Реклама
Реклама
Реклама

Як відкрити ріелторські агентства з нуля: Бізнес план агентства нерухомості

  1. Як відкрити ріелторські агентства з нуля?
  2. Бізнес план агентства нерухомості
  3. Рентабельність ріелторського агентства
  4. Реєстрація бізнесу
  5. Що необхідно?
  6. Оренда приміщення
  7. Реклама
  8. Реклама в ЗМІ
  9. Рекламні листівки та білборди
  10. Реклама в інтернеті
  11. найманий персонал
  12. прибуток

Багато людей мріють працювати на себе, не залежати ні від кого, мати вільний графік і гідну заробітну плату

Багато людей мріють працювати на себе, не залежати ні від кого, мати вільний графік і гідну заробітну плату. Природно, не кожен зважиться відкрити свою справу і тим більше, зможе зробити його успішним тому, незважаючи на конкуренцію, завжди можна знайти вільне місце в сподобалася ніші.

У попередній статті ми розповідали вам, що потрібно для відкриття ломбарду , Сьогодні поговоримо про те, як відкрити ріелторські агентства, складемо детальний бізнес план, а також обговоримо плюси і мінуси даної сфери діяльності.

Як відкрити ріелторські агентства з нуля?

Варто відзначити, що відкрити агентство нерухомості з нуля нереально. І не тільки тому, що потрібні гроші на реєстрацію бізнесу, оренду приміщення та інші фінансові моменту, а через специфіку бізнесу. Тому, як правило, власні ріелторські агентства найчастіше відкривають колишні співробітники сфери нерухомості. Справа в тому, що такі люди добре розбираються в цій «кухні», мають напрацьовану роками клієнтську базу, яка допомагає їм швидко стартувати.

Ніхто, звичайно ж, не стверджує, що новачкові не варто займатися подібним бізнесом. Якщо у вас є великий стартовий капітал, який ви бажаєте вкласти у відкриття агентства нерухомості, то чом би й ні. Але варто врахувати, що такий специфічний бізнес без володіння навичок і знань в сфері нерухомості, швидше за все, приречений на провал. Тому, перш ніж почати реалізовувати свою бізнес ідею, складіть докладний бізнес план з розрахунками.

Бізнес план агентства нерухомості


Дуже важливим і відповідальним початковим етапом на шляху до відкриття ріелторського агентства, є складання грамотного бізнес плану. У цьому документі мають бути відображені всі нюанси ведення бізнесу в сфері нерухомості.

Рентабельність ріелторського агентства

Питання про те, чи вигідно відкривати агентство нерухомості задають собі багато. Все залежить від безлічі факторів, які суттєво впливають на успіх справи. Рентабельність - це співвідношення попиту і конкуренції. Ви повинні чітко розуміти ступінь конкуренції в регіоні і попит на послуги. Для цього, необхідно провести аналіз, який покаже вам, чи варто відкривати ріелторські агентства або ж вигідніше вибрати іншу сферу діяльності.


Реєстрація бізнесу

З юридичної точки зору організувати своє ріелторські агентства зовсім неважко.

Що необхідно?

  • Складання та подання заяви на реєстрацію;
  • Отримання індивідуального номера платника податків (ІПН);
  • Оплата обов'язкової держмита;
  • Постановка фірми на облік в податкову службу;
  • Замовлення друку.

Скільки коштує відкрити агентство нерухомості? Де взяти гроші?

Відкриття ріелторського агентства - справа витратна, що вимагає чималого стартового капіталу. Найпоширеніший спосіб отримання грошей - це кредит. Але скажу вам по секрету, що банки не дуже заохочують дану сферу підприємництва та нечасто видають кредити на розвиток такого роду бізнесу. Все тому що ріелторські агентства - це долгоокупаемие проекти, які дуже часто не досягають поставлених цілей. А банки, як відомо ніколи не будуть фінансувати малоперспективні проекти.

Якщо отримати потрібну суму на розвиток ріелторського бізнесу в банку вам не вдалося, не впадайте у відчай, а шукайте людей, які змогли б профінансувати вашу ідею. Такими людьми є інвестори. Все що вам потрібно це скласти грамотний бізнес план агентства нерухомості з розрахунками і надати його інвесторові. Дуже уважно поставтеся до фінансового розділу бізнес плану, від цього буде залежати співпраця з інвестором. Ваше завдання переконати його, що саме ідея відкриття агентства нерухомості є прибутковою і перспективною.

