Реклама
Реклама
Реклама

Зразок мирової угоди про сплату аліментів (заповнена форма) - в 2019 році, на дитину, одноразово, нотаріально засвідчену, майном, розірвання, в твердій грошовій сумі

  1. Особливості виплати на дитину
  2. одноразово
  3. майном
  4. нотаріальне посвідчення
  5. Зразок угоди про сплату аліментів
  6. Плюси і мінуси
  7. розірвання

Угода про сплату аліментів розлучені батьки укладають для того, щоб юридично скріпити взаємні зобов'язання по матеріальним змістом спільних дітей. Підписується даний документи двома сторонами: перша сторона - той, на кого покладено обов'язки з виплати щомісячних аліментів, друга - той, кому платежі будуть призначені (найчастіше - це мати дитини).

Коли мова йде про призначення аліментів, перша думка, яка виникає, що в якості аліментщика виступає саме батько дитини. Але це не так. Надавати матеріальну підтримку має будь-який батько, який проживає окремо від власних дітей. Тобто якщо окремо проживає мати, то саме вона буде платити аліменти для їх утримання.

Важливо відзначити, що законодавство закріплює право не тільки неповнолітніх дітей на отримання аліментів. На це також можуть претендувати ті, хто є непрацездатним і малозабезпеченим, наприклад, інваліди дитинства . З приводу чийого б утримання не укладалася угода, документ обов'язково повинен бути підготовлений у письмовій формі.

Особливості виплати на дитину

У твердій грошовій сумі

Виплати на дитину можуть встановлюватися в частках від заробітку або в твердій грошовій сумі . Другий варіант позначає, що при підписанні угоди виплати будуть встановлені не в частинах від сукупного доходу відповідача, а в конкретну суму, яку людина повинна буде виплачувати щомісяця для утримання дитини.

Це ні в якому разі не суперечить нормам закону, оскільки стаття 103 Російського Сімейного кодексу говорить про те, що самі підписанти мають право встановлювати розмір виплат на дитину на свій розсуд.

Це правило має винятки, якщо мова йде про неповнолітніх дітей. В такому випадку самостійно визначені суми не можуть бути нижчі за ті, які законодавець встановив для призначення виплати в частках від доходу, яке відбувається в судовому порядку.

З огляду на це, розмір фіксованої суми на одну дитину до 18 років не може бути менше 25% від загального заробітку батька, який проживає окремо, на двох дітей встановлений розмір в 33%, а якщо дітей троє і більше - виплата повинна становити не менше 50%.

Потрібно відзначити, що аліменти у твердій сумі можуть призначатися і в судовому порядку. Найчастіше це відбувається в тому випадку, коли відповідач не має офіційної роботи, його дохід носить періодичний характер, а також тоді, коли призначення аліментів в частках може порушити інтереси дитини.

При укладанні угоди його учасники мають право передбачити інший порядок виплати, тобто аліменти можуть виплачуватися не кожен місяць, а, наприклад, раз в квартал. Це може бути пов'язано зі специфічними умовами праці та порядком отримання доходу, які ускладнюють твір виплат на щомісячній основі.

Угода про сплату аліментів розлучені батьки укладають для того, щоб юридично скріпити взаємні зобов'язання по матеріальним змістом спільних дітей

Перш, ніж укладати угоду, сторонам потрібно проконсультуватися з фахівцем, який зможе роз'яснити основні вимоги сімейного законодавства, а в іншому випадку, якщо документ буде порушувати інтереси дитини, його законний представник або опікунська орган можуть звернутися до суду для визнання угоди недійсною

одноразово

Призначення одноразової виплати аліментів можливо виключно в рамках укладення угоди за змістом. Договір подібного плану полягає між батьками не так часто, але в деяких ситуаціях дана угода є єдиним можливим варіантом. Наприклад, тоді, коли один з батьків збирається виїхати за кордон для постійного проживання, при цьому в Росії у нього не залишається ніяких доходів і майна.

При виникненні такої ситуації, сторонами угоди визначається одноразова виплата в такому розмірі, який відповідає інтересам дітей і може забезпечити їм гідне утримання до того моменту, коли вони досягнуть повноліття.

