Реклама
Реклама
Реклама

Як відправити аліменти поштовим переказом: від організації, збір в 2018 році

  1. Процес перерахування аліментних виплат через пошту
  2. Заповнення поштової квитанції для переказу грошей

На сьогоднішній день існує кілька основних способів, за допомогою яких можна здійснити перерахування коштів в якості аліментних виплат

На сьогоднішній день існує кілька основних способів, за допомогою яких можна здійснити перерахування коштів в якості аліментних виплат. Гроші можна передати з рук в руки безпосереднього одержувача, а також їх можна перевести на банківський рахунок одержувача у відділенні будь-якого банку. Крім того, можна перерахувати аліменти поштовим переказом.

Процес перерахування аліментних виплат через пошту

У рамках судового наказу або складеного добровільного аліментного угоди можуть бути зазначені способи, за допомогою яких можна перерахувати гроші на користь одержувача аліментів. Серед певного кола громадян користується популярністю метод, коли передаються аліменти поштою. За допомогою даного способу платіж по аліментах відбувається згідно з раніше встановленого графіка. Розмір регулярних аліментних виплат визначається мирною угодою між батьками або ж судовою ухвалою.

Переклад аліментів через пошту повинен проводитися з урахуванням приділення особливої ​​уваги окремим розділом «Для письмових повідомлень», який вказаний на зворотному боці документа, що свідчить про проведення поштового переказу. У даній папері будуть вказані всі дані, які стосуються ситуації якщо розмір платежу по аліментах визначається як частка доходу платника:

  • Часовий відрізок, в рамках якого повинні бути сплачені кошти;
  • Загальна кількість робочих днів платника;
  • Розмір місячного доходу аліментщика;
  • Розмір сплачених податкових зборів на доходи фізосіб;
  • Розмір коштів, що має бути утриманий з зарплати платника;
  • При наявності заборгованості, залишок боргу після чергового грошового перерахування.
  • Процедура переведення аліментів через пошту в рамках аліментного угоди

При складанні між батьками або законними представниками неповнолітньої особи добровільного аліментного угоди з подальшим його запевненням у нотаріальній конторі, процедура перекладу через пошту Росії буде припускати дотримання таких реквізитів, як:

  • П.І.Б. особи, що виступає в якості отримувача коштів;
  • Реєстраційний адреса одержувача, а також його поштовий індекс або номер особового рахунку в банку;
  • Розмір переказаних коштів.

При відправленні грошей поштою в якості аліментних виплат з відправника буде стягнуто поштовий збір. Даний фактор необхідно враховувати платнику, адже розмір переказу буде зменшений на суму поштового збору. Одночасно з цим, варто пам'ятати про те, що розмір аліментів повинен бути рівно таким, яким він був встановлений судом або аліментних угодою.

Поштовий збір з аліментів в 2018 році безпосередньо залежить від суми переказу відправником і мінуси від відправлених коштів. На сьогоднішній день пошта РФ використовує наступну тарифну сітку при переказі грошей:

  • Якщо розмір відправлення становить до 1 тисяч рублів, то відправник буде зобов'язаний сплатити фіксований збір в 40 рублів, а також 5 відсотків від розміру самого перекладу;
  • За відправлення від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, відправник заплатить 50 рублів обов'язкової комісії, а також 5 відсотків від загального розміру грошового переказу;
  • При відправленнях від 5 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на пошті візьмуть 150 рублів обов'язкового платежу і 2 відсотки комісії від загального розміру грошового переказу;
  • Якщо ж відправлення від 20 і до 50 рублів, то обов'язковий збір складе 250 рублів при 1.5 відсотках комісії від суми переведених коштів.

Для того, щоб виключити можливість якихось розглядів, що можуть виникнути в результаті неправильного оформлення платежу вкрай необхідно зберегти квитанцію за поштовий переказ. В рамках судового розгляду при наявності у стягувача якихось претензій можна буде пред'явити дану квитанцію, що буде виступати в якості документального підтвердження сумлінного виконання платником його зобов'язань. У цій квитанції в обов'язковому рядку повинна відображатися дата і розмір грошового відправлення.

Необхідні документи:

  • Документ, що підтверджує особу відправника (паспорт громадянина РФ);
  • Точні реквізити особи, яка виступає в якості одержувача аліментних виплат.

Поштовий збір при пересиланні аліментів є головним недоліком подібного формату здійснення переказів аліментних виплат. При зростанні розміру аліментних виплати пропорційно зростає сума комісії, яку бере за цю фінансову операцію пошта.

Основною перевагою цього способу здійснення платежів по виплаті аліментів є його широка доступність, адже поштові відділення працюють навіть у найвіддаленіших куточках країн. Крім того, цей метод відмінно доходить людям, які не вміють користуватися банківськими переказами або не мають належних знань і навичок для отримання аліментів за допомогою електронних платіжних систем.

З цієї причини, поштовий переказ аліментів може бути єдиним виходом у тій ситуації, коли в якості опікуна неповнолітньої особи виступає літня людина, а такі люди звикли здійснювати різні розрахунки в своєму найближчому поштовому відділенні.

Заповнення поштової квитанції для переказу грошей

Якщо у відправника грошей виникають питання про те, як заповнити поштову квитанцію, то йому попередньо необхідно ознайомиться з основними вимогами, що регламентують процедуру заповнення поштової квитанції. Слід врахувати той факт, що ніяких помилок у заповненому поштовому бланку для відправлення грошей бути не може. Необхідно ретельно перевірити всі реквізити перед відправкою коштів.

Якщо будуть допущені якісь помилки, то переклад може бути не вироблений, що стане причиною ініціювання судового розгляду навколо виниклого боргу по несплаті аліментів. У подібній неприємній ситуації відправника чекають складні судові тяжби.

Зразок поштової квитанції демонструє перелік реквізитів, що вказуються в цьому документі:

  • Повний П.І.Б боку, що виступає платником;
  • Повний П.І.Б неповнолітньої особи на чию користь переводяться гроші;
  • Призначення перекладу (виплата аліментів);
  • Підстава для здійснення цього перекладу (добровільне аліментні угоду, судове рішення);
  • Період, за який здійснюється грошовий розрахунок за допомогою поштового переказу;
  • Довідка від організації, де працює аліментник, в якій має бути вказано загальна кількість відпрацьованих за останній місяць днів платником, а також розмір нарахованої заробітної плати і списаних податків, разом з сумою нарахованих аліментів;
  • У тому випадку якщо переклад є погашенням частини аліментного обов'язку, то необхідно вказати його залишковий розмір.

Б неповнолітньої особи на чию користь переводяться гроші;   Призначення перекладу (виплата аліментів);   Підстава для здійснення цього перекладу (добровільне аліментні угоду, судове рішення);   Період, за який здійснюється грошовий розрахунок за допомогою поштового переказу;   Довідка від організації, де працює аліментник, в якій має бути вказано загальна кількість відпрацьованих за останній місяць днів платником, а також розмір нарахованої заробітної плати і списаних податків, разом з сумою нарахованих аліментів;   У тому випадку якщо переклад є погашенням частини аліментного обов'язку, то необхідно вказати його залишковий розмір

Як оплатити, так і оформити грошовий поштовий переказ може родич або будь-стороння особа в тому випадку якщо у платника немає фізичної можливості зробити самостійно дану операцію. На пошті можуть прийняти подібне відправлення лише в тому випадку, якщо у людини при собі буде довіреність від платника на оплату аліментів.