Реклама
Реклама
Реклама

Вторинна «елітка» Казані: від пентхаусів по 300 тисяч за «квадрат» до вілл за півмільярда

20.02.2018

Топ-20 найдорожчих квартир і котеджів: чим дивують інтер'єри і багато покупців

Найдорожчим пропозицією в сегменті елітного житла в цьому році став дворівневий пентхаус в ЖК «Європейський»: іменитий власник просить за нього 100 млн рублів. Найдорожчий будинок у берега Волги при цьому дорожче в 6 разів - втім, ціна в умовах казанської реальності, за оцінками експертів, просто не має права на життя. Чим хороші 15 квартир на 870 млн і особняк за $ 10 млн - в огляді «БІЗНЕС Online».

20

100 млн рублів - така ціна найдорожчої квартири площею 336 кв. м в ЖК «Європейський» Фото: «БІЗНЕС Online»

Більш 2,5 млрд рублів - можна порівняти з бюджетом 160-тисячного Зеленодольського району - просять власники двох десятків преміальних квартир і котеджів. 100 млн рублів - така ціна найдорожчої квартири в цьому році. Такий варіант - пентхаус площею 336 кв. м - виявився в ЖК «Європейський». Офіційний статус даного приміщення - не квартира, а апартаменти, так що потенційні покупці можуть використовувати пентхаус для розміщення в ньому хоч дипломатичного представництва, хоч флагманського офісу великої компанії. Нагадаємо, що забудовником є ЗАТ «АППАРТ-готель», за яким стоять троє відомих в республіці інвесторів: засновник кількох парфюмерно-косметичних мереж Євген Дедюхін, гендиректор ЗАТ «Газпром Міжрегіонгаз Казань» Ренат Ханбіков і його зам Каміл Абдуллін.

«Цей об'єкт без обробки, з комфортним плануванням, що відповідає європейським стандартам. Конструктив дозволяє перепланувати приміщення і інакше. І якщо на якихось інших поверхах бувають часом акційні пропозиції від власника і ціна знижується, наприклад, зі 180-200 до 160 тисяч за "квадрат", то цей пентхаус - перлина даного комплексу, заявлена ​​ціна на нього - 300 тисяч рублів за квадратний метр », - розповів« БІЗНЕС Online »гендиректор агентства« Мегалот »Адель Хасбіулін. За його словами, зараз пентхаусів активно цікавляться, в тому числі іноземні громадяни, що розвивають бізнес в нашій республіці. Особливу унікальність об'єкту надає наявність декількох терас. З одного відкривається вид на парк ім. Горького, з іншого - на набережну Казанки. «Ексклюзивний пентхаус» розташований на 14-му поверсі «Європейського», внутрішнє наповнення якого, за словами експертів, відповідає найвищим стандартам. Тут зібрані найбільш просунуті матеріали і технології, які взагалі існували на момент будівництва, а питна вода подається навіть у душові лійки.

На другому місці в нашому рейтингу топ-15 елітних квартир - «гніздечко» вартістю 76,5 млн в ЖК «Падишах Плаза» за адресою вул. Бехтерева, 9. Характеристики квартири вказані стисло: 383 кв. м площ, з яких 40 кв. м - кухня, 173 кв. м - житлова площа. Предчістовая обробка, панорамні вікна, високі дверні прорізи, високі, від 3,4 м, стелі. Квартира розташована на останньому поверсі 6-поверхового елітного особняка на 12 квартир, вартість яких стартує від 180 тис. За квадратний метр. В даному випадку вартість «квадрата» - 200 тис. Рублів. В цьому будинку ще продаються квартири від забудовника, а сам ЖК увійшов в огляд первинної елітної нерухомості «БІЗНЕС Online».

На третьому місці - 5-кімнатна квартира вартістю 70 млн рублів в 9-поверховому будинку за адресою вул. Касаткіна, 20. Квартира загальною площею 265 кв. м займає два рівня, на першому з яких розташована поєднана з кухнею вітальня, спальня, гардеробна і санвузол. Спальна кімната має власну гардеробну і окремий санвузол в японському стилі. На другому рівні знаходиться кімната відпочинку, яку можна перетворити в робочий кабінет, а також дитяча і спальна кімнати. Спальна у своєму розпорядженні власну вбиральні і санвузлом, а також інфрачервоною сауною. В квартирі залишається дизайнерські меблі та побутова техніка.