Потрібно розуміти, що розмір одноразової виплати може бути різним і залежить він від віку дитини. Якщо дитина недавно народився, то призначається сума буде досить великою. Батьки мають право вирішити самостійно, який механізм буде використаний для того, щоб гроші дійшли до дитини.

майном

Надання майна є одним з найпоширеніших варіантів виплат. Він може бути обраний тільки тоді, коли полягає добровільне угоду про виплату аліментів.

Існує безліч способів, за допомогою яких можна реалізувати даний варіант змісту. Батько-аліментник може надавати продукти харчування, одяг, взуття та інші речі, які необхідні для дитини. Також за його рахунок можуть надаватися медичні або освітні послуги, проводитися оздоровлення дитини і т.д.

Поширеним способом є надання в користування або приватну власність об'єктів нерухомого майна, це може бути, наприклад, квартира або приватний будинок. Даний спосіб вимагає додаткового документального оформлення, на відміну від інших варіантів надання аліментів у натуральній формі. Коли мова йде про нерухомість, потрібно укласти нотаріальний договір і оформити перехід власницьких прав або права користування.

Коли мова йде про нерухомість, потрібно укласти нотаріальний договір і оформити перехід власницьких прав або права користування

якщо планується оскаржити зменшення аліментів , То одержувач обов'язково повинен бути повідомлений про дату судового розгляду заяви платника.

Як здійснюється виконання виконавчих документів про стягнення аліментів - читайте в цієї статті .

Важливо, щоб вартість наданого майна була адекватна потребам, які існують у дитини. Якщо, наприклад, новонародженій дитині захочуть передати у власність будівельну базу, яка є предметом спору з третіми особами, є підстави засумніватися, що подібне майно допоможе в змісті і дозволить підтримувати нормальний рівень життя малюка. При укладанні подібного роду угод, головний аргумент - це користь для неповнолітнього.

нотаріальне посвідчення

При підписанні угоди важливо дотримуватися всіх вимог, які висуваються до процесу його складання. В іншому випадку в майбутньому воно може бути оскаржене або не матиме юридичної сили.

Законодавство висуває дві основні вимоги до подібного документу:

  • він повинен складатися в письмовій формі;
  • Угода підлягає неодмінного нотаріальному посвідченню.

Тільки при дотриманні цих умов документ матиме властивості ідентичні тим, якими володіє виконавчий лист. У разі ж відступу від цих правил, договір буде визнаний нікчемним, тобто його складання не приведе до жодних юридичних наслідків.

У разі ж відступу від цих правил, договір буде визнаний нікчемним, тобто його складання не приведе до жодних юридичних наслідків

Зразок угоди про сплату аліментів можна попросити безпосередньо у нотаріуса або знайти його в Інтернеті

Зразок угоди про сплату аліментів

Зразок угоди про сплату аліментів виглядає наступним чином:

УГОДА

про сплату аліментів

де і коли укладений документ

Громадянин (ПІБ, паспортні реквізити, місце реєстрації), далі Платник, з одного боку, і громадянка (ПІБ, паспортні реквізити, місце реєстрації), яка є законним представником неповнолітньої дитини (ПІБ, дата народження, реквізити свідоцтва про народження, місце реєстрації) , далі Одержувач, з іншого боку, які спільно іменуються сторони, є батьками (повне ім'я дитини) і діють в рамках закону і наявних правомочностей, керуючись статтями 39, 80, 99-101 Російського Сімейного кодексу, укладають нас оящій документ про таке:

