Реклама
Реклама
Реклама

Як платити аліменти через Ощадбанк

  1. Як оплатити аліменти?
  2. Покрокова інструкція
  3. Оплата в касі банку
  4. Оплата через Ощадбанк Онлайн
  5. Оплата через банкомат або термінал
  6. Чи можна оплатити через мобільний банк?
  7. що потрібно
  8. Як отримати підтвердження платежу?
  9. Переваги оплати аліментів через Ощадбанк
  10. Комісія і ліміти

Законодавство РФ Законодавство РФ   встановлює триденний строк для оплати аліментів від дня отримання заробітку встановлює триденний строк для оплати аліментів від дня отримання заробітку. В якості основного документа для стягнення виступає виконавчий лист. Крім того аліменти можуть виплачуватися і за добровільною згодою.

зміст [ приховати ]

Як правило, в першу чергу, виконання статті 109 Сімейного кодексу РФ, покладається на фінансову службу компанії, в якій працює батько-аліментник. Проте, відповідальність за дотримання термінів виплат несе і сам батька (або мати), особливо, якщо він вирішив оплачувати аліменти самостійно.

Як оплатити аліменти?

Найпростіший, і, найчастіше, найприйнятніший варіант проведення подібних розрахунків між колишнім подружжям, що не підтримують будь-яких відносин або які проживають в різних містах, - банківський переказ.

Законодавством не регламентуються способи оплати за даними зобов'язаннями.

Покрокова інструкція

Щоб уникнути помилок і неточностей з перекладом, остаточно виконати кілька простих дій:

  • для початку слід знайти найближче відділення Ощадбанку і підійти туди з паспортом і пластиковою карткою;
  • оформити платіж і зробити перерахування одним із способів (безпосередньо в касі банку, або зареєструватися в Особистому кабінеті на сайті кредитної організації і зробити переказ через Інтернет), при цьому потрібно знати особовий рахунок і інші банківські реквізити стягувача;
  • отримати чек.

Оплата в касі банку

Для проведення платежів доведеться щомісяця відвідувати відділення Ощадбанку. Переклад може бути здійснений, тільки якщо стягувач має картою даної кредитної установи:

  1. Після пред'явлення паспорта, потрібно буде повідомити касиру банку призначення переказу, номер картки та ПІБ особи, якій будуть перераховані гроші.
  2. Співробітник банку оформить необхідні документи і зробить операцію, по закінченню якої клієнту потрібно буде отримати у нього платіжний документ (чек або квитанцію).

Ощадбанком для зручності Ощадбанком для зручності   клієнтів пропонується спеціальна послуга, яка полягає в проведенні регулярних переказів на підставі тривалого дорученням платника клієнтів пропонується спеціальна послуга, яка полягає в проведенні регулярних переказів на підставі тривалого дорученням платника. У цьому випадку співробітник кредитної організації буде здійснювати перерахування певної суми на погашення аліментів щомісяця на встановлену дату.

При цьому самому платнику не потрібно буде кожен раз відвідувати відділення банку.

Послуга особливо актуальна для тих, у кого немає достатньо вільного часу або для тих, хто періодично виїжджає за кордон. За бажанням користувача кредитна установа може з певною періодичністю подавати йому виписку з історії платежів.

Оплата через Ощадбанк Онлайн

Підійде для тих власників пластикових карт, у кого зареєстрований Особистий кабінет в системі даної кредитної організації. При необхідності його можна зареєструвати. Для цього потрібно отримати код ідентифікатора і пароль через банкомат або звернувшись до співробітника банку (потрібно паспорт).

Увійшовши в Особистий кабінет на сайті Ощадбанку і підтвердивши дію за допомогою коду (прийде на номер телефону, вказаний при реєстрації карти), користувач повинен буде перейти у вкладку «Платежі та перекази». Там слід вибрати пункт «Переклад клієнту Ощадбанку». Відкриється форма, куди потрібно буде ввести дані стягувача аліментів (ПІБ одержувача грошей, номер його пластикової картки, розмір платежу і його призначення).

При необхідності на сайті Ощадбанку можна налаштувати Автоплатеж, щоб певна сума регулярно перераховувався на вказаний особовий рахунок.

Оплата через банкомат або термінал

зручний зручний   спосіб для тих, у кого не підключений «Сбербанк-онлайн» спосіб для тих, у кого не підключений «Сбербанк-онлайн». Крім того, здійснювати перекази через деякі банкомати можна цілодобово, досить знайти відповідний пристрій.

Здійснити операцію досить просто:

  • потрібно вставити пластикову карту в приймальний пристрій банкомату і набрати ПІН-код на клавіатурі;
  • в меню потрібно перейти в зміст «Платежі та перекази» і вибрати пункт «Переказ коштів»;
  • далі заповнюється форма (вводяться дані одержувача, номер його карти, розмір і призначення переказу);
  • після цього залишиться тільки підтвердити дію і дочекатися роздруківки банкоматом чека.

При введенні ПІН-коду потрібно бути уважним, так як після триразового невірного набору автомат заблокує картку.

Чи можна оплатити через мобільний банк?

ПАТ «Сбербанк» ПАТ «Сбербанк»   надає своїм клієнтам таку можливість надає своїм клієнтам таку можливість. Досить встановити цей додаток на мобільний пристрій, що має вихід в Інтернет. Перерахування необхідної суми виробляється практично за таким же алгоритмом, який використовується при оплаті аліментів через Сбербанк-онлайн.

Правда, поки що, мобільним додатком користуються деякі клієнти компанії.

що потрібно

Для здійснення переказу через касу користувачеві буде потрібно пред'явити оператору свою карту, ПІБ і номер картки одержувача. Щоб уникнути будь-яких проблем, краще попросити колишнього чоловіка (одержувача платежу) відкрити окремий рахунок на дитину (рекомендація фахівців) спеціально для отримання аліментів (потрібно вказати в призначенні платежу).

При оформленні операції клієнт обов'язково повинен простежити, щоб правильно було зазначено призначення переказу (для оплати аліментів) і період, за який вони були нараховані. Всі фінансові документи слід зберігати.

При проведенні платежів через Інтернет слід роздруковувати квитанції (опція доступна в Особистому кабінеті) і періодично запитувати у банку виписку з історії здійснених операцій.

Якщо відносини між колишнім подружжям натягнуті, незайвим буде вимагати у одержувача аліментів розписок про отримання належних сум через банківські перекази.

Як отримати підтвердження платежу?

документами, документами,   підтверджують регулярне і своєчасне погашення аліментів через Ощадбанк, є чеки, квитанції про оплату і виписки з історією фінансових операцій, що надаються працівниками банку на вимогу клієнта підтверджують регулярне і своєчасне погашення аліментів через Ощадбанк, є чеки, квитанції про оплату і виписки з історією фінансових операцій, що надаються працівниками банку на вимогу клієнта.

Якщо перерахунки здійснювалися через ощадкнижку, в ній автоматично друкують (або прописуються вручну оператором) відмітки про відправленої сумі.

Онлайн-перерахування можна підтвердити, роздрукувавши квитанції через Особистий кабінет на сайті Ощадбанку.

Якщо платіж був здійснений через термінал самообслуговування, підтвердити операцію можна чеком, який роздруковує пристрій після переказу коштів.

Переваги оплати аліментів через Ощадбанк

Дана кредитна організація створила цілу мережу своїх філій по всій країні, тому здійснювати перекази дуже зручно. Крім того, практично в кожному торговому центрі або великої організації встановлені термінали самообслуговування від Ощадбанку, що дозволить перерахувати кошти для погашення аліментів, наприклад, в обідню перерву. Як правило, у більшості матерів в Ощадбанку відкриті рахунки (соціальні карти), куди надходять допомоги на дитину від держави. Відповідно на такий рахунок платник і може переводити аліменти.

При наявності доступу в Інтернет і зареєстрованого Особистого кабінету здійснювати перекази можна не виходячи з дому.

Також передбачена можливість настройки Автоплатеж на сайті Ощадбанку, що скасовує необхідність щомісячного проведення перерахувань самим користувачем.

Комісія і ліміти

Слід знати, що комісійний збір, який кредитна організація утримує з платника, віднімається не з аліментів, а стягується з його рахунку понад відправляється суми. Розмір залежатиме від способу здійснення операції, місця проживання одержувача та ін. Переклади на соціальні рахунки не обкладаються зборами.

При цьому комісія передбачена тільки при здійсненні перерахувань на карту одержувача, що проживає в іншому місті.

Якщо сплата проводиться безпосередньо в офісі кредитної установи, збір складе 1,5% від суми, якщо ж перерахування було скоєно через Інтернет, з користувача буде утриманий 1%.

За безготівкові перекази між власниками пластикових карт, які проживають в одному населеному пункті, комісія не стягується.

При перерахуванні готівки одержувачу, що у тому ж місті, що і відправник, збір заплатить вже одержувач - 1,75%, при операціях між різними містами, 1,75% від суми сплачує і відправник. Мінімальна комісія - 30 р., Максимальна - 1000 р.


Як оплатити аліменти?
Як оплатити аліменти?
Чи можна оплатити через мобільний банк?
Як отримати підтвердження платежу?