На третьому місці - 5-кімнатна квартира за 70 млн рублів в 9-поверховому будинку за адресою Касаткіна, 20 Фото: «БІЗНЕС Online» На третьому місці - 5-кімнатна квартира за 70 млн рублів в 9-поверховому будинку за адресою Касаткіна, 20 Фото: «БІЗНЕС Online»

У п'ятірку найдорожчих увійшли також дві квартири в ЖК «Ренесанс» - вартістю 66,7 і 65 млн відповідно. Незважаючи на майже однакові ціни, площі квартир різняться. У першому випадку це 6-кімнатна квартира з площею 210 кв. м, у другому - 7-кімнатний пентхаус з площею аж в 300 «квадратів». Ніякого підступу тут немає. У квартирі з меншою площею просто виконаний дизайнерський ремонт. У другому випадку мова йде про чорновий обробці (що, втім, для кого-то також може виявитися плюсом - можна зробити все по-своєму). Це один і той же житловий комплекс, але різні будинки - в 9 і 8 поверхів відповідно. У першому випадку акцент зроблений на «ідеальності планувань»: одних туалетів тут, судячи з усього, більше, ніж кімнат в інших квартирах: дитячий санвузол, гостьовий санвузол ... Спальня, дві дитячі, гостьова кімната, вітальня, їдальня, велика гардеробна, затишна кухня. У другому випадку бонусом має стати «солідне респектабельне сусідство», а також два паркувальних місця у власності. Розташування будинків автор оголошення можна пояснити називає «ідеальним»: поруч Кремлівська набережна, ГБКЗ, театр, елітні школи, з вікон - вид на Кремль, акваторію Казанки і Волги, Петропавлівський собор, мечеть «Кул Шаріф».

У п'ятірку найдорожчих квартир увійшли дві квартири в ЖК «Ренесанс» вартістю 66,7 і 65 мільйонів Фото: «БІЗНЕС Online» У п'ятірку найдорожчих квартир увійшли дві квартири в ЖК «Ренесанс» вартістю 66,7 і 65 мільйонів Фото: «БІЗНЕС Online»

«ЗА ТАКІ ГРОШІ Я КРАЩЕ КУПЛЮ В ЧОРНОГОРІЇ - А ЩО, МОРЕ, ТЕПЛА КЛІМАТ ...»

Втім, казанський ринок квартир вторинної «елітки», схоже, дещо здрібнів. Досить згадати, що в попередньому огляді восени 2015 роки за квартиру в комплексі «Палацова набережна» власники просили 120 млн рублів. Якщо подивитися по сумі, то вартість всіх 15 елітних квартир в 2018 році становить 874 млн рублів, а в попередньому огляді - майже 910 мільйонів.

Втім, частина квартир за кілька років так і не знайшла свого покупця. Незважаючи на появу нових пропозицій, лідери рейтингу з року в рік одні й ті ж - «Падишах Плаза», «Ренесанс», «Європейський». Кількість пропозицій оновилося приблизно наполовину. А решта, судячи з нашим минулим оглядам, виросли в ціні. В середньому ціна «елітки» в оголошеннях зросла з 204,3 до 245 тис. Рублів за «квадрат».

Восени 2015 роки за квартиру в комплексі «Палацова набережна» власники просили 120 млн рублів Фото: «БІЗНЕС Online» Восени 2015 роки за квартиру в комплексі «Палацова набережна» власники просили 120 млн рублів Фото: «БІЗНЕС Online»

Наприклад, трикімнатна квартира за адресою вулиця Щапова, 20 (забудовник - ТОВ «Будівництво та інвестиції») на перший погляд здається нам знайомої (квартира з такою ж площею - 150 кв. М - вже зустрічалася в рейтингу 2015 року), але при детальному ознайомленні стає зрозуміло: мова йде про різні об'єкти. І в тому, і в іншому випадках квартира повністю обставлена ​​меблями, з хорошим ремонтом (поєднання білого і золотого, розкішна люстра, дорогий паркет). Але якщо в 2015 році пропозицію такого типу варто в районі 30 млн рублів, тепер власник просить майже вдвічі більше: 57 мільйонів. Подорожчала і квартира в ЖК Аrt House, що на Петербурзькій, 65. Якщо двома роками раніше вартість квартири в 288 «квадратів» становила 43,3 млн рублів, то зараз вона збільшилася до 52,6 мільйона. Квадратний метр злетів аж на 32 тис. До 182,6 тис. Рублів. І якщо в торішньому огляді найдорожчий «квадрат» коштував 400 тис. Рублів, то в цьому - вже 415 тисяч.

