Реклама
Реклама
Реклама

Бланк заяви на аліменти на дитину (зразок, позовної) - в 2019 році, про стягнення, на утримання, на подачу, в шлюбі і поза, в суд, мати, визнане батьківства

  1. Умови утримання дитини
  2. Подача в шлюбі і при розлученні
  3. Зміст бланка заяви на аліменти на дитину
  4. визнання батьківства
  5. Звернення до суду

У кожної дитини, навіть неповнолітнього , Є право на гідні умови життя, незалежно від того, в якій сім'ї він народився і скільки у нього батьків. Сімейний кодекс захищає права дитини і забезпечує умови для розвитку особистості.

У кожному конфліктному випадку, коли порушені інтереси дитини, держава стає на бік дитини. До свого неповноліття будь-яка дитина, що залишився через розлучення батьків тільки з одним з них, може розраховувати на аліментні зміст.

Сімейний кодекс підтверджує право дитини на аліментні зміст. Завдяки чому виплата аліментів проводиться не тільки при розлученні батьків, але можлива і до нього.

Умови утримання дитини

Якщо один з батьків з яких-небудь причин відмовляється утримувати свою дитину, другий з батьків має право стягнути аліментні зміст за допомогою суду.

Заява подається не тільки після розірвання шлюбу. В особливих випадках, коли в цьому є потреба, позивач може звернутися до суду, офіційно перебуваючи в шлюбі.

Законодавство передбачає всіх членів сім'ї по відношенню один до одного.

Аліментні утримання виплачується за рішенням суду при дотриманні нижченаведених умов:

  • наявність спорідненої сімейної зв'язку;
  • виникла необхідність у допомозі;
  • непрацездатність позивача;
  • документ, що встановлює обов'язок сплати аліментного змісту;
  • допустимість виплати змісту.

Існує три способи виплати аліментів:

Перший

Найпоширеніший спосіб. Щомісячні виплати, розраховані у відсотках по відношенню до зарплати. Другий Виплата аліментів у встановленій судом сумі. Встановлена ​​сума в особливих випадках може бути виплачена одноразово, тобто відразу, за один раз. Третій Виплата житловим майном, при досягненні домовленості. Є також змішані види виплат батьками своїм дітям. Існує відповідальність за виплату аліментів, в яку входить обов'язок відповідача інформувати про зміну місця проживання, сімейного стану, зміни на роботі і в зарплаті.

У деяких випадках суд реалізує право змінити розмір аліментів або звільнити від виплат зовсім.

У кожної дитини, навіть   неповнолітнього   , Є право на гідні умови життя, незалежно від того, в якій сім'ї він народився і скільки у нього батьків

Аліментні зобов'язання припиняють свою дію в разі смерті колишнього чоловіка, або досягнення дитини - об'єкта виплат, повноліття

Подача в шлюбі і при розлученні

Заява на аліменти направляють до суду не тільки після розірвання шлюбу , А й перебуваючи офіційно в шлюбі . Обов'язок фінансового змісту дитини її батьками закріплена в Сімейному кодексі.

Батьки разом виховують дитину і разом вирішують питання матеріального характеру. Якщо ж один з подружжя з якоїсь причини цього не робить, то подружжя може спільно вирішити питання, написавши угоду про виплату аліментів.

Коли мирним шляхом домогтися взаємної угоди не вдається і один з подружжя категорично відмовляється від своїх обов'язків, то законом передбачається примушування до виконання. Це означає, що в подібних випадках чоловік, якому потрібна матеріальна підтримка для дитини, може подавати на аліменти навіть, якщо юридично батьки в шлюбі.

Виплата аліментів безпосередньо не пов'язана з фактом розлучення і може здійснюватися до того, як батьки розлучаться. У випадках, коли жінка вагітна або один з дітей не досяг трирічного віку, то вона на підставах, закріплених законодавством, вона отримує на себе і на дитину аліменти. Режим подачі заяви без розлучення (або до розлучення) такий же, як і після розлучення.

