Реклама
Реклама
Реклама

Чорнобильцям підвищити пенсії доручив Порошенку і підписав указ

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. Орфографічна помилка в тексті:

5 липня 2018, 13:37 Переглядів: 5 липня 2018, 13:37 Переглядів:   Чорнобильська АЕС

Чорнобильська АЕС. Фото: архів.

Президент України Петро Порошенко підписав указ про відродження Чорнобильської зони і посилення соціального захисту ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, повідомляє прес-служба глави держави.

Указом "Про додаткові заходи щодо відродження територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи, щодо соціального захисту постраждалих, безпечного поводження з радіоактивними відходами" доручається Кабінету міністрів створити умови для розвитку територій, що постраждали від радіаційного забруднення.

Уряд повинен буде законодавчо врегулювати проблемні питання правового режиму територій та розглянути доцільність подальшого дії встановлених обмежень і заборон на здійснення видів діяльності на таких територіях. Крім того, Кабмін буде відповідальний за підтримку безпосередньо розвитку самого Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника через визначення особливостей його управління і функціонування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Крім того, указом президента приділяється увага соціальному захисту постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Уряд повинен вирішити питання підвищення розміру пенсій по інвалідності ліквідаторів аварії і пенсій у зв'язку з втратою годувальника з числа ліквідаторів.

Нагадаємо, в травні минулого року Порошенко підписав важливий для чорнобильців закон , Який встановив з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії у зв'язку з втратою годувальника дружинам або чоловікам, які втратили годувальника з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Також повідомлялося, що в жовтні 2017 року українським чорнобильцям вже підвищували пенсії на 11% . В середньому до виплат додалося по 350 гривень.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Чорнобильцям підвищать пенсії: Порошенко підписав указ". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