«Зростання цін може бути пов'язаний або з бажанням продавця, або з тим, що об'єкти аналогічного рівня вже пропонуються за більш високою вартістю», - зазначає в розмові з «БІЗНЕС Online» гендиректор АН «Щасливий будинок» Анастасія Гізатова. На підвищення ціни, за її словами, могли вплинути як витрати по утриманню об'єкта, так і, наприклад, проведена оцінка заставного майна - в разі, якщо квартира знаходиться в заставі у банку. Середній термін експозиції таких об'єктів, за оцінками експертів, становить 1,5-2 роки. Куди швидше розходяться квартири в нижньому ціновому сегменті преміум-класу: вартістю від 13 до 15 млн рублів. Їх, за словами Гізатовой, не вистачає. «Є пропозиції, які позиціонують себе в цьому ціновому сегменті, але у багатьох немає ліфта або проблеми з паркінгом. При цьому самі квартири непогані, але рівень "елітності" вже не той », - пояснює керівник АН« Щасливий будинок ».

Анастасія Гізатова: «Зростання цін може бути пов'язаний або з бажанням продавця, або з тим, що об'єкти аналогічного рівня вже пропонуються за більш високою вартістю» Фото: «БІЗНЕС Online» Анастасія Гізатова: «Зростання цін може бути пов'язаний або з бажанням продавця, або з тим, що об'єкти аналогічного рівня вже пропонуються за більш високою вартістю» Фото: «БІЗНЕС Online»

Обсяг попиту і пропозиції за останні роки зменшився, констатує Хасбіулін. За його словами, в умовах останньої кризи і девальвації 2014 року постраждали найдорожчі об'єкти. «Власник мислить так:" До кризи я купив за високою ціною, а потім вклався в дорогі закордонні будматеріали, обробку, дизайнерські меблі і техніку. Щоб повторити цей проект при нинішніх цінах, потрібно значно більше грошей ". А той, хто хоче купити, розуміючи, що покупців на дорогу нерухомість зараз мало, а майбутню ліквідність такого об'єкта в нинішній ситуації прогнозувати важко, на ціну не згоден », - зазначає гендиректор АН« Мегалот ».

Тим більше що в останні роки «грошові» бізнесмени активно дивляться за бугор. «Хто купує дорогі квартири? Високооплачувані чиновники і успішні бізнесмени, останні часто живуть в інших містах Росії або ведуть бізнес на дві або три країни, - констатує глава "мегаліти". - А за останні три роки що сталося? Чергова девальвація. Частина людей відчувають "незгоду з політикою держави" і їдуть в більш комфортні по клімату, екології, безпеки країни. Схоже, ця категорія вирішила, що час масово продавати ще не настав: коли йде відтік потенційних покупців за кордон, хто дорого купить у тебе квартиру в Казані? »

Але в той же час в Казані, за словами Хасбіуліна, спостерігається дефіцит елітного житла. «Елітне житло - це, звичайно, історичний центр Казані. Від Кремля до "Суворовського" всього 2 кілометри. Крім елітних будинків тут розташовується безліч адміністративних будівель, плюс явно не дотягують до преміум-класу об'єкти "Свея" », - зазначає він. Тому вибір досить вузький, констатує ріелтор. При цьому в Казані, за його словами, ще досить земельних ділянок, які можливо використовувати під комплексну забудову для даного типу житла. «Весь" квадрат "(по вулиці Підлужної від Толстого до моста" Міленіум "), поки там не розрослися котеджні ІЖС, держава мусила було б вилучити для комплексної забудови та виплатити власникам компенсації. Поки котеджів там не так багато, рівень компенсації ще осудний. На цих землях можна створити що завгодно - хоч Венецію, хоч Дубай, побудувати будинки малої поверховості як в селищі нафтовиків або хмарочоси як в "Москва-Сіті" », - вважає експерт.

За прогнозом Хасбіуліна, як елітне надалі буде розвиватися і все правобережжя Казанки - від «Рив'єри» до «Чаші», і від X-Fit до «Казань Арени». «У недалекому майбутньому набережна на тому березі стане більш протяжної, уздовж неї можна буде реалізувати комплексну забудову нерухомістю високих класів», - припускає він.

