Реклама
Реклама
Реклама

«Аерофлот» хоче зняти директора «Шереметьєво» Василенко

«Аерофлот» має намір подати позов на керівництво аеропорту «Шереметьєво» за затримку рейсів. Однак справжньою причиною сварки, можливо, є намір авіаперевізника змістити з посади Михайла Василенко «Аерофлот» має намір подати позов на керівництво аеропорту «Шереметьєво» за затримку рейсів

Фото: РИА Новости

Авіакомпанія «Аерофлот» буде домагатися відставки гендиректора «Шереметьєво» Михайла Василенко. «Представники« Аерофлоту », що є одним з акціонерів аеропорту« Шереметьєво », входять до складу ради директорів аеропорту, що дозволить на найближчій раді директорів компанії ініціювати питання про висловлення недовіри Михайлові Василенко і про дострокове припинення його повноважень», - йдеться в офіційному повідомленні прес -служби компанії.

В аеропорту «Шереметьєво» розгорівся скандал через ремонт злітно-посадкової смуги. Сьогодні вранці в своєму мікроблозі в Twitter заступник гендиректора «Аерофлоту» Андрій Калмиков написав, що компанія за останню добу змушена була затримати 76 рейсів. Він назвав це «неоголошеної війною». «Затримки становили від 16 хвилин до 7 годин», - зазначив він.

Прес-служба «Аерофлоту» сьогодні розповсюдила офіційне повідомлення, в якому говориться, що як мінімум п'ять рейсів були затримані не менше ніж на п'ять годин. Відповідальність за це перевізник покладає на керівництво аеропорту. «Розповсюджувана прес-службою Міжнародного аеропорту« Шереметьєво »інформація про затримки рейсів через технічні причини не відповідає дійсності. «Аерофлот» має намір звернутися з черговим позовом до аеропорту «Шереметьєво», - йдеться в повідомленні.

«Аерофлот» стверджує, що про проведення робіт компанію не попередили заздалегідь, що обернулося масової затримкою рейсів. При цьому напередодні, 1 жовтня, генеральний директор «Аерофлоту» Віталій Савельєв повідомляв у своєму Twitter, що один з ділянок ВПП «Шереметьєво» закритий на ремонт на два тижні, але запевнив, що затримок не буде: «Ми внесли зміни в розклад і наші пасажири не постраждають ».

«Аерофлот», який базується в «Шереметьєво», є членом глобального авіаційного альянсу SkyTeam. Маршрутна мережа авіакомпанії нараховує більше 983 пунктів в 178 країнах. Парк літаків перевізника оцінюється фахівцями, як один з найсучасніших в Європі. За підсумками 2011 року «Аерофлот» перевіз понад 14 мільйонів пасажирів. Основним акціонером компанії є держава в особі Росмайна (51,17%), структурам бізнесмена Олександра Лебедєва належить близько 15% акцій.

Глава прес-служби «Аерофлоту» Ірина Данненберг розповіла Business FM, що «причиною затримок вильотів є позаплановий ремонт першої злітно-посадкової смуги аеропорту». Вона уточнила, що «Аерофлот» був офіційно повідомлений про позаплановому закриття смуги і необхідності термінового коригування розкладу тільки 5 вересня, коли велика частина квитків на рейси вже була реалізована ».

У зв'язку з цим «Аерофлот» покладає всю відповідальність за затримки рейсів на керівництво аеропорту «Шереметьєво», яке в повному обсязі погодило «Аерофлоту» розклад польотів на квітень-жовтень 2012 року.

У «Шереметьєво» звинувачення називають безпідставними і говорять про те, що ремонт ділянки першої злітно-посадкової смуги був заздалегідь узгоджений.

«Шереметьєво» є найбільшим російським міжнародним аеропортом, звідки літаки вилітають більш, ніж по 200 напрямках. За підсумками минулого року пасажиропотік в «Шереметьєво» склав 22,555 мільйона чоловік. Після об'єднання ВАТ «Термінал» (володіє терміналом D аеропорту) з ВАТ «Шереметьєво», яке завершилося на початку квітня цього року, частка цієї структури в «Шереметьєво» склала 83,04%, «Аерофлоту» - 8,96%, Зовнішекономбанку - 4,24%, ВТБ - 3,76%. Раніше єдиним акціонером аеропорту було держава.

Нагадаємо, що три тижні тому «Аерофлот» вже змушений був затримати більше 30 рейсів: 12 вересня в результаті збою в роботі обласної підстанції аеропорт був знеструмлений. У «Шереметьєво» не змогли запустити резервний генератор, що і стало причиною затримок. «За збій в електропостачанні« Аерофлот »також покладає провину на керівництво міжнародного аеропорту Шереметьєво», - відзначають в прес-службі перевізника.

Представники «Шереметьєво» визнають, що напередодні кілька рейсів було затримано, але стверджують, що час очікування не перевищувало 15 хвилин. Що стосується більш тривалих зволікань, то мова йде про заздалегідь узгоджених перенесення, запевнив начальник прес-служби аеропорту Роман Геніс в ефірі Business FM.

«Ці рейси заздалегідь були змінені. 30 серпня ми направили офіційний лист в «Аерофлот», в якому попросили перенести ряд рейсів з одного тимчасового інтервалу на інший часовий інтервал. Авіакомпанія внесла зміни в свій розклад і належним чином нас проінформувала », - розповів начальник прес-служби« Шереметьєво ».

Даних про проблеми інших перевізників, які базуються в «Шереметьєво», на даний момент не надходило. Як очікується, ремонт злітно-посадкової смуги аеропорту триватиме до 15 жовтня. Найближчий рада директорів аеропорту намічений на 8 жовтня.

PR-директор «Аерофлоту» Андрій Согрин в інтерв'ю телеканалу «Дощ» пояснив позицію перевізника: «Керівництво« Шереметьєво »в особі гендиректора не відноситься до нас так, як повинно ставитися до базового перевізника. У нас постійно виникають конфлікти, ми вважаємо, що вони не йдуть нам назустріч у величезному включення питань. По-перше, ми будемо подавати в суд на них і судитися дуже серйозно. По-друге, ми будемо ініціювати питання про відставку Василенко ».

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Ru в ваші джерела новин?