Звертатися до суду на отримання аліментів можна незалежно від часу утворення такого права. Тобто аліменти можна стягнути і за минулий термін (до 3 років). Якщо вже робилися спроби вжити заходів спонукати чоловіка до виплати коштів на дитину.

Стаття 81 Сімейного кодексу визначає зміст 25% від доходу батьків, куди входять зарплата, прибуток від акцій, пенсія, будь-який прибуток і випадковий заробіток. 25% від заробітку покладаються на одну неповнолітню дитину, на 2-х - 33%.

Коли в родині три і більше дітей прийнято виплачувати 50%. Іноді аліменти не нараховуються у процентному відношенні до доходу, а встановлюються судом у вигляді певної (твердої) суми .

Це відбувається у випадках, коли важко визначити заробіток одного з батьків. Тоді суд визначає тверду суму виходячи з колишнього матеріального рівня життя родини. Своєчасна виплата аліментів знаходиться під контролем служби судових приставів , Уповноважених приймати рішення або допустимі заходи, що примушують відповідача оплачувати вчасно аліменти.

Подивимося, яким чином можна оформити виплати на дитину. Для початку батькам дитини потрібно спробувати шляхом усного договору скласти аліментні угоду самостійно. У нього можна внести щомісячний розмір аліментів, час їх виплати, а також домовитися про надання інших видів фінансової допомоги неповнолітній дитині.

Угода підписують батьки, і засвідчує нотаріус. У разі неможливості домовитися, необхідно звернутися в суд.

Отриманий наказ відправляється в бухгалтерію за місцем роботи чоловіка, обов'язково взявши розписку про отримання документа, і пред'явити свої реквізити для перерахування аліментів. Або вручити документ судовому приставу за місцем реєстрації відповідача.

Індексація аліментів Індексація аліментів

- це встановлений законодавством механізм підвищення розміру аліментів, який було стягнуто судом у твердій грошовій сумі, що дає можливість частково або повністю відшкодувати подорожчання споживчих товарів і послуг.

Як можна платити аліменти, якими способами - ви дізнаєтеся з нашій статті .

При розлученні і неможливості досягти угоди з приводу питання про утримання дитини, єдиний вихід примусити одного з подружжя до надання матеріального утримання дітей - подати на аліментні зміст в суд. Ініціатором подання на аліменти може бути і позивач, і відповідач.

Подати документи на аліментні зміст після розлучення можна в світовій судовий ділянку. Необхідно дотримуватися всіх правил підсудності, в протилежному випадку - суд поверне документи. Формою подачі документів служить судовий наказ . Якщо ж дохід відповідача нестабільний, то він може відмовитися платити зміст, що може затримати аліменти і створить проблеми.

Іноді суд вимагає надання розрахунку витрат на утримання дитини за якийсь певний період, взявши за основу прожитковий мінімум, встановлений в певному регіоні, а в цьому випадку потрібно пред'явити докази у вигляді чеків, довідок і квитанцій (велику допомогу в даному випадку може надати адвокат )

Зміст бланка заяви на аліменти на дитину

Заява на аліменти - це ділове звернення одного або декількох осіб в державний орган. Заява не пов'язане з порушенням прав, а містить прохання стосовно реалізації прав та інтересів заявника.

Заява на виплату аліментів включає: «шапку», заголовок і основний текст. Воно пишеться в довільній формі, або використовується спеціальний бланк позовної заяви на аліменти на дитину.

При оформленні документа, у правому верхньому кутку вказується: посаду керівника, найменування державної організації, прізвище та ініціали керівника в давальному відмінку. Там же пишуться прізвище та ініціали в родовому відмінку, від кого йде заяву. Після цього, трохи відступивши, по центру, пишуть заголовок «Заява».

В основному тексті повинна бути обов'язково вказана причина, по якій заявник наполягає на виплаті аліментного змісту і перелік документів, що додаються, чеків, завірених копій, довідок, які будуть потрібні для підтвердження позивачем своїх слів. Крім вказівки причини і переліку документів, в іншому заява складається в довільній формі. Під заявою ставиться дата і підпис.

