Реклама
Реклама
Реклама

Зразок угоди про сплату аліментів

  1. Загальна інформація щодо угоди
  2. Укладання угоди
  3. Юридична значимість угоди
  4. Порядок розірвання угоди
  5. Мирова угода в суді
  6. зразки документів
  7. Укладення мирної угоди про виплату аліментів
  8. Подати на аліменти на дитину, народжену від одруженого чоловіка
  9. Угода про умови виплати грошей на утримання дитини
Юридична енциклопедія "МІП"

» аліменти » Документи для оформлення аліментів »Угода про сплату аліментів

У даній статті Ви зможете прочитати питання і відповіді по темі "угоду про сплату аліментів", ознайомитися зі зразками документів і цінами на послуги наших юристів щодо стягнення аліментів, а також задати питання в режимі онлайн в нашому онлайн чаті внизу праворуч.


Загальна інформація щодо угоди

Угода про сплату аліментів, полягає для того, щоб закріпити законодавчо, права на отримання аліментів, особою, що має для цього підстави. Угода має наступні види:

  1. Угода про стягнення аліментів у відсотковому відношенні ( завантажити зразок )
  2. Угода про стягнення аліментів в твердій грошовій сумі ( завантажити зразок )

Якщо Ви хочете самостійно скласти угоду, то можете скористатися порадами наведеними в продовженні тексту.

Укладання угоди

Угода укладається у письмовій формі від імені двох сторін (одержувача аліментів і платника аліментів) із зазначенням П.І.Б. і адреси реєстрації та фактичного проживання. У тексті угоди повинні бути вказані обставини та умови на підставі яких сторони укладають угоду. В угоду щодо стягнення аліментів на неповнолітніх дітей, одержувач аліментів, може вказати наступний розмір аліментів:

  • на одну неповнолітню дитину - в розмірі однієї чверті всіх доходів
  • на двох дітей - в розмірі однієї третини всіх доходів
  • на трьох дітей і більше - половина заробітку чи іншого доходу батьків,

Також одержувач аліментів, може вказати на стягнення аліментів у твердій грошовій сумі.

По інших вимог про сплату аліментів стягнення пред'являється в твердій грошовій сумі. Після укладання угоди, одержувач аліментів і платник аліментів, висловлюючи свою згоду з умовами угоди, скріплюють його власноручними підписами. Проект угоди договору підлягає нотаріальному посвідченню.

Юридична значимість угоди

Згідно ст. 100 Сімейного кодексу Російської Федерації, угода про сплату аліментів укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню. Нотаріально посвідчена угода про сплату аліментів має силу виконавчого листа тобто по ньому може бути порушено виконавче провадження.

Порядок розірвання угоди

Згідно зі статтею 101 Сімейного кодексу Російської Федерації, угода про сплату аліментів може бути змінено або розірвано в будь-який час за взаємною згодою сторін. Зміна або розірвання угоди про сплату аліментів має бути здійснене в тій же формі, що і сама угода про сплату аліментів. Одностороння відмова від виконання угоди про сплату аліментів або одностороння зміна його умов не допускаються.

У разі істотної зміни матеріального або сімейного стану сторін та у разі недосягнення згоди щодо зміни або про розірвання угоди про сплату аліментів зацікавлена ​​сторона вправі звернутися до суду з позовом про зміну або про розірвання цієї угоди. При вирішенні питання про зміну або про розірвання угоди про сплату аліментів суд вправі врахувати будь-який заслуговує на увагу інтерес сторін.

Мирова угода в суді

Мирова угода - це цивільно-правовий договір, який затверджується судом і має процесуальне значення тобто має силу рішення суду. (ч.3, ст.173 ЦПК РФ) Укласти мирову угоду можна як в письмовій, так і в усній формі, але до винесення рішення судом. Письмова угода може бути укладена, як на попередній стадії підготовки до справи, так і в ході судового розгляду. Мирова угода може бути укладена усно. Суд заносить волевиявлення сторін розгляду в протокол судового засідання, сторони розписуються в протоколі і суддя виносить відповідну ухвалу.

Мирова угода між позивачем та відповідачем, є найбільш успішним результатом справи, тому що в тексті угоди найбільш одно враховані вимоги обох сторін, що рідко буває при винесення рішення судом.

Якщо одна зі сторін ухиляється від виконання мирової угоди, то інша сторона може подати в суд, який затвердив угоду, із заявою про видачі виконавчого листа.

Важливо: Відмова в односторонньому порядку від виконання мирової угоди не допустимо.

зразки документів

Питання відповідь

аліменти

"

Як подати на аліменти за минулий період часу і справжній, якщо не знаєш де проживає і працює боржник, крім назви міста.

"

Тетяна

Згодна з колегою.

Згодна з колегою

Захарова Олена Олександрівна

Задати додаткове питання

Укладення мирної угоди про виплату аліментів

"

Я розлучилася з чоловіком і подала на аліменти на нашого неповнолітньої дитини. Чоловік подзвонив мені і попросив забрати з суду заяву і укласти з ним мирову угоду, згідно з яким він щомісяця буде мені платити 5 тисяч рублів. Я, в принципі, не заперечую, але є така проблема, що ми проживаємо в різних регіонах, і я не можу приїхати в суд. Що робити?

"

Зачекайте забирати заяву. Ви можете укласти мирову угоду прямо в суді на слуханні Вашої справи. Якщо Ваш чоловік не хоче вирішувати питання в судовому порядку, Ви можете скласти заяву і завірити його у нотаріуса. Але забирати позовну заяву краще вже після того, як Ви поставите свої підписи. Для укладення угоди Вам не треба їхати в інше місто. Ваш чоловік може сам приїхати до Вас для здійснення даної процедури, там більше, це була його ініціатива, а не Ваша.

Коханов Микола Ігорович

Задати додаткове питання

Подати на аліменти на дитину, народжену від одруженого чоловіка

"

Доброго часу доби! Допоможіть мені будь ласка розібратися в деякому питанні. У моїй долі склалося так, що в свій час по необережності завагітніла від одруженого чоловіка, я його дуже любила і на той час, здавалося, що дитина зміцнить наші відносини ще сильніше, але він звичайно ж був проти цієї дитини, умовляв мене на аборт. Я дуже люблю дітей і не знаю піднесе мені ще життя такий подарунок, як малюк, і я вирішила - народжувати, нехай навіть для себе однієї, це моя дитина і вчинити інакше я б і не змогла! Зараз моєму малюку вже 9 місяців, народився чудовий і міцний синку, його папаша був у нас кілька разів, а коли я підняла питання про можливу допомогу він відразу ж відмовився. Справа в тому, що мій коханий, так би мовити, перебуваючи зі своєю дружиною в законному шлюбі, кілька років тому - народили доньку, він стверджує, що попереджав мене про це ще до пологів, що йому забезпечити двох немає можливості. Я розумію, що питання не в грошах, як він мені каже, а в тому, що дружина його не знає про нас і говорити він їй про це всім не збирається. А я не хочу, щоб через якийсь проміжок часу він взагалі забув про нас і зник - син повинен знати свого тата! Мене цікавить наступне, якщо я подам в суд на аліменти, чи буду я їх отримувати і якщо так - то скільки, який відсоток? І чи має його дружина право так само подати на аліменти проживаючи з ним? Я чула, що в такому випадку він може подати на зменшення виплат. Дякуємо!

"

Мотивуючи наявністю іншої дитини, він може подати заяву на зниження аліментів. Якщо є заява на другу дитину, то першому - знижують. Якщо до цих пір у нього немає аліментних зобов'язань, то Вам належить 25%. Але можу Вас попередити, що, швидше за все, його дружина подасть на аліменти свою дитину з метою знизити розмір виплат Вашій дитині. Як правило, саме так і роблять. Чи не буде враховуватися, чи живуть вони або не живуть, без різниці!

Адвокат по аліментах юридичної групи «МІП» гарантує успіх в судовому розгляді!

Коханов Микола Ігорович

Задати додаткове питання

Угода про умови виплати грошей на утримання дитини

"

Доброго дня! Дружина подала заяву до суду на розлучення, я розлучатися не хочу. Поки ми не живемо разом, я хочу давати дружині гроші на утримання дитини. Як мені підтвердити це? Якщо розлучимося, я хочу розділити квартиру, яка записана на дружину, але купували ми її разом вже в шлюбі. Також на мене оформлені кредити, які ми брали разом у шлюбі. Крім того, я хочу добитися того, щоб мій син жив разом зі мною.

"

Доброго дня! У справах про розлучення, як правило, дається час на примирення, цей термін може становити до 3 місяців. Ви, удвох з дружиною, можете укласти домовленість, про умови виплати Вами грошей на утримання дитини та умови Вашого спілкування з дитиною, і запевнити документ у нотаріуса. Якщо дружина буде перешкоджати Вашій спілкуванню, то можете звернутися до ради опіки та піклування. Домогтися проживання з Вами дитини буде досить складно. Судова практика йде по шляху пріоритету проживання дитини з матір'ю. Вам доведеться надати досить вагомі мотиви для прийняття рішення суду на вашу користь. Що стосується поділу майна, то Вам необхідно подати зустрічний позов про поділ спільно нажитого майна і виділу частки.

Коханов Микола Ігорович

Задати додаткове питання

Що робити?
Мене цікавить наступне, якщо я подам в суд на аліменти, чи буду я їх отримувати і якщо так - то скільки, який відсоток?
І чи має його дружина право так само подати на аліменти проживаючи з ним?
Як мені підтвердити це?