Реклама
Реклама
Реклама

На Запорізькій АЕС відключили від мережі один з енергоблоків

  1. Орфографічна помилка в тексті:

5 березня 2017, 13:52 Переглядiв: 5 березня 2017, 13:52 Переглядiв:   Запорізька АЕС

Запорізька АЕС. Фото: iz.com.ua.

В Україні в неділю, 5 березня, у відповідність з графіком (за балансовим обмеження) відключили від енергомережі енергоблок №2 Запорізької АЕС. На даний момент проводиться переклад реакторної установки в стан "гарячої зупинки".

Про це пише прес-центр "Енергоатому" .

"Станом на 5 березня на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться 4 енергоблоки. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків та персоналу немає. Сумарна потужність генераторів становить 3420 МВт", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що радіаційний фон в районі розташування Запорізької АЕС і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) становить 8-12 мікрорентген на година . Це відповідає природному радіаційному фону.

Нагадаємо, Запорізька АЕС є найбільшим енергетичним об'єктом в Україні та Європі. Тут встановлена ​​потужністю - 6 тисяч МВт. На цій АЕС експлуатуються 6 енергоблоків потужністю 1 млн кВт кожен. Починаючи з 1984 року, внесок Запорізької АЕС в енергетику країни зріс з 2 до 22%.

Відзначимо, що в останні роки станція виробляє близько 50% всієї електроенергії, яку виробляють атомні станції України, і більше 22% від загального виробітку електроенергії в країні.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "На Запорізькій АЕС відключили від мережі один з енергоблоків". інші Новини економіки дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