Реклама
Реклама
Реклама

Аргентинський кокаїн для РФ: розслідування "засвітило" літак справами Путіна

На фотографіях з матеріалів справи, опублікованих жандармерією Аргентини, видно, як в Іл-96 вантажать валізи, в яких, як припускали організатори контрабанди, знаходиться кокаїн.

Це повітряне судно належить льотному загону «Росія», пише Ехо Москви з посиланням на РБК. Спеціальний льотний загін «Росія» знаходиться у веденні управління справами президента РФ і займається перевезенням перших осіб держави

Як випливає з даних сайту flightradar24.com, який відстежує пересування літаків онлайн, літак Іл-96-300 з бортовим номером RA-96023 був на початку грудня в Буенос-Айресі, куди прилетів зі столиці Бразилії, пише РБК .

Той же лайнер фігурує в фото- і відеоматеріалах аргентинської жандармерії.

Той же лайнер фігурує в фото- і відеоматеріалах аргентинської жандармерії

У той же час в управлінні справами президента РФ спростували інформацію ЗМІ про причетність літака спеціального льотного загону "Росія" до "кокаїновому скандалу" в Аргентині. Офіційний представник управління справами президента РФ Олена Крилова заявила " Інтерфаксу ", Що" журналісти зробили висновки на підставі недостовірної інформації - у даному випадку фотографії, яку завдяки сучасним технологіям можна легко фальсифікувати ". Вона зазначила при цьому, що на знімку" немає точного номера борту ".

Вона зазначила при цьому, що на знімку немає точного номера борту

Преса писала, що велику партію кокаїну виявили на території посольства Росії в Аргентині. Пізніше МЗС Росії подчерділ знахідку, однак заявив, що глава дипмісії Віктор Коронеллі сам звернувся в правоохоронні органи, і, як результат, почалося розслідування.

Читайте також: Наркотрафік з Аргентини могло "кришувати" керівництво посольства РФ - Кулеба

Тим часом, сайт, присвячений російської авіації, закрився після того, як на нього послався РБК в розслідуванні справи про постачання кокаїну. Завдяки інтернет-ресурсу вдалося встановити, що в транспортуванні наркотиків брав участь літак льотного загону «Росія».

За даними "Інтерфаксу", в рамках "кокаїнового справи" арештовані Володимир Калмиков і Іштімір Худжамов які раніше, працювали в московських компаніях. Вони були затримані в Москві при спробі забрати валізи з борошном, якій підмінили кокаїн.

фото: Gendarmería Nacional