Оренда приміщення


Місцезнаходження вашого офісу має особливе значення, тому не нехтуйте цим нюансом. Краще, звичайно ж, орендувати місце в престижному бізнес-центрі в людній частині міста. Ваш офіс повинен виглядати презентабельно, щоб створювалося враження про солідність і надійності фірми.

Офіс потрібно обладнати всім необхідним для роботи. Бажано поділити площа на окремі зони, обладнати приймальню і робочий кабінет.

Реклама

Грамотно розроблена рекламна концепція, допоможе вам залучити клієнтів. В першу чергу потрібно розуміти, що таке ліквідність проектів, а також уміло орієнтуватися в цінових категоріях. Як відомо більшу частину населення цікавлять дешеві об'єкти (недорогі однокімнатні квартири і комуналки). Найкраще, починати свою роботу саме з реалізації таких об'єктів, а елітні варіанти залишити на потім. Спочатку вам необхідно заробити авторитет і популярність, заслужити довіру клієнтів. У цьому вам якраз і допоможе реклама.
Не секрет, що хороша, якісна рекламна кампанія - це дороге задоволення. Але без цього ніяк, тому відразу вносите в свій фінансовий список витрати на розкрутку проекту.

Є кілька видів реклами, що вибрати вам, вирішуйте самі. Природно, краще всього, скомбінувати і використовувати всі можливі способи просування, але, як правило, це можуть дозволити собі лише досить багаті підприємці.

Реклама в ЗМІ

Реклама в засобах масової інформації (місцеві газети, журнали, радіо і телебачення). Помістіть оголошення про відкриття нового ріелторського агентства, вказавши контактні номери для зв'язку і список послуг, що надаються.

Рекламні листівки та білборди

Рекламні листівки і білборди. Дуже ефективною є реклама на білбордах в людних частинах міста, вона досить сильно привертає увагу людей. Також можна надрукувати барвисті листівки і роздавати їх в прохідних частинах міста, даний спосіб допоможе залучити додаткових клієнтів.

Реклама в інтернеті

Реклама в інтернеті - спосіб просування, який з кожним днем ​​набирає все більших обертів. Дуже скоро такий вид реклами стане самим популярні і ефективним, тому ні в якому разі не нехтуйте даними способом піару. Сьогодні, люди всю потрібну інформацію шукають саме на інтернет-порталах, тому вам необхідно, обов'язково, рекламувати свої послуги на великих сайтах.

найманий персонал


Грамотний підбір персоналу - запорука успіху в ріелторському бізнесі. Раджу вам дуже відповідально поставтеся до цього нюансу.

Враховуйте досвід роботи кандидата на посаду, його моральні якості, такі як відповідальність, чесність, порядність. Важливим нюансом є комунікабельність, тобто вміння знайти потрібний підхід до кожного клієнта. Ваш співробітник повинен бути одночасно переконливим і ненав'язливим. Знайти підходящого працівника досить складно, для того щоб укладати вдаліше угоди потрібен великий досвід і талант.

При прийомі на роботу враховуйте зовнішній вигляд співробітника, досвід роботи, освіту.

Керівнику дуже важливо правильно розподілити обов'язки в своєму колективі. Наприклад, початківцям співробітникам, доручити більш просту роботу, наприклад, укладання угод на оренду приміщень. А вже більш досвідчені працівники нехай керують процесом продажу нерухомості.

прибуток

Найважливіші організаційні моменти ми обговорили, тепер варто поговорити про такий важливий момент, як прибуток. Від чого вона залежить, і який дохід отримує ріелторські агентства?

Основна ваша прибуток - це відсоток від вдало укладених угод. Комісійні, як правило, становлять близько 5-6% від вартості нерухомості.

Варто зазначити, що ця сфера бізнесу не гарантує вам стабільний прибуток і пасивний дохід. Доведеться посилено працювати, щоб в кінці місяця отримати хороший дохід. Пам'ятайте і враховуйте даний нюанс.

Я бажаю вам успішних угод, високого прибутку і вдячних клієнтів.

Як відкрити ріелторські агентства з нуля?
Як відкрити ріелторські агентства з нуля?
Що необхідно?
Скільки коштує відкрити агентство нерухомості?
Де взяти гроші?
Від чого вона залежить, і який дохід отримує ріелторські агентства?