Реклама
Реклама
Реклама

Бізнес-план магазина домтоваров

  1. На продажу аксесуарів для дому заробимо 120 тис. Грн на місяць
  2. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  3. 2. Стартовий капітал
  4. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  5. 4. Маркетинг, реклама
  6. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  7. Продвигайте товари в інтернеті
  8. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  9. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  10. АВТОР:
  11. Орфографічна помилка в тексті:

1 жовтня 2018, 5:40 Переглядів:

На продажу аксесуарів для дому заробимо 120 тис. Грн на місяць

1 жовтня 2018, 5:40 Переглядів:   На продажу аксесуарів для дому заробимо 120 тис

Фото: з відкритих джерел.

Ринок нерухомості оживає: в великих містах активно будуються нові будинки і цілі мікрорайони, а люди, втомлені жити в убитих хрущовках, прагнуть перебратися в просторі і світлі квартири. Це нове житло вимагає оригінального ремонту, красивих меблів і якісних аксесуарів для дому.

А раз попит на ці товари стабільний і навіть потроху зростає, має сенс розглянути запуск невеликого магазинчика домашніх аксесуарів в таких нових житлових масивах.

"Це важливо і актуально для новоспечених домовласників, оскільки вони хочуть заощадити свій час у пошуках цікавих фішок для кухні або ванній. Також поява таких торгових точок допомагає в створенні інфраструктури обслуговування в нових мікрорайонах. І ті магазини, що з'являться в таких житлових масивах першими, відразу ж отримують всіх місцевих покупців і йдуть далеко вперед в питаннях конкуренції, адже якщо асортимент сподобається клієнтам, вони не будуть шукати товар в інших магазинах ", - вважає керівник Асоціації франчайзингу А Дре Кривонос.

"Сегодня" вивчила перспективи відкриття магазину домтоваров в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

1.Характеристика проекту

Відкриваємо в Києві магазин товарів для дому "домашненькое". Будемо продавати найрізноманітніші корисності - рушники, посуд, канцтовари, фоторамки, тапочки, аксесуари для ванної та т. Д. Орієнтуємося ми на середні ціни і оригінальний товар. Для цього підшукаємо цікавих виробників хендмейд-виробів в Україні і будемо відслідковувати цікавих продавців на іноземних порталах, в тому числі в США і Китаї. У Києві працюють десятки аналогічних магазинчиків, але наша конкурентна перевага буде в запуску точки продажів в новому мікрорайоні. За оцінками, якщо щодня 10 осіб придбають товари на середній чек в 400 грн, проект окупиться через 2,6 року.

2. Стартовий капітал

Перед запуском магазину закупимо техніку: два ноутбука, ксерокс, принтер, калькулятори, сейф, 2 мобілки, модем-роутер і термінал для безготівкових розрахунків. На ці цілі витратимо 50 тис. Грн. Окремо доведеться витратитися на установку камер відеоспостереження і сигналізації - все це потягне на 20 тис. Грн. Не обійтися без закупівлі меблів: стіл, 2 стільці, стелажі, вітрина, вішалки обійдуться в 20-30 тис. Грн.

І, звичайно, потрібно сформувати початковий запас товарів: на ці завдання врахуємо 150 тис. Грн.

ВСЬОГО: 250 тис. Грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

3. Поточні витрати

Для роботи потрібно приміщення в оренду. Будемо шукати варіант в новому мікрорайоні. Неважливо, буде точка у метро або в глибині району. Головне, щоб в пішої доступності 15 хвилин не було конкурентів. Оптимальною стане суборенда приміщення в 20 кв. м в квартирі на 1-му поверсі новобудови. Важливо, щоб кімната була з ремонтом, щоб не витрачатися на "косметику". Такий варіант, а також оплата ЖКП, інтернету, мобсвязі і сигналізації обійдеться в 15 тис. Грн.

Команда. У магазин знадобляться 2 продавця, тому працевлаштуємо 1-го співробітника, а замінювати його буде власник. Працювати будуть через день (зміна 500 грн +%). В обов'язки входять продаж товару, ведення звітності, робота з постачальниками, прийом дзвінків, оновлення соцмереж, прибирання. Потрібен бухгалтер (3000 грн).

