Реклама
Реклама
Реклама

Донецькі пілоти скаржаться на низькі зарплати, а керівництво ним ставить знання англійської

Колектив пілотів " Донбасаеро "Загрожує скинути на Донецьк "Інформаційну бомбу". Профспілка підприємства запрошував губернатора на сьогоднішню конференцію щодо виконання колективного договору авіакомпанії. Главі області збиралися розповісти про жалюгідний стан співробітників, але в останній момент скасували зустріч: Анатолій Близнюк - в екологічній відрядженні в США (На особисте запрошення Арнольда Шварценеггера. - Ред.), А в аеропорту - комісія з перевіркою. Тому зустріч перенесли на 15 грудня. Вперше свої "хроніки пікіруючого бомбардувальника" донецькі пілоти оприлюднили ще місяць тому. Пригрозили бойкотувати рейси - йти у відпустки і на лікарняні (страйки на транспорті заборонені законом України. - Авт.). Каменем спотикання стали зарплати: нібито в Донецьку платять менше, ніж іншим пілотам альянсу (в "Української авіаційної групи" крім "Донбасаеро" складається "АероСвіт" і "Дніпроавіа", альянс входить в сферу впливу олігарха Ігоря Коломойського. - Авт.).

Крім цього колектив скаржиться на некомпетентність начальства. "Після того як нас вивели з донецької комунальної власності і реорганізували в ТОВ, а потім продали, почалися проблеми. Зарплати стали платити з затримкою спочатку на півмісяця, тепер - на півтора. Колектив безправний - літаємо, як раби на галерах. Під парканом в аеропорту склавши руки стоять Як-42, тому що на них не можуть знайти замовників. Просто нами керують не авіатори, а банкіри ", - розповів нам один з донецьких пілотів на умовах анонімності.

В авіакомпанії визнають, що різниця в зарплатах є, але в січні і квітні 2011 року обіцяють провести дві оптимізації і зрівняти оклади. Літаки "Як" називають нерентабельними, тому в планах компанії перехід на сучасні моделі. "У грудні-січні в" Донбасаеро "надійдуть два літаки Airbus 321 і Airbus 320 на додаток до експлуатованих чотирьох Airbus 320. надалі використовувати Як-42 і Ан-24 економічно неефективно і суперечить міжнародним вимогам комерційної авіації. Ми вчимо пілотів англійської, тому що без знання мови вони літати не будуть ", - розповів нам Сергій Куций, помічник гендиректора авіакомпанії" АероСвіт ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку