Реклама
Реклама
Реклама

"Чи завдасть непоправної шкоди": Мей прокоментувала можливість другого референдуму про Brexit

цею материал Доступний по-русски

4:32, 17 грудня 2018

світ

1622

Тереза ​​Мей вважає, що новий референдум про Brexit поставить під питання в очах виборців здатність консерваторів "реалізовувати демократію".

Тереза ​​Мей / REUTERS

Про це заявила прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей, повідомляє УП з посиланням на Reuters.

"Давайте не будемо порушувати обіцянку, дану британському народові. Ще одне голосування завдасть непоправної шкоди цілісності нашої політики", - підкреслила Мей.

За її словами, новий референдум по Brexit поставить під питання в очах виборців здатність консерваторів "реалізовувати демократію".

Прем'єр також вважає, що нове голосування "ще більше розділить країну в той момент, коли необхідно працювати над її об'єднанням".

Читайте також Євросоюз відмовився від повторних переговорів з Британією по Brexit

Як писала газета The Sunday Times, високопоставлені соратники британського прем'єра Терези Мей в Консервативній партії за її спиною ведуть підготовку другого референдуму про Brexit.

The Sunday Times також дізналася про намір попередника Мей на посаді прем'єра Девіда Кемерона підтримати повторне голосування, якщо депутати підтримають цей варіант, хоча сам екс-прем'єр проти референдуму.

Сама Мей публічно неодноразово висловлювалася проти ідеї другого референдуму по Brexit.

Як повідомляв УНІАН, 14 листопада представники Європейського Союзу та Великої Британії погодили попередній текст угоди про Brexit після тривалих складних переговорів. 25 листопада країни-члени ЄС схвалили проект договору про Brexit. Документ, викладений на більш ніж 580 сторінках, регламентує ключові аспекти виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС.

Остаточний вихід Британії з ЄС запланований на 29 березня 2019 року, після чого настане перехідний період, який триватиме до кінця 2020 року. Крім того, Британія повинна виплатити ЄС 39 млрд фунтів стерлінгів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter