Реклама
Реклама
Реклама

Нові вимоги до аптечки в офісі

З 1 січня 2012 року набувають чинності нові вимоги до комплектації аптечок для надання першої допомоги працівникам.

Організації при формуванні аптечки повинні будуть керуватися додатком до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 05.03.2011 № 169н.

Нагадаємо, що на роботодавця відповідно до вимог охорони праці покладається забезпечення санітарно-побутового та лікувально-профілактичного обслуговування працівників (ст. 223 ТК РФ). Під цим, зокрема, підр Нагадаємо, що на роботодавця відповідно до вимог охорони праці покладається забезпечення санітарно-побутового та лікувально-профілактичного обслуговування працівників (ст азумевается створення санітарних постів з аптечками, укомплектованими набором лікарських засобів і препаратів для надання першої допомоги.

Слід мати на увазі, що надавати першу медичну допомогу повинен чоловік, який має медичну освіту або ліцензію на медичну діяльність. Якщо на роботі трапився інцидент, потерпілому потрібно терміново викликати фахівців, а до цього забезпечити йому комфортні умови. Видавати ліки на свій страх і ризик неприпустимо - проста таблетка може, наприклад, викликати непередбачену алергічну реакцію.

Крім того, необхідно призначити особу, відповідальну за охорону праці, в обов'язки якого буде входити придбання аптечки, її зберігання та використання коштів для надання першої допомоги. Для цього керівнику слід видати відповідний наказ.

У журналі реєстрації надання першої допомоги потрібно робити записи про використання медичний препаратів, їх заміні.

Також слід затвердити інструкцію надання першої допомоги до прибуття фахівців.

Зібрати аптечку можна як самостійно, так і придбати вже укомплектовану, доповнивши тими засобами, які найбільш часто потрібні співробітникам.

У разі відсутності в офісі аптечки відповідальність лягає на роботодавця. Згідно зі статтею 5.27 КоАП РФ це є порушенням законодавства про працю та про охорону праці, за що передбачено штраф.

джерело: