з бійців АТО . Раніше він становив 1,5 відсотка від грошових виплат.

Так, наприклад, оклад командира бригади виросте більш ніж в два рази: на 10 тисяч гривень, і зросте з 6,5 до 16 тисяч українських грошових одиниць. Зарплата командира батальйону (або підполковник) отримає на 3 тисячі менше - вона складе 13 тисяч гривень замість 5,6 тис. Командири роти, взводу і відділення (капітан, лейтенант і сержант) збільшать свої оклади на 6 тисяч і будуть отримувати 11 тисяч, 9,5 тисячі та 8 тисяч відповідно. А зарплата кожного рядового солдата складе 7 тисяч українських грошових одиниць і буде виплачуватися стабільно.

Чи збільшиться заробіток контрактників?