У Казані, за словами Аделя Хасбіуліна, спостерігається дефіцит елітного житла Фото: «БІЗНЕС Online» У Казані, за словами Аделя Хасбіуліна, спостерігається дефіцит елітного житла Фото: «БІЗНЕС Online»

ТОП-5 особняк на 1,5 МІЛЬЯРДИ

Крім елітних квартир є ще елітні котеджі - на сайтах агентств та приватних оголошень можна знайти топ-5 об'єктів сумарною вартістю понад 1,5 млрд рублів. За даними сайту Avito, найдорожчий з виставлених у відкритий продаж (120 млн рублів) - в елітному селищі Куземетьево. Будинок продається з усією обстановкою і предметами інтер'єру. Площа земельної ділянки зовсім невелика - 15 соток (що, втім, в даному випадку явно не самоціль). Сам котедж зведений з кедра, що, по завіреннях авторів оголошення, автоматично забезпечує його власникам «довге і щасливе життя». Підлогове покриття - з кори коркового дерева. В котеджі площею 728 кв. м виконано масштабне панорамне скління ( «Зовсім як на сучасних італійських віллах», - хваляться власники), яке «дозволяє милуватися річковим пейзажем». Перший поверх займає простора вітальня, поєднана з кухнею і їдальнею, звідки можна безперешкодно потрапити на терасу. На другому поверсі - три великі світлі спальні, ванна з санвузлом і містка гардеробна, оснащена системою зволоження. Головною родзинкою цього поверху господарі називають зимовий сад з каміном. Крім іншого, тут є сауна з африканського дерева, обладнана «за останнім словом», домашній кінотеатр і більярдна «з дивовижною обробкою». У підвальному приміщенні, крім гаража для двох автомобілів, облаштований справжній елінг - з особистим парком снігоходів, водних мотоциклів і катером. Ну а що, «частка благословенній Італії на березі Волги», скромно додає продавець.

Другий за вартістю «будиночок» розташований в провулку Аланлик в Приволзькому районі Казані, в селищі Алтан. Земельна ділянка тут побільше - близько 30 соток, а ось площа будинку практично аналогічна - 700 кв. метрів. Триповерховий особняк побудований в 2009 році за індивідуальним проектом, облицьований декоративним колотим цеглою і обставлений «елегантної італійськими меблями». Просторий хол, велика світла вітальня з високими, в 3,5 м, стелями, поєднана з кухнею їдальня, сучасний басейн з аеромасажем, справжня фінська сауна з кедра і осики - все це отримує покупець за 95 млн рублів. На статусність власника цього будинку, крім робочого кабінету, спортзалу і більярдної з власним баром, вказує наявність таких приміщень, як «роздягальня для персоналу і приміщення для проживання і роботи охоронця». Так що, якщо «розкіш - частина вашої життєвої філософії», welcome ...

Третю позицію також займає елітний триповерховий котедж в Алтане - вартістю 85 млн рублів. Площа ділянки - 12 соток, зате сам об'єкт ширшими своїх попередників - аж 1100 «квадратів». Автор оголошення не марнотратний на слова. Однак основні складові перераховані: якісний і дорогий ремонт, басейн, хамам, сольова кімната, два гаража. Відзначається, що будівля можна розглянути під фітнес, дитячий розвиваючий садок і салон краси ...

Андрій Савельєв: «Якщо ми беремо однакову ціну - квартира за 50 мільйонів і котедж за ту ж ціну, то останній буде проданий в 2-3 рази швидше» Фото: «БІЗНЕС Online» Андрій Савельєв: «Якщо ми беремо однакову ціну - квартира за 50 мільйонів і котедж за ту ж ціну, то останній буде проданий в 2-3 рази швидше» Фото: «БІЗНЕС Online»

«Якщо порівнювати квартиру і котедж, то останній, безумовно, більш виграшний. І швидкість продажу у котеджу все-таки вище, ніж у квартири, - зазначає гендиректор АН "НЛБ-Нерухомість" Андрій Савельєв. - Якщо ми беремо однакову ціну - квартира за 50 мільйонів і котедж за ту ж ціну, то останній буде проданий в 2-3 рази швидше. Але і утримання будинку набагато клопітно, ніж у квартири ».

Але справжній «еліт» - в найвищому розумінні цього слова - на Avito не зустрінеш. Оголошення про продаж самих топових будинків розміщують на спеціально створених сайтах. Наприклад, на сайті з продажу люксової нерухомості LuxuryEstate восени цього року було опубліковано оголошення про пропозицію ексклюзивної вілли за 679,6 млн руб. Об'єкт знаходиться на березі Волги в селищі Борове Матюшин поруч з Казанню, житлова площа будинку - 3 тис. Кв. метрів. Дата публікації оголошення на сайті - липень 2015 року. Вілли такого рівня, очевидно, знаходять свого покупця нешвидко. Дана пропозиція включає в себе основний і гостьовий будинку - з вбудованою сауною і відкритим гаражем. Всього в будинку 17 житлових кімнат, включаючи 10 спалень і 4 ванні кімнати. У будинках вже є деякі меблі, а також винний льох, два балкона і дві тераси - одна з них приватна.

