Реклама
Реклама
Реклама

Апартаменти в Москві: огляд новинок 2014 року. Головна тенденція: з'явилися проекти економ-класу. Ціни нижче, ніж в квартирах, - від 95 тис. Рублів за метр

Забудовники Москви все частіше беруться за проекти, що включають апартаменти. На відміну від минулих років, коли апартаменти будувалися переважно в елітному сегменті, в 2014 році на ринок вийшли об'єкти бізнес- і економ-класу, що пропонують покупцям комфортне житло за невисокими за столичними мірками цінами.

За останні роки число проектів, що включають апартаменти в Москві, помітно збільшилася. Як нагадала « Порталу про нерухомість MetrInfo.Ru »Дар'я Третьякова, керівник відділу консалтингу та аналітики компанії« Азбука Житла », поняття апартаментів прийшло в Росію з західної практики, де даний формат нерухомості досить поширений. Головною відмінністю апартаментів від звичайних квартир на зарубіжному ринку є наявність сервісної служби. У Росії ж головна відмінність полягає в тому, що апартаменти належать до категорії нежитлових приміщень.

За підрахунками Ольги Гусєвої, комерційного директора ГК «МИГ-Нерухомість», станом на кінець I кварталу 2014 року на ринку Москви в активній реалізації знаходилося близько 67 проектів із загальною кількістю апартаментів близько 6 500 штук, загальною площею близько 400 тис. Кв. м, з яких на частку комфорткласса довелося 15,9%, бізнес-клас склав 36,2%, а елітні проекти склали 47,9%. За даними «ИРН-Консалтинг», навесні 2014 року в Москві всередині МКАД пропонувалося на продаж 79 будівель, розрахованих на 13 748 апартаментів, загальною площею майже 1,1 млн кв. м. Ще дві будівлі з апартаментами виставлені в Новій Москві ( ЖК «Солнцево Парк» , Внуковського з / п, д.Пихтіно, к. 29а, 29б), де запроектовано 693 приміщення площею 31 200 кв. м.

Основний обсяг пропозиції апартаментів, виражений в кількості корпусів, за даними відділу консалтингу та аналітики компанії «Азбука Житла», зосереджений в ЦАО (31 корпус) і САО (22 корпусу), що становить 41% і 29% від загального обсягу відповідно. Але за кількістю апартаментів, уточнює Марія Литинецкая, генеральний директор компанії «Метріум Груп», лідирує САО, на частку якого припадає 37,9% від загального обсягу пропозиції. Далі йдуть ЮАО (21,1%) і ЦАО (18,4%).

При цьому частка апартаментів в загальному обсязі пропозиції на ринку новобудов старої Москви (дані «Абетки Житла») склала 24,8% в сумарній площі приміщень. Володимир Богданюк, керівник Аналітичного і консалтингового центру Est-a-Tet, частку апартаментів в загальному обсязі пропозиції на первинному ринку столиці оцінив в більш ніж 30% від усіх експонованих об'єктів. Для порівняння, в IV кварталі 2013-го на апартаменти доводилося 25,8% площ. У перекладі на площі, на ЦАО доводиться 123,2 тис. Кв. м, а на САО - 100,2 тис. кв. м, що становить 35,9% і 29,2% відповідно. «У квадратних метрах, - каже Денис Попов, керуючий партнер Contact Real Estate, - найбільший обсяг в ЦАО представлений в Пресненський районі за рахунок виходу на ринок проектів« Новий Арбат, 32 »і« Сади Пекіна ».

За інформацією Олександра Енгеля, керівника відділу новобудов ГК «МІЦ», лідируючі позиції Північний округ займає за рахунок реалізації на його території великих апартаментних проектів, зокрема - це «Лица», «Арена Парк», « флотилія »,« Водний »і Loft Park . Як додала Тетяна Калюжнова, керівник «ИРН-Консалтинг», найбільше нових проектів з апартаментами зафіксовано на невеликому відрізку Ленінградського і Хорошевского шосе, а точніше, в районі станцій метро « Білоруська » , «Динамо» і «Бігова»: 13 будинків, або 38,2% від загального числа що надійшли на продаж об'єктів всередині МКАД. Нові проекти на даній території - «ВТБ Арена парк», Art Residence і «Лайнер».

