Реклама
Реклама
Реклама

Зростання комуналки стимулює українців здавати житло в оренду

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

8 лютого 2017, 09:00, Переглядів: 8 лютого 2017, 09:00, Переглядів:   Порожні квартири для все більшого числа людей стають недозволеною розкішшю

Порожні квартири для все більшого числа людей стають недозволеною розкішшю. Фото: Олександр Яремчук

Подорожчання змісту квартир підштовхує ринок оренди, адже роками тримати закритою "зайву" квартиру, як це було можливо раніше, тепер, на жаль, не виходить.

як говорить директор ріелторської компанії "Золоті ворота" Олексій Холмецкий: "Квартири могли довго стояти порожніми, та й зараз у багатьох продовжують пустувати. Люди не хочуть зв'язуватися з орендою, адже відносини орендаря і орендодавця не завжди найприємніші - бувають несплати, потрібно вирішувати різні проблеми .. . Це зовсім не той пасивний дохід , Про який мріють багато, - він може бути ще таким активним, що ні зрадієш ". Але зайві квартири нагуляли вже звірячий апетит, ковтаючи відчутні частки сімейних бюджетів.

"Але ж ми чекаємо ще й наступні стадії подорожчання" комуналки ", - нагадує провідний спеціаліст департаменту маркетингу компанії SV Development Сергій Костецький. - Плюс разом з підвищенням мінімальної заробітної плати зріс і податок на нерухомість".

РЕЧЕННЯ. В результаті, за словами Олексія Холмецького, власники житла отримали додаткову мотивацію до виходу на ринок оренди. "Це стосується тих же пенсіонерів, у яких, до речі, є що здавати. Хоча б кімнату", - говорить Холмецкий.

"Люди намагаються знайти якісь гроші, щоб розрахуватися за" комуналку ", - п
одтверждает директор АН "Нова адреса" Тетяна Котенко.

В результаті на ринку відзначають значне зростання пропозиції. "Якщо в минулому році в Києві в середньому пропонувалося 25-26 тис. Квартир в оренду, то зараз їх вже близько 40 тис.", - наводить приклад Сергій Костецький.

ПОПИТ. З іншого боку, попит не поспішає відповідати пропозицією взаємністю. Посилення податкового тиску знизило реальні доходи населення і ділову активність, тому кількість угод на ринку оренди зменшується. А з тих угод, що є, велика частина - це переїзди на більш дешеві квартири. "На сьогодні ще більше людей прагне здешевити житло, - говорить Тетяна Котенко. - Стала масової тенденція, коли люди знімають квартиру вскладчину на кілька людей".

ЦІНИ . Проте, як стверджує Олексій Холмецкий, мова про зниження цін на оренду поки не йде. "Ті ціни, які зараз склалися, навіть амортизацію не окуповують, - підтверджує Сергій Костецький. - Людина пару років здає квартиру в оренду, і то, що він за цей час отримає, навіть не покриє витрати на ремонт". Але в регіонах (за винятком міст Одеси, Львова) ситуація може сильно відрізнятися від столичної: як стверджує Олексій Холмецкий, в провінції не рідкість випадки, коли квартири здають тільки за оплату "комуналки".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Зростання комуналки стимулює українців здавати житло в оренду". інші Новини нерухомості дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Ряполов Костянтин

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