Реклама
Реклама
Реклама

NEWSru.com :: Акули продовжують тероризувати Сідней: влада шукає способи захисту людей

Гленн Оргіас
Влада, стурбована повідомленнями про напади акул, вирішують, які слід вживати заходів для боротьби з цим явищем
Плавців попереджають, щоб вони уникали входити в воду в темряві або на світанку - як свідчать спостереження вчених, саме в таких умовах акули вирішуються на напад

Агресивні акули продовжують курсувати вздовж узбережжя Сіднея, полюючи на людей. На цьому тижні стався вже другий напад хижаків - у вівторок повідомлялося, що акула під час антитерористичних навчань атакувала аквалангіста ВМФ Пола Дегелдера. В результаті плавець здобув настільки серйозні поранення, що лікарям довелося ампутувати йому руку.

Всього через день після цього трагічного інциденту жертвою акули поблизу сіднейського пляжу Бонді став 33-річний місцевий житель Гленн Оргіас. Хижак практично відірвав руку плавцю, повідомляє Sydney Morning Herald . Стан потерпілого в даний час стабільний, лікарі надають йому допомогу.

Влада, стурбована повідомленнями про напади акул, вирішують, які слід вживати заходів для боротьби з цим явищем. Зокрема, всіх плавців попереджають, щоб вони уникали входити в воду в темряві або на світанку - як свідчать спостереження вчених, саме в таких умовах акули вирішуються на напад.

Експерти сперечаються щодо застосування загороджувальних мереж. На думку фахівців, застосування цих рибальських снастей направлено на вбивство акули, але ніяк не на захист людей. Як кажуть експерти, охопити всю акваторію неможливо, тому акули все одно долають загородки з мереж і пливуть до берега. Все ж влада вирішила встановити мережі, повідомляється принаймні про один спійманого хижака.

Фахівці вважають, що мережі - це застарілий метод боротьби з нападами акул і не застосовується вже майже ніде в світі. Особливо тривожним є зоологам той факт, що багато видів акул є вимираючими і знаходяться під захистом держави. Потрапивши в мережі, вони можуть загинути. У мережах також можуть заплутатися великі морські черепахи і дельфіни.

У той же час фахівці продовжують наполягати на тому, що узбережжя Сіднея - малоймовірне місце для нападу акул на людей. Плавцям потрібно тільки дотримуватися елементарних заходів безпеки, а саме не заходити у воду в темряві і не плавати там, де багато риби і куди акули припливають обідати.

Перші повідомлення про те, що агресивні акули стали полювати на людей, з'явилися в середині січня. Тоді жертвами хижаків всього за тиждень стали відразу три людини.