Реклама
Реклама
Реклама

32-bit додатки можуть уповільнити роботу iPhone

  1. проблеми сумісності
  2. Як Apple бореться з застарілими додатками
  3. Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?

Ви коли-небудь помічали, що з установкою одного з нових оновлень операційної системи iOS-пристрій починає втрачати продуктивність? Як не дивно, подібна тенденція може спостерігатися і в зворотному порядку. На думку Apple, iOS 10 гальмує на iPhone і iPad по одній основній причини - через несумісність 32-bit додатків з новими моделями гаджетів. Крім того, відомі ситуації, коли iPhone 7 нагрівається , Через несумісних додатків.

Нагадуємо, що всі останні пристрої Apple мають 64-bit-архітектуру процесора, яка вимагає від розробників адаптації свого програмного забезпечення. Таким чином, якщо у Вас гальмує iPhone 7 або новіша модель, справа може бути в встановлених програм.

проблеми сумісності

У період бета-тестування iOS 10 при завантаженні 32-bit додатків користувач отримував повідомлення про можливі проблеми з падінням продуктивності. Проте, після релізу фінальної збірки iOS 10.0 повідомлення про втрату чинності з якихось причин було скасовано.

Так чи інакше, в iOS 10.1 повідомлення про втрату чинності з'явилося знову, проте на цей раз попередження отримало більш серйозний характер. Судячи з усього, Apple щосили намагається захистити споживачів від використання старих додатків, які так і не отримали підтримку 64-bit архітектури. Варто відзначити, що ще в 2015 році компанія встановила правило, згідно з яким всі подальші оновлення і нові додатки повинні мати підтримку 64-bit архітектури. Звичайно, більшість розробників виконали цю вимогу, проте "мертві" програми, які так і не отримали оновлення, ще довгий час зберігали свої позиції на віртуальних прилавках.

Як можна бачити з скріншоту знизу, в повідомленні вказується, що застаріле додаток "може уповільнити Ваш iPhone", а розробнику слід "відновити програму для поліпшення сумісності".

Джерело знімка: MacRumors

У предрелізний збірках iOS 10 схоже повідомлення виглядало інакше, а його текст повідомляв про те, що 32-bit-програма »не оптимізована під iOS 10" і її запуск може "негативно позначитися на продуктивності системи".

Як Apple бореться з застарілими додатками

Ще в кінці 2013 Apple попросила розробників зробити фокус на 64-bit архітектурі, оскільки саме тоді відбувся реліз iPhone 5s - першого iPhone з 64-bit процесором. Логічне продовження історії сталося першого лютого 2015 року, коли компанія офіційно припинила розглядати нові 32-bit додатки до публікації, і вже першого червня того ж року Apple почала надавати в публікації оновлень без підтримки 64-bit архітектури. 7 версія яблучного смартфона має величезний потенціал потужності, і для її реалізації купертіновци намагаються впливати на розробників сторонніх додатків. фахівці виділили основні причини купити iPhone 7 і виглядає ця добірка досить цікаво

Таким чином, ті додатки, при запуску яких на екран Вашого смартфона виводиться відповідне повідомлення, не отримували оновлень вже більше року.

Швидше за все, Apple повернуло це оповіщення в зв'язку з новою політикою компанії по чищенню магазину App Store від застарілого програмного забезпечення. На початку вересня 2016 року компанія повідомила розробників про те, що з магазину пропадуть ті додаток, які не отримали оновлення сумісності, не відповідають актуальним керівним інструкціям, або просто не здатні нормально функціонувати в середовищі iOS10.
Повідомлення було опубліковано 7 вересня, і на випуск відповідних оновлень розробникам було дано рівно 30 днів. Якщо та чи інша програма не отримала оновлення в означений термін, її видалення зі сторінок магазину залишається лише питанням часу. Крім збільшення продуктивності, компанія Apple продовжує працювати над продовженням часу автономної роботи своїх пристроїв і швидкістю зарядки батареї. Фахівці провели дослідження, в якому розглядається швидкість зарядки iphone та інших популярний смартфонів.

Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?

Ніколи раніше не зверталися за ремонтом електроніки?

Не знаєте з чого почати? В першу чергу - не переживати! Ознаки хорошого і якісного сервісу видно відразу. Ми підготували інструкцію для тих, хто шукає майстерню або сервісний центр по ремонту Apple

Справжні, чесні і прозорі ціни на сайті

Реальні терміни і гарантія - це повага до вас

Репутація професіоналів Apple і досвід в кілька років

}?>

Ви коли-небудь помічали, що з установкою одного з нових оновлень операційної системи iOS-пристрій починає втрачати продуктивність?
Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?
Ніколи раніше не зверталися за ремонтом електроніки?
Не знаєте з чого почати?