Схожі дані надала і Єлизавета Гудзь, керівник департаменту аналітики і консалтингу компанії «НДВ-Нерухомість»: найбільше адрес сьогодні реалізується в районі Аеропорт, Басманний і Головінський - по 10% від загального обсягу пропозицій апартаментів в Москві. Менше, по 8%, 7% і 5% відповідно - в районах Філевський парк, Беговой і Щукинский. В Олексіївському, Браїлів Східному, Пресненском, Ховріно і Хорошевському районах зосереджено по 4% від загального обсягу пропозиції. У Бескудніковском, Донському і Покровське-Стрешнєва - по 3%. Решта пропозицію апратаментов розосереджено по іншим районам столиці так, що частка кожного не перевищує 1%.

У сегменті апартаментів комфорткласса основний обсяг пропозиції (40% від загального обсягу пропозиції в сегменті) припадає на квартири в мкр. «Царицино» в ЮАО. Апарт-комплекс налічує 1 300 апартаментів площею близько 36 тис. Кв. м. Близько 20% від загального обсягу пропозиції знаходиться в МФК «Водний» на півночі міста в районі Головінський . Ще близько 15% - в складі МФК « Філі Град »В Західному окрузі в районі Філі-Давидково .

Апартаменти різні
Апартаменти в Москві діляться на дві групи: в реконструйованих будинках і у знову споруджуваних комплексах, пояснює Тетяна Капланова, заступник генерального директора ДК «Ler Group». Останню групу, на думку експерта, також можна розділити на дві частини - комплекси, де пропонуються тільки апартаменти, і МФК, в яких поряд з іншою комерційною нерухомістю будуються і апартаменти.

Як зазначив Володимир Богданюк, керівник аналітичного і консалтингового центру Est-a-Tet, сьогодні в Москві будівництво апартаментів в складі МФК йде особливо активно в районах з високим рівнем ділової активності. Набирає силу і такий тип апартаментів, як лофти - реконструйовані промислові підприємства. ( «Данилівська мануфактура», « Кадашевской палати », Art Residence ). «Розподіл між проектами редевелопмента і девелопменту в сегменті апартаментів становить 18% до 82%», - робить висновок Анастасія Малкова, керівник департаменту продажів інвестиційного фонду STONE HEDGE.

Ще одне джерело появи апартаментів - реконструюються будинку в центрі Москви, де по ряду причин поява класичного житла заборонено (призначення ділянки, неможливість виконання всіх нормативів). Приклади - «Театральний дім», Wine House , Доповнює Олена Ржавська, директор департаменту консалтингу, аналітики і досліджень Blackwood.

З'являються проекти з апартаментами і в спальних районах, де вони стають більш доступним аналогом житла (Ярославське ш., 124, «Філі-Град», мкр. «Царицино»).

Ситуація з цінами
До 2013 року апартаменти в МФК були виключно статусної і найдорожчою покупкою, відзначає Дар'я Третьякова ( «Азбука Житла»), але з часом на ринку з'явилися і більш доступні пропозиції (МФК «Водний» і « Філі Град »), Що і позначилося на середніх цінових показниках. За підсумками червня 2014 роки (дані «Абетки Житла») рівень середньозваженої ціни на апартаменти старої Москви склав 319,1 тис. Рублів за кв. м (з урахуванням елітних об'єктів), що в свою чергу на 1,2% нижче рівня середньозваженої ціни в травні 2014 роки (323,0 тис. руб. за кв. м) і на 15,4% вище рівня грудня 2013 роки ( 276,5 тис. руб. за кв. м).

Марія Литинецкая ( «Метріум Груп») також підтвердила, що в квітні і травні середньозважена ціна планомірно знижувалася. «На подібні зміни вплинули старт реалізації нових проектів з доступним рівнем цін (наприклад, Re: Form,« Савеловський Сіті »і т.д.), а також зниження курсу долара », - пояснює експерт. Зниження цін характерно і для літа. «У МФК« Водний »з липня діє акція, за якою можна купити апартаменти площею від 40 кв. м за 5,4 млн рублів », - наводить приклад Євгена Старкова, директор по маркетингу компанії MR Group. Зараз продажі йдуть важко, погоджується Петро Кирилівський, заступник президента зі стратегічних комунікацій ГК «ГРАС», і знижки як і раніше тривають.