Позовна заява про стягнення аліментів на дитину

У 2019 всі вимоги по аліментах, які не пов'язані з встановленням батьківства, оформляються тільки як заяву про видачу судового наказу про стягнення аліментів. Позовні заяви, подані на аліментні зміст, будуть повертатися судами позивачеві.

Щоб стягнути аліменти, потрібно скласти заяву про видачу судового наказу. У разі скасування судового наказу оформляється позовну заяву. Стягнення накладається на підставі поданих документів. Найважливіший серед них - свідоцтво про народження дитини, яке підтверджує наявність батьків у дитини.

визнання батьківства

Свідоцтво про народження дитини не тільки підтверджує факт присутності у дітей батьків, але і право одного з них пред'явити вимогу про аліментних змісті, а другого - на сплату аліментів. Якщо батько не вписаний в свідоцтво або вписаний без його згоди, стягнути аліменти буде складно. Для початку потрібно буде встановити батьківство, а для цього оформити позовну заяву на встановлення батьківства.

Визнання батьківства може бути добровільним і здійснитися через суд. Процедура з добровільного визнання не вимагає свідчень і експертизи, оскільки чоловік сам визнає себе батьком дитини.

Така ситуація може виникнути поза шлюбом або в цивільному шлюбі, дозволяється вона за допомогою процедури в РАГСі. Батьками подається спільна заява про встановлення батьківства. При цьому мати дитини також підтверджує факт його батьківства.

Зразок заяви на добровільне встановлення батьківства від батька

Судом приймається рішення про примус чоловіки до проведення генетичної експертизи в разі його відмови визнати батьківство. Позовна заява на визнання батьківство має право подавати не тільки мати, а й сам дитина, а також опікуни дитини. Заява пишеться на бланку, який видається при зверненні до суду в трьох примірниках.

У заяві на визнання обов'язково вказуються всі дані про заявника, місце проживання. Необхідно вказати повне найменування суду, до якого направляється позовну заяву. Перший примірник залишається в суді, другий призначений для позивача, третій - для відповідача. Мати може подати позовну заяву за своїм місцем проживання і місцем проживання відповідача.

Список документів для подання позовної заяви на визнання батьківства:

  • довідка з місця проживання позивача;
  • копія паспорта позивача і свідоцтва про народження;
  • оригінали паспорта та свідоцтва необхідно принести в суд.

До заяви додається квитанція про оплату держмита і 3 пакети документів, які послужать підставою для розгляду позовних претензій. Доказами можуть служити спільні фотографії батьків, листування. Все, що можна віднести до підтверджуючих фактів, прикладається до заяви.

Суд приймає рішення на підставі результатів генетичної експертизи. Для визначення батьківства, щоб визначити спадкоємця після смерті батька, здійснюється особлива процедура розгляду в суді.

Звернення до суду

Почати звернення до суду потрібно з вибору суду. Наступним кроком буде правильне складання позову і виконання обов'язкових умов для того, щоб ваше заяву до виробництва було прийнято. Якщо спроби врегулювати питання мирним шляхом не увінчалися успіхом, можна самостійно, або за допомогою представника, звернутися до суду.

Доцільно доручати такі справи професіоналу, юристу. Це робиться з метою поліпшення якості звернення, економії часу і сил. Можна вдатися тільки до юридичної консультації, якщо справа не дуже складна.

У кожного громадянина є гарантоване Конституцією України право звернення до суду. Скористатися ним можна, коли порушуються або оспорюються права, встановлені кодексами і законами. Закон дозволяє правильно визначити спосіб захисту свого права і до подачі позову точно визначити свої претензії до відповідача.

Зі зверненням до суду пов'язані неминучі фінансові витрати або судові витрати: держмито, яку потрібно сплатити через банк, можливі витрати на експертизу. Після того, як суд виносить рішення, після подачі відповідної заяви, судові витрати відшкодовуються.