Реклама
Реклама
Реклама

Безкоштовні послуги та юридична допомога адвоката в Російській Федерації: як отримати, порядок надання, куди звертатися (інструкція)

Ви хочете знати як отримати безкоштовну юридичну допомогу? Тоді читайте цієї статті. Перш за все, для тих хто з Ростова-на-Дону та Ростовської області, рекомендуємо ознайомитися з цією статтею: Безкоштовна юридична допомога адвоката в Ростові-на-Дону: хто має право і порядок одержання , А також відвідати сайти Адвокатської палати і Уряду Ростовської області, сайт ГУ Мін'юсту РФ по РВ. Не дзвоніть адвокату з питань надання безоплатної допомоги, адвокат Деркач Олексій Геннадійович безкоштовні послуги не надає і не включений в систему безкоштовної юридичної допомоги в Ростові. Жителі всіх регіонів Росії можуть ознайомитися з цією докладною інструкцією надання безкоштовної допомоги юристами і як взагалі все це працює. Уважно прочитайте її, вивчіть, і Ваше життя стане трішки легше.

Зовсім зовсім безкоштовно Зовсім зовсім безкоштовно

Для початку давайте визначимося з тим, чого Ви насправді хочете в даному випадку. Тут можливі два варіанти. Перший - Ви бажаєте знайти юриста, який за спасибі, за добре слово, Вас прийме, приділить свого часу, проконсультує, напише позов, скаргу, буде битися за Вас в суді, а потім ще піде, отримає виконавчий лист і доб'ється виконання рішення суду в службі судових приставів. Другий варіант - робота за відсоток. І третій, це коли Вам юридична допомога надається безкоштовно за законом.

Що стосується першого варіанту, то ринок юридичних послуг диктує свої умови і деякі фахівці беруться надавати ряд послуг на безоплатній основі для залучення клієнтів. Як правило, використовується така послуга як безкоштовна юридична консультація. І в цьому є певний сенс. Громадянин має можливість отримати необхідну інформацію, перевірити знання і досвід юриста (кількох юристів) і це не буде йому нічого коштувати. У свою чергу юрист зацікавлений зробити розгорнутий консультування, продемонструвати свої глибинні пізнання в тому чи іншому питанні, для того, щоб клієнт переконався в його компетентності і зупинив свій вибір саме на ньому. В даний час такий підхід як формулу успіху взяли на озброєння багато приватно практикуючі юристи, адвокати і навіть цілі юридичні компанії. Також в даний час існує безліч інтернет-сайтів, на яких можна отримати безкоштовну консультацію онлайн, а юристи, даючи такі консультації, підвищують рейтинг свого профілю в мережі. Однак, в більшості випадків, інші послуги надаються на платній основі, адже юристи не можуть постійно займатися благодійністю їм потрібно і зарплату отримувати.

У зв'язку з викладеним, до адвокатів почастішали звернення клієнтів зі скаргами на ті чи інші не зовсім добросовісні компанії. Суть скарг проста - клюнув на безкоштовну консультацію, мені наобіцяли, взяли грошей і нічого не зробили. Товариш адвокат, допоможіть повернути гроші назад. Але тут вже клієнт теж багато в чому винен, адже думати треба перш ніж платити великі гроші, і розуміти кому платиш, як і за що. Загалом, громадяни, будьте пильні! А взагалі метод дачі безкоштовних консультацій вельми не поганий і у добросовісних юристів користується попитом. Тільки не кожен досвідчений адвокат роздаватиме консультації безкоштовно, тому що він просто сильно зайнятий і оцінює свій дорогоцінний час, який йому і оплачують вдячні клієнти. Справді, Ви ж платите за ковбасу в магазині, коли хочете їсти? Тоді чому б Вам не оплатити інтелектуальна праця фахівця, який допоможе у важкій життєвій ситуації? Якщо ж Вам вдасться знайти досвідченого юриста, який зробить все для Вас по знайомству або заради отримання практики, то Вам пощастило! Вітаємо!

Робота за відсоток (оплата по результату) Робота за відсоток (оплата по результату)

Гонорар успіху - це умовна можливість отримання винагороди в разі успішного вирішення справи, яка прописується як форма оплати в угоді на надання юридичної допомоги. Це може бути певний відсоток від стягненої судом суми. У договорі на надання юридичних послуг може бути прописано отримання юристом як звичайного гонорару, так і гонорару успіху. Наприклад, приватно практикуючий юрист бачить, що за борговими розписками є перспектива стягнути 1 млн рублів і він укладає угоду з довірителем на представлення інтересів в суді, згідно якого, в разі успішного вирішення справи, йому виплачується 10% від стягненої суми з відповідача, тобто довіритель зобов'язаний йому виплатити по закінченні 100 тис рублів. Якщо у вигляді оплати обраний тільки гонорар успіху, то юрист працює безкоштовно до тих пір поки не виграє справу. Якщо виграв справу, то отримав премію, програв - вибачте. І начебто юрист зацікавлений тягти справу, і начебто клієнт застрахований, тому як платить тільки за результат, та й у багатьох країнах гонорар успіху вдало практикується. Однак в Росії судова практика склалася не на користь гонорару успіху і ось чому.