Однак, зауважує Іван Татаринов, комерційний директор GLINCOM, в ряді проектів спостерігається зростання цін. Для таких об'єктів характерні цікаві архітектурна та маркетингова концепції, унікальне місце розташування, високий ступінь готовності. Наприклад, у проекті Loft River ціни зросли на 15% в порівнянні з цінами на старті продажів.

Новинки на ринку апартаментів
За даними ДК «МІЦ», з початку року ринок апартаментів поповнився більш ніж 10 проектами. З них в комфортклассе - це МФК «Савеловський Сіті» (складеному вул., 5). У комплексі на 1 279 апартаментів площею від 34,5 до 67,7 кв. м діють ціни від 95 000 до: 135 000 руб. за кв. м. Завершення будівництва заплановано на 2018 р

З об'єктів бізнес-класу, що вийшли в продаж в 2014 році, Володимир Богданюк (Est-a-Tet) виділив МФК «Лайнер», який знаходиться в районі Ходинському поля. Введення об'єкта в експлуатацію заплановано на IV квартал 2016 року. У МФК представлені однокімнатні апартаменти площею від 30 до 32 кв. м і двокімнатні площею від 44 до 62 кв. м, вартістю від 180 000 до 250 000 руб. за кв. м.

Новий комплекс апартаментів і таунхаусів Apartville Fitness & Spa Resort розташований на Дмитрівському шосе і планується до введення в експлуатацію в II кварталі 2015 року. Апартаменти реалізуються без обробки, в пакет послуг буде включено комплекс готельних сервісів. У комплексі експонуються одно-, дво- і трикімнатні апартаменти площею від 31 до 53,4 кв. м, від 57,1 до 78 кв. м і 86 кв. м відповідно. Ціновий діапазон на апартаменти в комплексі коливається від 130 000 до 199 900 руб. за кв. м.

Дарина Третьякова ( «Азбука Житла») виділяє МФК «Нова Пресня», він позиціонується в класі комфорт. МФК «Нова Пресня» розташований в Північно-Західному окрузі, за адресою Причальний проїзд, вл. 8. На перших і других поверхах комплексу планують розмістити офіси, торгові приміщення, кафе і об'єкти сфери побутових послуг, а в підземному рівні розташується паркінг. Квартал, в якому розташований комплекс «Нова Пресня», входить до складу району Великий Сіті.

У комплексі пропонуються приміщення нового формату - сьют, який передбачає формат і статус готелю. Середня вартість - 144,4 тис. Руб. за кв. м.

У ЖК «Re: form» (вул. Хромова, д. 3) передбачені апартаменти з відкритими терасами і панорамним склінням. На перших поверхах заплановані об'єкти інфраструктури, а нижче рівня землі - підземний паркінг. Жителі Re: form зможуть користуватися інфраструктурою самого комплексу - це салон краси, служба побутових послуг, салон зв'язку, магазини, кафе, йога-центр. Квадратний метр коштує в середньому 148,1 тис. Рублів.

ЖК «Світанок Loft Studio» розташований в ЦАО за адресою Столярний провулок, д. 3, корп. 34. Об'єкт представлений дворівневими лофт і студіями, вартість метра - 302,4 тис. Рублів.

«ВТБ Арена парк» знаходиться в районі Аеропорт на Ленінградському проспекті, вл.36. Це проект комплексної реконструкції Центрального стадіону «Динамо» і прилеглої до нього території. Забудовником виступає «Керуюча компанія« Динамо ». Міський квартал «Арена Парк» об'єднує в собі 13 корпусів, включаючи штаб-квартиру товариства «Динамо», готель Hyatt Regency Moscow, Petrovsky Park, офісні будівлі, апартаменти. Навесні 2014 року на продаж пропонувалися 5 монолітних корпусів в 12-25 поверхів на 848 приміщень. На початковому етапі будівництва можна було придбати апартаменти від однієї до п'яти і більше кімнат площею 44 - 371 кв. м за 12,0 - 215,1 млн руб., або від 220 000 до 580 000 руб. за «квадрат». Закінчення будівництва будівель очікується в кінці 2017 р