На окремому сайті опубліковано і оголошення про продаж садиби в палацовому стилі в селищі Салмачі вартістю $ 10 млн, або приблизно 570 млн рублів. Площа земельної ділянки становить 13,5 тис. Кв. м, площа котеджу - 2,3 тис. «квадратів». Особняк знаходиться в глибині ділянки, за гостьовим будинком. На внутрішній території розташований великий мармуровий фонтан, а також невеликі будинки для гостей і охорони і зона барбекю. Повністю мебльована вілла має 4 поверхи (включаючи цокольний і мансардний). Вона включає в себе 2 вітальні, 2 кабінети, бібліотеку, 3 дитячі кімнати, ігрову, винний льох, кімнату відпочинку з басейном, хамамом і сауною, велику їдальню і повністю обладнану кухню (включаючи дитячу кухню), тренажерний зал. На цокольному поверсі знаходиться гараж на кілька машин. Також є велика елегантна зона господарів з будуаром, кабінетом і стилізованої гардеробною кімнатою. Частина приміщень - з біометричними доступом, а будівля має систему охорони периметра.

Втім, експерти, опитані «БІЗНЕС Online», вважають, що вартість особняків сильно завищена: ціни, зазначені на сайтах, і реальна, продажна ціна можуть відрізнятися в рази, зазначають вони.

«У нас в Казані две проблеми. Перша - коли об'єкт не є елітною нерухомістю, але клієнт вважає, що це "еліт", і виставляє цінник в 50-70 мільйонів, хоча реальна ціна об'єкта - 20-25. Друга проблема - коли об'єкт є дійсно елітним і коштує близько 70-100 мільйонів, але власник хоче 200-400. Хотіти можна, але ніхто не купить. Ціна в 500-600 мільйонів для Казані просто нереальна. При такій ціні там повинно бути 3-4 гектара землі », - резюмує Савельєв.

Топ преміальних квартир Казані Вартість ЖК і адреса Опис Кв. метр Посилання 100 млн рублів (нова пропозиція) ЖК «Європейський» (вул. Підлужна, 17) Апартаменти. Загальна площа - 336,9 кв. метра. 7-кімнатна квартира на 14-му поверсі 14-поверхового цегляного будинку. У чорновий обробці. 297 тис. Рублів ooomegalit.ru - «АППАРТ-готель» 76,5 млн рублів (нова пропозиція) ЖК «Падишах Плаза» (вул. Бехтерева, 9) Загальна площа - 383 кв. метра. 4-кімнатна квартира на 6-му поверсі 6-поверхового будинку. Предчістовая обробка, високі стелі (3-4 м). 199,8 тис. Рублів mirkvartir.ru - «Аврора» 70 млн рублів вул. Касаткіна, 20 Загальна площа - 265 кв. метрів. 5-кімнатна квартира на 8-му поверсі 9-поверхового цегляного будинку. Теплі підлоги, два простори санвузла, кондиціонери, стелі від 3 метрів. Дизайнерські меблі і побутова техніка. 264,2 тис. Рублів ooomegalit.ru - «Яшма» 66,7 млн ​​руб (нова пропозиція) ЖК «Ренесанс» (вул. Касаткіна, 11) Загальна площа - 210 кв. метрів. 6-кімнатна квартира на 7-му поверсі 9-поверхового цегляного будинку. Дизайнерський ремонт. 317,6 тис. Рублів avito.ru - «Антика» 65 млн рублів (нова пропозиція) ЖК «Ренесанс» (вул. Касаткіна) Пентхаус. Загальна площа - 300 кв. метрів. 7-кімнатна квартира на 8-му поверсі 8-поверхового цегляного будинку. У чорновий обробці. 216,6 тис. Рублів avito.ru - «Антика» 61,4 млн рублів ЖК «Європейський» (ул.Подлужная, 17) Загальна площа - 361 кв. метр. 5-кімнатна квартира на 4-му поверсі 11-поверхового будинку. Предчістовая обробка. 170,2 тис. Рублів ooomegalit.ru - «АППАРТ-готель» 57 млн ​​рублів (нова пропозиція) Житловий будинок на Муштарі (вул. Щапова, 20) Загальна площа - 150 кв. метрів. 3-кімнатна квартира на 5-му поверсі 8-поверхового будинку. Квартира повністю обставлена ​​меблями, хороший ремонт. 380 тис. Рублів mirkvartir.ru - «Будівництво та інвестиції»

Натісніть на таблицю, щоб скачать Повністю


«Хто купує дорогі квартири?
А за останні три роки що сталося?
Схоже, ця категорія вирішила, що час масово продавати ще не настав: коли йде відтік потенційних покупців за кордон, хто дорого купить у тебе квартиру в Казані?