Реклама
Реклама
Реклама

"Аерофлот" планує вводити платні допуслуги для пасажирів і домовлятися про знижки на паливо

фото: Аерофлот

Москва. 30 серпня. ІНТЕРФАКС - "Аерофлот" в ході телефонної конференції для інвесторів в четвер представив стратегію управління доходами і витратами групи на тлі складних ринкових умов.

Так, для підтримки доходів компанія має намір вводити в 2018-2019 рр. нові платні додаткові послуги для пасажирів, йдеться в презентації. Серед них - платний вибір місць в економ-класі, онлайн оформлення перевезення багажу, продажу додаткового харчування і напоїв на борту (проект Sky Cafe). Також "Аерофлот" планує розширювати маршрутну мережу, "покращуючи трансферний потенціал".

"Ініціатива надати пасажирам можливість вибору місця за додаткову плату не затверджена", - заявив "Інтерфаксу" представник "Аерофлоту" (MOEX: AFLT ). Він нагадав, що зараз при виборі тарифу "Економ промо" і "Економ бюджет" пасажири не мають можливості вибрати місце в салоні. "У перспективі, якщо ініціатива буде затверджена, пасажири" Аерофлоту "при покупці квитка за тарифами" Економ промо "і" Економ бюджет "зможуть вибрати собі місце за додаткову плату. Фактично у пасажирів компаній групи буде розширено спектр послуг, які пасажир може придбати по власним вибором ", - додав співрозмовник агентства.

В рамках скорочення витрат компанія продовжить оптимізувати загальні та адміністративні витрати і інвестиції в маркетинг. Крім того, "Аерофлот" має намір домовлятися про знижки "з усіма контрагентами та постачальниками послуг, в тому числі палива", зазначено в презентації.

Напередодні "Аерофлот" відзвітував за I півріччя по МСФО: виручка зросла на 13,2%, до 265,8 млрд руб., Проте, група отримала чистий збиток у розмірі 5,2 млрд руб. З одного боку, цей результат перевершив прогноз аналітиків (консенсус-прогноз "Інтерфаксу" припускав 9 млрд руб. Збитку), з іншого - він значно гірше результату за аналогічний період минулого року (був чистий прибуток в 2,9 млрд руб.). Ключовим фактором, що вплинув на операційні витрати групи, стало зростання цін на авіаційний гас, відзначав CFO "Аерофлоту" Андрій Чіханчін: в першому півріччі він склав майже 30%, при цьому в другому кварталі зростання до аналогічного періоду минулого року прискорився. Витрати групи на паливо за півріччя при цьому збільшилися на 38,5%, до 77,9 млрд руб.

Операційні витрати, за винятком витрат на паливо, підвищилися на 10,1%, до 188,2 млрд руб., Повідомив "Аерофлот". Зокрема, витрати на обслуговування повітряних суден і пасажирів склали 48,6 млрд руб., Збільшившись на 5,8%, "в основному за рахунок зростання обсягів перевезень і збільшення аеропортових зборів". Витрати на оплату праці зросли на 8,7%, до 41,7 млрд руб. - "у зв'язку з підвищенням заробітної плати командирів повітряних суден з початку 2018 року, а також збільшенням чисельності персоналу, що супроводжує зростання і розвиток групи". Витрати з операційної оренди літаків склали 39,7 млрд руб., Збільшившись на 29,6%.

"Аерофлот" - найбільша авіаційна група в РФ. Об'єднує компанії "Аерофлот-російські авіалінії" (працює в преміальному ціновому сегменті), "Росію" (середній сегмент), низькобюджетних "Перемогу" і працює на Далекому Сході "Аврору". Основний акціонер "Аерофлоту" - Росимущество (51,2%), пакетом в 3,5% володіє держкорпорація "Ростех", 5,2% належить фізособам, 0,1% - менеджменту компанії, 40% - у інституційних інвесторів.