У січні 2014 року компанія STONE HEDGE оголосила про початок продажів дизайнерського житлового комплексу преміум-класу Art Residence , Розташованого в двох кроках від Тверської вулиці (3-тя вулиця Ямщика Поля, д. 9). У комплексі представлені апартаменти площею від 40 до 600 кв. м. Це студії, одно- і багаторівневі апартаменти, апартаменти з окремим входом, з терасами і навіть таунхауси з прибудинковою територією. Перші поверхи комплексу займають об'єкти ритейлу і приміщення вільного призначення. В інфраструктуру проекту включені приватний дитячий сад, дитячі майданчики, кафе, ресторан, міні-пекарня, магазини, фітнес-центр, спа-салони, парковка і кілька рекреаційних зон. Для жителів передбачені Келлер - спеціальні приміщення для зберігання речей площею від 4,8 до 20,9 кв. м. На даний момент вартість квадратного метра нерухомості становить від $ 5700 до $ 9000..

ЗАТ «ІНТЕКО» реалізує три проекти будівництва комплексів з апартаментами в Москві, розповідає Ольга Магіліна, директор департаменту маркетингу компанії «Магістрат». Всі об'єкти спроектовані архітектурним бюро «БРТ РУС» при безпосередній участі його президента - відомого німецького архітектора Хаді Тегерані.

Один з проектів - вже згадуваний комплекс «Лайнер». А також - МФК на Садовничиській вулиці, 31, який реалізується в Замоскворіччя , Всього в 1 км від Кремля. Проектом передбачено будівництво апартаментів площею від 60 до 220 кв. метрів з унікальними видовими характеристиками. Є ексклюзивна пропозиція - апартаменти на першому поверсі з окремим входом. До послуг власників - підземний паркінг на 192 машино-місця, упорядкований внутрішній двір, фітнес-центр. Здати об'єкт в експлуатацію планується в 2016 році.

МФК на Садовничиській набережній, 3-7, включає 116 апартаментів загальною площею 13,7 тис. Кв. м, комерційні приміщення на першому поверсі і паркінг на 155 машино-місць і 11 мото-місць. Будівництво комплексу планується завершити в III кварталі 2016 року.

У жовтні 2014 року стартує проект під робочою назвою «Будинок на Садовій», розповідає Катерина Токій, директор департаменту продажів Rossmils Investments. Семиповерхова будівля розрахована на 68 апартаментів площею від 70 до 230 кв. м. Будівлі М. Посохіна 1950 року побудови буде повернуто історичний вигляд. Інфраструктура об'єкта включає в себе власну прогулянкову зону, ресторан авторської кухні, спа-центр, тренажерний зал, наземну парковку.

Кілька проектів, що включають апартаменти, є і в компанії «Галс Девелопмент». Зокрема, елітний квартал «Сади Пекіна» - це два 12-поверхових житлових корпуси, розташованих поруч з Тріумфальної площею в центрі Москви. Проект включає 350 апартаментів. На верхніх поверхах комплексу розмістяться живі сади і 30 панорамних пентхаусів з видами на Кремль, будівля МЗС і «Москва-Сіті». Площі апартаментів - від 50 до 160 кв. м з можливістю об'єднання лотів. Інфраструктура комплексу включає дворівневу парковку на 430 машино-місць, фітнес-центр, два дитячих клубу, кінотеатр, ресторани, хімчистку і spa-салон.

Wine House - це елітний житловий квартал в Замоскворіччя, що включає в себе реставрується історична будівля (Luxury loft апартаменти) і нові клубні будинки (елітні квартири). Центр композиції - старовинний будинок з червоної цегли 1888-1889 років будівництва. Загальні площі квартир та апартаментів - від 48 до 230 кв. м. Термін здачі - кінець 2014 р

