Реклама
Реклама
Реклама

Продати «повітря»

  1. Шедевр на Вірменській
  2. «Все одно поселимо!»
  3. Фальшивий «Фундамент»

Журналіст ABCnews в якості таємного покупця побувала у відділах продажів різних столичних будівельних компаній.

Шедевр на Вірменській

Першим в моєму маршруті значився житловий комплекс без назви, який тільки-тільки почала реалізовувати група будівельних компаній «Нерухомість від Ковальської». Не мудруючи лукаво, забудовник назвав ЖК на його адресу: Вірменська, 6а.

Відсутність яскравого незабутнього назви - мабуть, головний мінус в організації продажів цього будинку.

Незважаючи на те, що у ПСГ «Нерухомість від Ковальської» чимало відділів по роботі з потенційними інвесторами, забудовник проте облаштував відділ продажів цього конкретного комплексу безпосередньо поруч із будмайданчиком.

Виколупати себе з метро на відшибі Лівобережжя Києва, я відразу зрозуміла дві речі. По-перше, шукана будівництво - поруч з метро, ​​по-друге - вона йде дуже бадьоро.

До слова, місце розташування майбутнього будинку найкомфортнішим назвати складно: це покинута територія колишньої промзони між станціями метро «Вирлиця» та «Бориспільська». Але - з іншого боку - майбутній ЖК розташований в безпосередній близькості до метро (до «Вирлиці» неспішним ходом - хвилин сім). Через дорогу - по непарній стороні Вірменської - житловий квартал з «радянських» панельок. А значить, є вся мінімальна інфраструктура: магазини, аптеки, садки, школи.

Посеред залу відділу продажів, розташованого в павільйончику, два менеджера приймають спраглих жити на Вірменській, 6а. Людей досить багато

Забудовнику є що показати: в одній із секцій вже красується 10 поверхів. Будівельні роботи йдуть дуже активно.

Перетинаю трасу, пропускаючи парочку бетономішалок, які юрмляться на повороті. Шльоп! - у мене на черевиках мутно-брудна рідина з розмокшій дороги ... І навіщо цьому будівництві стільки бетону одночасно?

Посеред залу відділу продажів, розташованого в павільйончику, два менеджера приймають спраглих жити на Вірменській, 6а. Людей досить багато.

Підсаджуюся до звільнилася дівчині. Вона бадьоро розкладає переді мною все, що мені, на її погляд, може бути цікаво: поверховий план, візуалізований проект самого будинку, документи договору. Цікавлюся документами на будівництво - проблем немає, готова тут же роздрукувати.

Пояснює все плюси і, що приємно вражає, не соромиться назвати мінуси.

«Здаємо не в строк, а раніше - майже на півроку, щоб увійти в зиму вже з мешканцями. Так що плануйте ремонт на 2016-й. На перших поверхах може бути шумно, може пахнути від Бортницької станції аерації ... Але якщо купите вище 17-го, думаю, запаху буде менше. І врахуйте - звідти буде відкриватися чудовий вид на озера і зелену зону (якщо виберете вікна на Бажана). Правда, там дорожче, але воно того варте. Будинок дуже гарний. Один з кращих наших проектів. Шедевр »...

Через десять хвилин мені в потилицю нетерпляче дихають такі бажаючі почути розповідь про «шедеврі». Нічого не залишається як взяти важкий пакет з буклету, поверхового плану, копії інвестдоговору і ще чогось корисного - і ретируватися, щоб «подумати».

Нічого не залишається як взяти важкий пакет з буклету, поверхового плану, копії інвестдоговору і ще чогось корисного - і ретируватися, щоб «подумати»

РЕЗЮМЕ

  1. Рівень ціни: 16,5-18,5 тис. Грн / кв. м. Нижче середнього по ринку для цього класу (заявлений комфорт-клас).
  2. Фактична ціна: збігається з заявленою.
  3. Робота на будмайданчику: активна.
  4. Документи: в наявності весь пакет.
  5. Спосіб покупки: інвестиційний договір з подальшою купівлею-продажем.
  6. Дисконти та знижки: знижка при 100% оплаті - 5%.
  7. Кредити: розстрочка (максимально до 2018 року).

«Все одно поселимо!»

ЖК «Флагман» з його неймовірно низькими для Києва цінами в інтернеті не обговорював хіба що ледачий. Комплекс будує «Еверест-Буд-Інжиніринг», який пов'язують з будівельною імперією Анатолія Войцеховського. ЖК занесений КМДА в список незаконних будівництв.

Величезний, як «Титанік», семисекційні будинок в 25 поверхів, повинен бути побудований в одному з найбільш малокомфортних куточків Києва - на Лівому березі, навпроти Інституту хімії. Поруч - жвавий і забруднене вихлопні газами Харківське шосе. У безпосередній близькості - Ленінградська площа, давно «прославилася» своїми транспортними коллапсами в годину пік. Пішки до найближчої станції метро - не менш як півгодини. Ще один жорсткий мінус: кажуть, комплекс варто безпосередньо на міському колекторі, що значно підвищує ризики для його потенційних жителів.

Перше, що вражає: офіс розташований безпосередньо на будівництві - у другій секції, яка ще не здана. Перша, що в цьому ж будинку, по сусідству, вже заселена, поруч з нею - маса припаркованих авто, перший поверх зайнятий магазинами і іншими життєво важливими для жителів закладами.

Мені дістається тлумачний небагатослівний менеджер. Хлопець миттєво переходить до справи: «Скільки збираєтеся витратити на покупку квартири? Називайте суму - від цього будемо відштовхуватися ... »

У момент, коли я потрапляю в ОП на Луначарського, 7, там небагато людей. У столиків стоять три-чотири людини в той час, як самих столиків вдвічі більше. Від цього офіс виглядає пустельним.

Мені дістається тлумачний небагатослівний менеджер. Хлопець миттєво переходить до справи: «Скільки збираєтеся витратити на покупку квартири? Називайте суму - від цього будемо відштовхуватися ... »

Ціна залежить від терміну здачі. Варіюється від 12 тис. До 13 тис. Грн / кв. м. У будь-якому випадку ціна дуже низька.

«Ммммм ... А ви впевнені, що, скажімо, четверта буде здана саме через рік?», - придавлена ​​безапеляційними формулюваннями, боязко мекаю я. Добре пам'ятаю, що здача «Флагман» сто раз переносилася: багатостраждальна перша секція, по спочатку заявленому плану будівництва, та й весь комплекс, повинні бути побудовані два роки тому.

Менеджер, однак, дивиться на мене спокійно і впевнено, як самоскид. «Ми, звичайно, в немилості у нинішньої влади, тому нас зарахували в незаконні будівництва. Але, як бачите, ми будуємо і зупинятися не збираємося! », - в своїх аргументах цей чоловік незламний.

«Але ж ви будуєте без документів, люди живуть в квартирах без свідоцтв про право власності! Ні? », - хрипко намагаюся убити його« компроматом ».

Отримання документів - болісний процес, особливо якщо ти не готовий платити хабарі, погоджується він сумно. Але переконує, що якщо куплю квартиру в другій секції, то вже навесні зможу робити ремонт.

Раптом, глянувши на мої пояснивши від холоду пальці (все ніяк не можу зігрітися з вулиці), «самоскид» пронизливо волає: «Все-таки чаю ?!» Відповісти не встигаю - переді мною вже парує чашка ароматного напою.

Мені дають з собою на вивчення невелику стопку брошурок. Але чомусь хочеться вірити, що це будівництво і справді нарешті завершать.

Але чомусь хочеться вірити, що це будівництво і справді нарешті завершать

РЕЗЮМЕ

  1. Рівень ціни: 12 000-13 000 грн / кв. м. Значно на 30-40%) нижче середнього по ринку для цього класу (заявлений комфорт-клас)
  2. Фактична ціна: збігається з заявленою.
  3. Робота на будмайданчику: вкрай слабка активність.
  4. Документи: побачити не вдалося.
  5. Спосіб покупки: договір купівлі майнових прав.
  6. Дисконти та знижки: немає.
  7. Кредити: розстрочка (максимальний термін - до здачі).

Фальшивий «Фундамент»

Дослідження будівництва компанії «Фундамент» з бадьорим назвою ЖК «Чемпіон» перетворилося в детективну історію. Виявилося, на будівельному ринку столиці цілком офіційно орудують двійники, що паразитують на чужій репутації.

Адреса і телефон відділу продажів я взяла на сайті ЖК «Чемпіон». Насторожувало те, що будівництво перебуває на Правобережжі (Голосіївський рафон), а відділ продажів - на Харківській площі, що знаходиться у міської межі перед виїздом на Бориспіль.

Добираюся під вечір. Але на місці адреси знаходиться СТО. Щулячись під дожем, звідти виринає хлопчина - дізнатися, чого треба. «Фундамент» - це типу ми були ... Так фірма називалася ... У перший раз чую, щоб ми продавали «Чемпіон». Це масло таке? », - відповідає він на моє запитання.

Дзвоню до відділу продажів, розгублений чоловічий голос пояснює, що відділ продажів знаходиться на будмайданчику, але там все одно зараз нікого немає, і пропонує зустрітися завтра. Але щось у всій цій історії мене бентежить. Тому я зробила ще один дзвінок - безпосередньо в саму фірму «Фундамент».

І - світ постає догори ногами. У компанії немає проекту «Чемпіон».

При найближчому вивченні виявилося: девелопером проекту ЖК «Чемпіон» виступає якийсь житлово-будівельний кооператив «Нова Оселя». Одна з компаній-забудовників - таки «Фундамент». І сайт у неї групи «Фундамент». Але при все тому компанія не має ніякого відношення до відомої будівельної групи.

ABCnews

І навіщо цьому будівництві стільки бетону одночасно?
Хлопець миттєво переходить до справи: «Скільки збираєтеся витратити на покупку квартири?
Хлопець миттєво переходить до справи: «Скільки збираєтеся витратити на покупку квартири?
А ви впевнені, що, скажімо, четверта буде здана саме через рік?
Ні?
Раптом, глянувши на мої пояснивши від холоду пальці (все ніяк не можу зігрітися з вулиці), «самоскид» пронизливо волає: «Все-таки чаю ?
Це масло таке?