Допзадачі. Можуть виникати форс-мажори: наприклад, зламався ноутбук - на ці потреби закладемо 20 тис. Грн.

ВСЬОГО: 53 тис. Грн на місяць

4. Маркетинг, реклама

Популяризувати товар допоможе онлайн-версія нашого магазину. Тому потрібно вкласти близько 20-25 тис. Грн в створення повноцінного сайту і оренду домену з хостингом на рік. А ось сторінки в "Фейсбуці" і "Інстаграме" та інших соцмережах запустимо безкоштовно. Будемо там розміщувати цікаві новини, акції, новинки і т. Д. А ще будемо публікувати пости в групах за інтересами.

Реклама. Тут доведеться вкластися в покупку вивіски і штендера, друк візиток і флаєрів. На ці завдання піде близько 10 тис. Грн від початку і ще 2000 грн на місяць. Ще 5 тис. Грн закладемо в місяць на реалізацію різних рекламних цілей в інтернеті і соціальних мережах.

ВСЬОГО: 35 тис. Грн на старті і 7 тис. Грн на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

5. Окупність проекту

Експерти кажуть: націнка стартує від 50%. Це означає, що середній чек в магазині може скласти 400 грн. Якщо щодня 10 осіб будуть купувати товари на цей чек, щомісяця заробимо 120 тис. Грн. Звідси мінусуем бонуси продавцям 5% (6000 грн), залишається 114 тис. Грн. Ще потрібно відняти поточні (53 тис.) І маркетингові (7 тис.) Витрати (всього 60 тис.), Одержуємо 54 тис. Грн. З урахуванням обсягу продажів потрібно закласти на підтримку товарних запасів близько 30% від початкових 150 тис. Грн. Тобто, 45 тис. Грн. Це означає, що з доходів залишається 9 тис. Грн. Якщо згадати про стартових (250 тис.) І маркетингових (35 тис.) Інвестиціях (всього 285 тис.), Магазин окупиться через 2,6 року.

Продвигайте товари в інтернеті

Наш бізнес-план столичного магазинчика домашніх аксесуарів проаналізував керівник секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський. Він вважає, що торгівля товарами для дому є завжди актуальною, оскільки в останні роки люди часто живуть в ритмі "загнаної білки" і їм дуже хочеться розслабитися будинку, приходячи туди після роботи.

"Багато українців люблять часто оновлювати свої квартири або будинку, причому зміни їм приємні навіть в дрібницях. Одним достатньо купити нові фіранки на кухню, а інші можуть довго шукати органайзери або зручні коробочки для зберігання посуду чи постільної білизни. Такий пошук цікавих аксесуарів для дому допомагає людям забути про повсякденні тривоги і переключитися на тему створення зі свого будинку справжньої релакс-фортеці, куди стороннім людям і негативним емоціям вхід заборонено. Тому, якщо власники магазинів домашніх товарів нау атся вгадувати настрою своїх відвідувачів і запропонують їм той самий шуканий товар, обсяги продажів виявляться не тільки стабільні, але і будуть постійно зростати ", - зазначає Забловський.

При цьому економіст рекомендує приділяти однаково важливе увагу просуванню торгівлі і в офлайн-якій точці, і на інтернет-сайті.

"Справа в тому, що покупці часто шукають потрібні аксесуари через смартфони, перебуваючи в дорозі, скажімо, на роботу. Тому вони можуть підписатися на вашу розсилку в" Інстаграме "або" Фейсбуці ", і переглядати поштові повідомлення з акційними пропозиціями від вашого магазину. і, якщо правильно продумати стратегію продажів через онлайн-джерела, це допоможе залучити клієнтів не тільки з усіх точок великого міста, але навіть з інших міст, адже відправити придбані речі можна і за допомогою поштових сервісів ", - зазначає Забловський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Оформляємо документи правильно

Юристи відзначають, що магазин домашніх товарів, як і будь-який інший бізнес, повинен працювати легально. Тому потрібно грамотно оформити всі дозволи.

"Для цього спочатку потрібно зареєструватися суб'єктом підприємницької діяльності. Можна стати юрособою або фізособою-підприємцем. Також треба встати на облік в податковій", - акцентує старший партнер Адвокатського об'єднання "А.Д.ХОК" Артем Висоцький.

Згідно з нормами чинного законодавства України, здійснення будь-якої господарської діяльності, в тому числі і через онлайн-магазини, без держреєстрації є адмінправопорушенням.

"За це передбачена відповідальність. Можуть бути штрафи - від 17 до 51 тис. Грн, і навіть бути конфіскація продукції і фінсредств, що отримані від реалізації продукції в онлайн-магазині без реєстрації суб'єкта підприємництва", - пояснює Висоцький.

Варто відзначити, що сама господарська діяльність з продажу товарів, зокрема через інтернет, не вимагає ліцензій. Але щоб магазин працював спокійно, потрібно отримати в Госпродпотребслужбе висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи: чи відповідає дане приміщення саннормам. Крім цього треба "зайти на вогник" в Держслужбу з надзвичайних ситуацій.

"Там підприємець повинен зареєструвати декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам пожежної безпеки", - говорить Висоцький.

Важливо пам'ятати, що оформлення самого інтернет-магазину з торгівлі аксесуарами повинно бути оформлено правильно. Всі вимоги щодо оформлення перераховані в Законі України "Про електронну комерцію". Наприклад, на інтернет-порталі треба буде вказати адресу, контакти і дані підприємця. Не обійтися, звичайно, і без вказівки цін під кожною категорією товару. Крім цього треба буде розписати умови доставки та повернення аксесуарів.

А щоб клієнти постійно поверталися в магазин домашнього затишку, важливо трепетно ​​дотримуватися Закон "Про захист прав споживачів". Це означає, що покупці можуть протягом 14 днів, не рахуючи дня покупки, повернути не підійшов, непродовольчий товар.

"А якщо в переліку речей, які підлягають поверненню, є винятки, про це треба вказати на інтернет-сторінці", - говорить Висоцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Керуйте емоціями людей

Перед запуском магазину товарів для будинку важливо чітко визначитися з концепцією бізнесу.

"Потрібно розуміти, які саме товари (для вітальні, ванни, кухні) будуть продаватися в новому магазині і яка стилістика (європейська, азіатська, еклектика) найбільше може бути затребувана клієнтами. І звичайно ж, важливо визначитися, який середній чек можуть дозволити собі залишити в магазині покупці. Для того щоб розібратися з усіма позиціями, майбутньому підприємцю має сенс відвідати великі магазини, представлені в ніші домтоваров. Це дозволить побачити, які аксесуари в моді, що більше дивляться люди. Ще важливо поговорити з сусідами і знайомими: вони могли б підказати, які аксесуари хотіли б придбати в невеликому магазинчику біля будинку, а за чим все ж поїдуть в великі гіпермаркети ", - зазначає Кривонос.

Самі підприємці радять управляти емоційними рішеннями людей.

"Невеликі магазинчики біля будинку хороші тим, що клієнти можуть сюди зайти і придбати вподобані рушник або ємність для оцту, хоча спочатку таких думок не було в голові. Але щоб аксесуари буквально розліталися серед покупців, важливо правильно вибудувати роботу з постачальниками. Для цього можна брати у них товар не за передоплатою, а під реалізацію. Це реально, адже товари для будинку, як правило, мають тривалий термін зберігання. Причому бажано брати невеликі партії, щоб правильно оформляти асортимент і не захаращувати торгову т чку. І якщо власник магазину бачить, що обраний товар розкуповується, можна замовити у постачальника доппартію. ​​А те, що не стало популярним у клієнтів, повернути вже через пару тижнів, щоб звільнити місце для інших найменувань ", - говорить менеджер з продажу в одній зі столичних точок Ольга Іщенко.

У той же час Андрій Кривонос рекомендує виділити свій магазин домашнього затишку серед конкурентів оригінальним оформленням.

"Наприклад, можна створити в своєму магазині подобу квартири і постійно міняти стилізоване оформлення дрібниць. Цей підхід можна поєднати з співпрацею з дизайнерами, які таким чином можуть пропонувати клієнтам свої послуги", - говорить експерт.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Як відкрити магазин домашніх товарів: бізнес-план". інші бізнес новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Коновалова Христина

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