  1. ПРЕДМЕТ ЗГОДИ
  2. Платник бере на себе зобов'язання здійснювати аліментні виплати для утримання власної дитини (повне ім'я). Даним документом визначається термін, форма, сума і порядок виплат.
  3. Платник проводить виплату щомісячний платежів з першого числа місяця, який йде після місяця підписання угоди.
  4. Одержувачем виплат для неповнолітньої дитини є його законний представник, громадянка (повне ім'я).
  5. Сторони погодили суму щомісячного платежу, яка повинна складати (вказати кількість або частку) прожиткових мінімумів. При визначенні прожиткового мінімуму сторони керувалися діючими нормативними документами.
  6. ФОРМА І ТЕРМІНИ ПЛАТЕЖІВ
    • Фінанси, виплата яких передбачена 1-им розділом Угоди, Платник аліментів вносить особисто або доручає це треті особам. Спосіб перерахування - зарахування на банківський рахунок, відкритий для цих цілей Одержувачем.
    • Щомісячний платіж повинен проводитися не пізніше (вказати число) кожного місяця.
    • В якості документів, що підтверджують виконання Платником зобов'язань, можуть бути банківські виписки або бухгалтерські документи.
  7. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН

    • Платник повинен своєчасно сплачувати аліменти на свою дитину в розмірах, які передбачені даним документом.
    • Платник зобов'язаний повідомляти Одержувачу про зміну місця свого проживання в найкоротші терміни.
    • Одержувач в свою чергу повинен своєчасно оповіщати Платника про зміну місця проживання, зміна реквізитів для внесення засобів та інших фактах, які мають істотне значення для того, щоб Платник своєчасно виконував свої зобов'язання по внесенню аліментних платежів.
  8. ТЕРМІН ДІЇ
    Угода напирає законної сили з того моменту, як вона укладена Сторонами. Його дія припиняється, якщо настає одне з таких обставин:
    • дитині виповнюється 18 дет;
    • Платник визнається недієздатним;
    • Платник втрачає працездатність на 50 і більше відсотків;
    • наступають будь інші обставини, які згідно із законом передбачають припинення виплати аліментів.
  9. Зменшення розміру аліментних виплат можливо, якщо:
    • сталася втрата працездатності Платника менше, ніж на 50%;
    • Платник прийняв на утримання дві і більше особи;
    • настали інші обставини, які дають право вимагати зменшення щомісячної виплати.
  10. Розмір аліментів може бути зменшений, якщо має місце домовленість між сторонами. Якщо угода не буде досягнуто - в порядку судового розгляду.
  11. Всі питання, які не врегульовані цією угодою, вирішуються відповідно до норм, закріплених чинним законодавством.
  12. Підписуючи Угоду, Сторони повністю розуміють його суть і предмет.

ПІДПИСИ СТОРІН

Зразок угоди про сплату аліментів

Плюси і мінуси

Ключовим позитивним моментів при укладанні угоди є те, що сторони мають можливість самостійно визначити ті умови, які не будуть розглянуті і прийняті до уваги, якщо справа буде розглядатися судом, оскільки вони не передбачені на законодавчому рівні. Наприклад, мати дитини може просити батька про збільшення розміру аліментів. Подібна прохання в суді не буде розглядатися.

Платник ж, який має високий сукупний дохід, має можливість домовитися з колишньою дружиною про зниження розміру аліментів, які були б призначені судом в разі вирішення питання в судовому порядку. Таким чином основною перевагою даного типу договору є те, що його сторони можуть закріпити в документі додаткові положення, які не заборонені законом.

Мінусом такої угоди є той факт, що одна зі сторін може отримати за угодою менше, ніж вона б отримала, якби питання вирішувалося через суд. Тому перш, ніж укладати такий документ, кожна зі сторін повинна все зважити і оцінити ситуацію, щоб зрозуміти, чи дійсно він полягає на взаємовигідних умовах.

розірвання

У житті трапляється різне і обставини, які відбулися після укладення угоди, можуть зробити його виконання занадто обтяжливим для тієї чи іншої сторони. Якщо сторонам вдається досягти консенсусу в цьому питанні, договір може бути змінений або розірваний. За даним фактом слід скласти окремий документ, який повинен бути завірений у нотаріуса.

Якщо домовитися не вийшло, угода може бути змінено або розірвано в порядку судового розгляду. Для це знадобиться тільки подати позовну заяву.

При розгляді питання зміни або розірвання угоди про сплату аліментів суд буде приймати до уваги не тільки те, в якому матеріальному і сімейний стан знаходиться відповідач, а й усі інші обставини, які, на його думку, мають істотне значення.