Що чекає цей ринок в майбутньому
Наші експерти нагадали про розробку законів, які будуть регламентувати цей формат нерухомості. В даний час таке поняття, як апартаменти, в законодавстві не описано. Тому зараз обговорюється питання про надання апартаментів юридичного статусу. Крім того, законодавці хочуть зобов'язати девелоперів будувати соціальну інфраструктуру, запровадити продаж апартаментів тільки в рамках закону про пайову будівництва, а також дати можливість мешканцям апартаментів реєструватися в них на постійній основі. Зокрема, Тетяна Калюжнова ( «ИРН-Консалтинг») вважає, що процвітанню цього формату в Москві сприяє величезний попит на житло при дефіциті вільних майданчиків під житлове будівництво. Для девелоперів реалізовувати проекти з апартаментами зараз простіше і вигідніше, ніж житлові, - не потрібно міняти вид дозволеного використання земельної ділянки з нежитлового на житловий, витрачатися на інфраструктуру, дотримуватися жорстких БНіП і т.п. За рахунок цього забудовник може продавати такі комплекси дешевше традиційних новобудов, що, природно, приваблює покупців. За даними «ИРН-Консалтинг», житлові новобудови між ТТК і МКАД в середньому дорожче апартаментів на 10%, а всередині ТТК - на 25%.

Однак якщо через зміни нормативів собівартість будівництва апартаментів наблизиться до витрат на житлові проекти, то сегмент апартаментів втратить свою привабливість для девелоперів. Забудовники повернуться до реалізації житлових проектів, які користуються набагато більшим попитом, ніж апартаменти. До сих пір попит на апартаменти підтримувався лише дефіцитом пропозиції якісного житла в Москві за прийнятними цінами. Якщо ціни на житло та квартири для кінцевих покупців вирівняються, апартаменти, маючи де-юре статус нежитлових приміщень, втратять чималу частину своєї цільової аудиторії. Інша справа, якщо зміна нормативів все ж не приведе до зрівнювання витрат на реалізацію комплексів з апартаментами і звичайними квартирами. «У цьому випадку, - зробила висновок експерт, - нові проекти з апартаментами будуть з'являтися, але все одно не в такому обсязі, як в останні два роки».

«Чи вважаються апартаменти затребуваним форматом житла в Москві і в яких районах будівництво таких об'єктів найдоцільніше?» - з такими питаннями портал www.metrinfo.ru звернувся до експертів.

Тетяна Капланова, заступник генерального директора ДК «Ler Group»:
Затребуваність апартаментів доведена ринком. Так, швидкість їх реалізації упала в порівнянні з 2011-2012 рр., Але для продукту сегмента бізнес і еліт-класу залишається досить високою: 50-70 апартаментів в місяць. Успішними будуть проекти, розташовані недалеко від транспортних розв'язок, метро, ​​в паркових зонах, забезпечені розвиненою внутрішньої і / або навколишнього інфраструктурою. Високий потенціал зростання мають райони, які мають на своїй території природні парки, такі як Ізмайловський, Битцевский, «Лосиний острів».

Євгенія Старкова, директор по маркетингу компанії MR Group:
Найбільш перспективними залишаються ЗАТ і СЗАО міста Москви через хорошою екологічної ситуації в округах , Престижності, досить насиченою інфраструктури історичних районів і наявності майданчиків на територіях колишніх промзон.

Дарина Третьякова, керівник відділу консалтингу та аналітики компанії «Азбука Житла»:
Припускаємо, що буде збільшення пропозиції комфорт і економ. Цьому сприяє містобудівна політика уряду, пов'язана з розвитком колишніх промислових зон. Швидше за все, забудовувати будуть території за межами ТТК, де зараз зосереджена основна маса неосвоєних територій промислових зон.

Денис Попов, керуючий партнер Contact Real Estate:
Будівництво апартаментів перспективно як з точки зору забудовників, так і покупців: одним вигідно не перекладати об'єкт в інше призначення, а будувати його як нежитловий фонд, що економить їх власні кошти, а іншим - економити на вартості квадратного метра, оскільки ціна апартаментів очікувано менше вартості квартир.

Самий відповідний район для будівництва - «Москва-Сіті».

Анастасія Малкова, керівник департаменту продажів інвестиційного фонду STONE HEDGE:
На сьогодні найбільш підходящими для розвитку сегмента як і раніше залишаються центральні райони Москви . В першу чергу тому, що пропозиція житла тут традиційно невелике через обмеження по новому будівництву. Наприклад, в районі «Білоруської» до 2014 року нових житлових проектів не з'являлося взагалі.

