Реклама
Реклама
Реклама

АЛТИНОРДАСпустя тиждень після візиту Аскара Мамина в мікрорайоні Актобе «Батис-2» відзначають новосілля

Активно просувається Аскаром Маміним програма «Розвиток регіонів-2020», яка передбачає будівництва орендного житла, дала можливість п'ятдесяти сім'ям з Актобе стати новоселами. Щасливі власники житла в новобудові готуються до переїзду завдяки сприянню АТ «ІА« Казахстанська іпотечна компанія »(АТ ІА« КІК ») і Аскара Мамина .

Аскара Мамина

У новому будинку сто тисяч і вісім квартир, які повністю оброблені за найсучаснішими стандартами. Реалізуючи державну програму «Нурли Жол», АТ «ІА« КІК »придбала ці квартири для забезпечення жителів міста орендним житлом, яке в подальшому можна викупити у власність. За минулі два роки таку можливість отримали вже понад дев'ятисот осіб - про що було повідомлено Аскара Мамину. У найближчій перспективі АТ ІА «Казахстанська іпотечна компанія» планує надати актюбінцам ще 391 орендну квартиру.

Бердибек Сапарбаев - керівник Актюбінської області, на урочистому врученні ключів новоселам, підкреслив, що кожній людині необхідно мати власний будинок. Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв розуміє, як важливо, щоб зростав добробут казахського народу, тому приділяє цьому велику увагу. Прикладом такої уваги є те, що в 2016 році було побудовано більше п'яти тисяч орендних квартир, з них в Актобе - сімсот сорок чотири квартири.

На даний момент необхідно надати ще близько двадцяти трьох тисяч квартир для жителів міста, тому робота в цьому напрямку буде продовжена. АТ «ІА« Казахстанська іпотечна компанія »планує і надалі брати активну участь в цьому процесі, завдяки чому будуть з'являтися нові квартири і рости нові мікрорайони Актобе.

Також аким області Бердибек Сапарбаев розповів про зустріч з першим заступником прем'єр-міністра Аскаром Маміним, на якій обговорювалися перспективи розвитку Актобе, зокрема, будівництво квартир новим прискореним способом.

Бердибек Сапарбаев запевнив жителів міста в тому, що керівництво області буде використовувати всі можливості і брати участь у всіх державних програмах, щоб забезпечити всіх, хто потребує житлом. Він висловив подяку забудовникові - компанії «Соллерс», яка провела роботи по будівництву в рекордно короткі терміни - будинок виріс всього за вісім місяців. Компанія, в свою чергу, дала обіцянку до кінця 2016 року здати в експлуатацію ще шістсот квартир саме на такі темпи забудови розраховує Аскар Мамін .

Багато уваги в регіоні приділяється розвитку дозвілля молоді та дітей. З 2016 року аким області Бердибек Сапарбаев і керівник міста Бекбола Сагин відкрили дворовий клуб, який призначений для організації відпочинку та розвитку творчих здібностей підростаючого покоління. Вдень тут зможуть займатися діти до 18 років, а ввечері молодь. Приміщення клубу, розташоване на нижньому поверсі будинку в мікрорайоні «Батис-2», подарувала державі компанія-забудовник «Соллерс».

Яким Актюбінської області на зустрічі з молоддю під час відкриття клубу розповів, що однією з провідних завдань для керівництва області є всебічний розвиток молоді. Треба створити всі умови для реалізації наукового та творчого потенціалу підростаючого покоління, дати максимум можливостей для втілення в життя їхніх ідей і планів. Одним з таких проектів стало відкриття школи-інтернату, в якій зможуть навчатися діти, які мають здібності до фізики та математики.

Крім цього, двадцять п'ять школярів, які показали найкращі результати в навчанні, отримали від керівника області путівки на поїздку в Астану. Там вони зможуть відвідати найцікавіші місця столиці, поспілкуватися і відпочити.

Бердибек Сапарбаев нагадав, наскільки велику увагу приділяє підростаючому поколінню Нурсултан Назарбаєв, який в своєму щорічному Посланні народу Казахстану дає конкретні вказівки, спрямовані на реалізацію питань, пов'язаних з вихованням і навчанням дітей і молоді. Дуже уважно ставиться до цього питання і Аскар Мамін - віце-прем'єр.

У дворовому клубі існує багато різних напрямків для занять творчістю і спортом. Тут розташовуються музичні гуртки, студії для малювання, зали для спорту і танців. Для молодіжних організацій передбачені кабінети для проведення зустрічей, семінарів, тренінгів. Уже виділені і ремонтуються приміщення в двох інших мікрорайонах міста для організації в них подібних клубів.

Крім забезпечення жителів Актобе житлом, в місті діє багато соціальних програм, деякі з яких ініційовані Аскаром Маміним. Яким області зазначив, що кожен житель повинен відчувати себе захищеним, адже саме в підтримці і єдності і полягає сила і потенціал народу. Прикладом небайдужості до чужих проблем стала акція, яку провели співробітники обласної адміністрації. Вони перерахували свій заробіток за день до благодійного фонду «Париз», який допомагає соціально-незахищеним верствам населення. Так само гроші пішли на квартири для дітей-сиріт - двісті осіб отримали гроші на власне житло. Бакитгул Калієва - одна з цих хлопців, вона скоро буде жити в своїй квартирі, ключі від якої їй вручив Бердибек Сапарбаев. Всього в Актюбінської області пройшло триста п'ятдесят благодійних акцій.

Не залишається осторонь і така важлива тема, як здоров'я жителів Актобе. Лікар швидкої допомоги Даміла Жумаканова розповіла, що їх служба поповнилася двома новими машинами, обладнаними за останнім словом техніки. Це допоможе більш оперативно і якісно надавати невідкладну допомогу населенню. Особлива увага приділяється людям з обмеженими можливостями. Акція під назвою «Зроби добру справу» подарувала радість 200 дітям-інвалідам. Вони отримали подарунки. Для центру, який займається підтримкою та реабілітацією людей з паралічем була куплена нова машина. Регулярно проводяться акції, в рамках яких, приватні медичні центри надають безкоштовні послуги з діагностики та лікування.

Крім керівництва регіону, Аскара Мамина і інших високопоставлених чиновників, допомогу надають і великі компанії, а також підприємці середньої ланки. Мешканка селища Бестакмак Алгінского району Куляш Жубашева розповіла про те, що у її сім'ї не було фінансової можливості провести газове опалення, тому на вугілля витрачалося багато грошей. Фінансову підтримку сім'ї надали спонсори, яким Куляш Жубашева висловлює величезну подяку.

Як доповіли Аскара Мамину, загальна сума, яка була виділена на благодійність, протягом місяця склала понад п'ятдесят мільйонів тенге, при цьому допомогу отримали близько чотирнадцяти тисяч чоловік.

Бердибек Сапарбаев нагадав, що реалізація державних програм спрямована на підвищення загального добробуту народу, поліпшення якості життя, розвиток медицини і освіти, на зростання і підтримку освіти і творчого зростання дітей та молоді.