По-перше, це захист самого юриста. Представник може сумлінно оцінити перспективу справи на користь свого довірителя, супроводжувати справу в суді протягом року і програти його тому, що в ході судового розгляду з'ясується ряд фактів, які говорять на користь протилежної сторони. Саме тому ніколи не можна напевно і заздалегідь знати результат в суді - немає ніяких гарантій. А юрист, який сумлінно помилявся, але чесно відпрацював і витратив свої сили і час, залишиться без грошей. По-друге, виникає проблема стягнення судових витрат з сторони, що програла. Якщо визнати, що гонорар успіху є офіційною оплатою за послуги представника, то отже його можна і потрібно стягувати з сторони, що програла. І дійсно, якщо клієнт за договором зобов'язаний виплатити зарплату юристу як відсоток від стягнутих сум, то чому він не має права відшкодувати ці витрати з відповідача як судові витрати? На жаль (а може бути і на щастя), вищі судові інстанції Російської Федерації позбавили гонорар успіху статусу офіційних витрат на оплату послуг представника. Сторона, що програла не є стороною договору про премії за успішне завершення справи між юристом-представником і сторона-переможець. Простими словами стягнути гонорар успіху як судові витрати не можна. І по-третє, розкриємо Вам сенсаційний секрет, юристу не можна стягнути заборгованість з клієнта у вигляді гонорару успіху. Тобто, якщо замовник правових послуг, після успішного вирішення справи на його користь, відмовиться платити виконавцю-юристу, то цей юрист просто не зможе стягнути з нього так званий «гонорар успіху» через суд. Для отримання більш докладної інформації читайте Ухвала Конституційного Суду № 1П від 23 січня 2007 року, лист інформаційне № 48 від 29 вересня 1999 року Президії Вищого Арбітражного Суду Російської Федерації та інші. Як підсумок - форма оплати юридичних послуг у вигляді «гонорару успіху» є вельми не привабливою.

Кому належить згідно із законом Кому належить згідно із законом?

Тепер давайте розглянемо третій варіант, коли Ви ставитеся до однієї з категорій громадян, яким за законом належить надання безкоштовної адвокатської допомоги. Це і буде головною темою цієї статті. Статтю 50 Кримінально-процесуального кодексу Російської Федерації ми розглядати не будемо, тут все просто - якщо Ви проходите по кримінальній справі в якості підозрюваного або обвинуваченого і не можете дозволити собі юридичну допомогу адвоката за угодою, то Вам може бути призначений безкоштовний захисник слідчим, дізнавачем або судом. І до речі, тут є маленький секрет, згідно Кодексу професійної етики адвоката, обов'язки адвоката, який надає юридичну допомогу безкоштовно за законом, за призначенням відповідного органу, не відрізняються від обов'язків при наданні юридичної допомоги за гонорар. Тобто, адвокат в будь-якому випадку зобов'язаний докладати зусиль, активно захищати права, свободи та інтереси довірителів всіма не забороненими законодавством способами. Тому, якщо пощастить, легко може дістатися елітарний адвокат-захисник найвищого класу абсолютно за безкоштовно, якщо він просто попадеться на чергуванні.

Для звичайних громадян інтерес представляє в першу чергу надання адвокатами безкоштовних юридичних послуг у цивільних справах. Для цього ми трохи розглянемо федеральне законодавство. Також майте на увазі, що в суб'єктах федерації діють місцеві, регіональні закони, які встановлюють уточнюючі норми.

Федеральний закон Про безоплатну юридичну допомогу закріплює категорії громадян, які мають право на отримання такої допомоги (ч. 1 ст. 20 Закону N 324-ФЗ від 21 листопада 2011 року):

- Герої Російської Федерації, Герої Радянського Союзу, ветерани Великої Вітчизняної війни (ВВВ), Герої Соціалістичної Праці;

- інваліди I і II групи;

- діти, які є інвалідами, сиротами, які залишилися без піклування батьків, дорослі з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування, включаючи їх представників з питань забезпечення та захисту прав, законних інтересів цих дітей;

- самотні малозабезпечені громадяни (чиї доходи нижчі за прожитковий мінімум), а також інші громадяни, в тому випадку, якщо середньодушовий дохід їх сім'ї нижче величини прожиткового мінімуму суб'єкта РФ, в якому вони проживають;

- неповнолітні особи, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі, а також які знаходяться в установах системи профілактики правопорушень і бездоглядності, включаючи їх представників з питань забезпечення та захисту прав, законних інтересів цих неповнолітніх (крім питань захисту в кримінальному судочинстві);

- усиновителі (з питань захисту і забезпечення законних інтересів і прав усиновлених дітей);

- особи, які бажають взяти в свою сім'ю дитину, яка залишилася без батьківського піклування (з питань влаштування дитини в сім'ю);