Аскар Дуйсекулов, керівник департаменту маркетингу компанії Red Development:
Перспективи у ринку апартаментів в Москві, безумовно, є. Оцінюючи динаміку останніх двох років, можна з упевненістю сказати, що апартаменти активно набирали обертів протягом цього часу. Споживачі поступово зрозуміли, оцінили і полюбили цей формат нерухомості, що підтверджується попитом. Близько 40% пропозицій на первинному ринку Москви сьогодні займають апартаменти. І в найближчому майбутньому, в основному за рахунок активного освоєння промзон, ця цифра може збільшитися до 50%.

Ольга Гусєва, комерційний директор ГК «МИГ-Нерухомість»:
Беручи до уваги готуються нововведення в законодавстві, які приведуть до зростання вартості, можна з упевненістю сказати, що попит на апартаменти комфорт і економ-класу скоротиться. А попит на апартаменти еліт-і бізнес-класу може навіть зрости, тому що обсяг їх пропозиції буде поступово зменшуватися в силу скорочення відповідних майданчиків для їх будівництва в престижних районах Москви .

Катерина Токій, директор департаменту продажів Rossmils Investments:
Апартаменти як продукт редевелопмента - це цікаве і вигідна справа, як для інвесторів, так і для кінцевого покупця. Такі проекти користуються попитом, їх із задоволенням орендують, та вони забезпечують непоганий дохід.

На наш погляд, велика частина будівель старого фонду, порожні і занедбані адміністративні будівлі різних НДІ і колишніх міністерств мають право на друге життя. Як правило, вони забезпечені достатньою кількістю паркувальних місць, розвиненою інфраструктурою, знаходяться в привабливих для покупців районах, мають хорошу пішохідну і транспортну доступність. Апартаменти в даному випадку є оптимальним варіантом.

Райони-лідери Москви за кількістю будівель з апартаментами в продажі навесні 2014 р шт.
Райони-лідери Москви за кількістю будівель з апартаментами в продажі навесні 2014 р шт

За даними «ИРН-Консалтинг»

Динаміка середньої вартості 1 кв. м апартаментів в Москві всередині МКАД, руб.
Динаміка середньої вартості 1 кв

За даними «ИРН-Консалтинг»

Динаміка середньої вартості апартаментів в Москві всередині МКАД, млн руб.
Динаміка середньої вартості апартаментів в Москві всередині МКАД, млн руб
За даними «ИРН-Консалтинг»

Апартаменти Москви: нові проекти

Назва ЖК Адреса Округ Термін здачі Стан Поверховість Тип Площа квартири, кв.м Вартість 1 кв.м, тис. Руб. Вартість квартири, тис. Руб. інфраструктура МФК Філі град Береговий проїзд, вл.5 ЗАТ 4 кв. 2015 р.-1 кв. 2016 р зведення 14/18 пов мк 41-147 131,1-171,2 6100-25000 Дитсадок, дитмайданчик, нижні поверхи, друга черга-торговельні та офісні приміщення, розвинена зовнішня інф-ра (Афімол Сіті, школи, спорт. інф-ра), закритий двір, видові на Москва-ріку, Москва-Сіті Клубний будинок Sky Parks Смарагдова, 18/4 СВАО 2 кв. 2014 р зведення 10 моноліт 37-93 145-165 5400-14500 Клубний комплекс має наземне паркування і підземний паркінг, на території Скайпаркс діє контроль доступу, є консьєрж. Розвинена інфраструктура включає в себе школи, магазини, фітнес-центр і стадіон «Червона стріла». Неподалік також знаходиться Національний парк «Лосиний острів» і дoліна річки Яуза. Флотилія Ляпидевского, 1 САО 4 кв.2015 р зведення 26/29 пов моноліт залізобетон 48-140 137-198,5 8100-23300 Парк Миру Проспект Миру, 102 СВАО нд котлован 4,6,8 пов моноліт 46-153 142- 402 10800-33800 апартаменти бізнес-класу, мансардні апартаменти і з каміном, вікна з вітражним склінням, територія обгороджена, цілодобовий ресепшен, служба доставки, хімчистка, прибирання, видові характеристики МФК Водний Головинское шосе, 5 САО 4 кв. 2015 р.-1 кв. 2016 р зведення 26/28 пов моноліт 43-97 125-165 5800-16000 Апарт-комплекс Старт-формат (мкр. Царицино-2 ) Елеваторна, 11 ЮАО 2 кв. 2015 р котлован 16/18 пов моноліт з вент. фасадом 40-42 108-117 4480-4900 старт-формат - це концепція в рамках проекту Царицино-2.Wi-Fi у всьому комплексі, загальна кімната для прання, автомати для чищення взуття, спортивні міні-комплекси, кафе на першому поверсі. Це формат для старших дітей. 4 дитсадки, поліклініка, 2 школи, безліч торгових об'єктів. Апарт-комплекс мкр. Царицино-2 Елеваторна, 11 ЮАО 2 кв. 2015 р зведення 16/18 пов моноліт-цегла 34-124 100,3-139,7 4400-13100 Loft Time Годинна, 28 САО 2 кв. 2015 р побудований 3/7 пов цегла 52-419 152,6-236 8400-98800 Re: Form Хромова, 3 СВАО 4 кв. 2014 р зведення 10 мк 44-84 145-159,9 6650-12700 Серце столиці Шелепіхінской набережна, 34 ЦАО 2 кв. 2017р. котлован 37 моноліт 34-88 197-216 6785-19000 Red Side Сергія Макєєва, 9 ЦАО 2 кв. 2016 р зведення 7/21 пов моноліт-цегла 45-114 239-305,5 12200-34000 Wine House Садовницька, 57 ЦАО 3 кв. 2016 р зведення 4/5 пов цегла 50-200 430-500 21500-88000 МФК Свалявський сіті складеного СВАО 3 кв.2017 р котлован 46 моноліт-цегла 35-68 95.3-130 4150-8680 Апарт-готель YES Митинському СЗАТ 4 кв. 2015 р котлован 23 моноліт-цегла 28-44 158,5-163 4525-6980 Особи Хорошевському шосе СЗАТ 4 кв. 2016 р зведення 24 моноліт 48-118 220-241 11035-25960 Резиденція Моне Звенигородська ЦАО 4 кв. 2015 р котлован 18 моноліт-цегла 65-291 247-473 18860-126400 Джерело: ГК «МИГ-Нерухомість»

адреси

Термін здачі ГК

стадія будівництва

описание

Тип квартир

Площа, Min / Max, кв. м

1 Apartville Fitness & Spa Resort, Дмитрівське шосе , Д. 81 2 кв. 2015 початковий етап монолітний 1 31,0 53,4 2 57,1 78,0 3 86,0 86,0 таун 129,5 269,6 2 Апарт-готель Yes, Митинському вул., Б. 16 4 кв. 2015 початковий етап монолітний 1 27,7 43,9 3 Art residence, 3-тя вул. Ямщика Поля, буд. 9 2 кв. 2015 реконструкція монолітно-цегляний 1 31,0 52,4 2 59,7 79,2 3 80,2 149,4 4 157,8 186,4 5 197,9 257,3 6 304,2 348,3 4 МФК « лайнер », Хорошевському шосе, вл. 38А 4 кв. 2016 початковий етап монолітний 1 30,3 32,1 2 44,4 61,7 5 «Loft 17», Духівському провулок, д. 17 2 кв. 2014 реконструкція монолітно-цегляний 1 39,5 66,5 2 78,7 87,9 3 106,1 106,1 4 265,9 265,9 Джерело: Est-a-Tet

адреси

Назва

Ціна,

тис. руб. за кв. м
(червень 2014 г.)

3-тя Ямщика Поля вул. Artresidence 190-308,5 Духівському провулок, вл. 17 LOFT17 210-438 Хорошевському шосе, вл. 38А Лайнер 184-250 Звенигородська 2-я вул., 13 Резиденція Моне 216-493 Столярний пров. д. 3, к. 34 Світанок 275,7-370 Причальний пр-д, вл.8 Нова Пресня 144,8-165,6 Ярославське ш., д. 146, стр.1,2 Ханой Москва 130-150 Верейская вул ., 29 стор. 151 LOFT-151 144-186 Кухарська вул., 8 Театральний Будинок 470-840 складеного вул., 5 Свалявський Сіті 95-135 Балаклавський ін., д. 16 Горизонт 165,6-197,4 Духівському пров. , 17 The Loft Club від 198 Джерело: Blackwood

«Чи вважаються апартаменти затребуваним форматом житла в Москві і в яких районах будівництво таких об'єктів найдоцільніше?