- постраждалі в результаті надзвичайних (НС) ситуацій громадяни:
- громадяни, якщо їх здоров'ю було завдано шкоди в результаті НС;
- особи, які були утриманцями загиблої в результаті НС;
- діти померлого (загиблого) в результаті НС;
- законні чоловік або дружина померлого (загиблого) в результаті НС;
- батьки померлого (загиблого) в результаті НС;

- визнані судом недієздатні громадяни та їх законні представники (з питань захисту і забезпечення законних інтересів і прав недієздатних)

- громадяни, які мають право на безкоштовну юр. допомога згідно Закону РФ номер 3185-I (2 липня 1992 року) "Про психіатричну допомогу й гарантії прав громадян при її наданні";

- громадяни, які мають право на безкоштовну юр. допомога по Закону номер 122-ФЗ від 2 серпня 1995 року "Про соціальне обслуговування громадян похилого віку та інвалідів";

- громадяни, які мають право в рамках держ. системи безоплатної правової допомоги на отримання такої допомоги відповідно до інших законів (включаючи закони суб'єктів РФ).

Пам'ятайте, що перелік категорій може бути розширений в регіональному законодавстві, а також рішеннями органів виконавчої влади суб'єктів РФ. Ви можете знайти інформацію про особливості надання безкоштовної юридичної допомоги в суб'єктах Російської Федерації на відповідних територіальних сайтах Мін'юсту Росії. Телефони та електронні адреси територіальних органів юстиції дивіться нижче.

Якщо Вам лінь читати всю статтю, дивіться відео з коротким викладом того, що таке безкоштовна юридична допомога в Російській Федерації

Як отримати безкоштовну юридичну допомогу, хто її надає і в яких випадках?

Безкоштовна юридична допомога в Російській Федерації за законом виявляється в першу чергу федеральними органами виконавчої влади, органами виконавчої влади суб'єктів РФ, а також підвідомчими їм установами; органами управління державних позабюджетних фондів. Крім цього в Росії діють державні юридичні бюро з надання безоплатної юридичної допомоги. Крім того, даний вид допомоги надають адвокати і нотаріуси, які включені в систему безкоштовної державної юридичної допомоги.

Щоб отримати безкоштовну допомогу адвоката, громадянину (його представнику) необхідно звернутися за місцем свого проживання (перебування) до конкретного адвокату, який включений в систему безкоштовної юридичної допомоги. Громадянин повинен звернутися до адвоката з письмовою заявою. Разом із заявою громадянину необхідно подати документальне підтвердження про те, що він відноситься до категорії громадян, які мають право на отримання юридичної допомоги безкоштовно, а також паспорт (інший документ, що засвідчує особу громадянина РФ). Громадянин може подати юристу оригінали документів разом з копіями, які перевіряються та засвідчуються, після чого оригінальні документи можуть бути повернуті громадянину назад. Після цього громадянин може укласти з адвокатом угоду про надання юридичної допомоги безкоштовно. Якщо бути коротким, то Вам просто потрібно знайти в своєму регіоні адвоката, включеного в систему безкоштовної юридичної допомоги, зв'язатися з ним і переговорити, юрист пояснить всі подальші дії. Для простоти пошуку використовуйте сайти територіальних органів юстиції та адвокатських палат, які регулярно публікують списки юристів, які надають допомогу безкоштовно.

Надаючи безкоштовну юридичну допомогу, адвокати і державні юридичні бюро дають консультації, готують позови, клопотання, скарги та інші документи правового характеру, представляють інтереси громадян в організаціях, муніципальних і державних органах, судах, надають іншу допомогу. Дана допомога надається юристами для зазначених вище категорій громадян і в випадку, передбачених законом (ч. 2,3 ст. 20 Закону N 324-ФЗ від 21 листопада 2011 року).

Правове консультування (усно або письмово), складання скарг, заяв, клопотань та інших документів в наступних випадках: Правове консультування (усно або письмово), складання скарг, заяв, клопотань та інших документів в наступних випадках:

- оскарження актів органів місцевого самоврядування, держ. влади і посадових осіб у позасудовому порядку;

- захист прав споживачів, якщо це стосується надання комунальних послуг;

- реабілітація інвалідів та медико-соціальна експертиза;

- реабілітація політично репресованих громадян;

- питання надання субсидій на оплату комунальних послуг та житлового приміщення, надання малозабезпеченим державну соціальну допомогу, надання заходів соц. підтримки;

- якщо житловий будинок, квартира або їх частини є єдиним житлом громадянина (його сім'ї), що має право на отримання безкоштовної юр. допомоги, то він має право звернутися з питаннями про визнання недійсними, а також укладення, зміни, розірвання угод, пов'язаних з таким нерухомим майном (включаючи питання держ. реєстрації прав на нерухоме майно);

- якщо на спірній земельній ділянці знаходиться єдине житло громадянина (його сім'ї), що має право на отримання безкоштовної юр. допомоги, то він має право звернутися з питаннями про збереження або визнання права власності, права довічного успадкованого володіння, права постійного безстрокового користування щодо такої ділянки;

- якщо муніципальна квартира є єдиним житлом громадянина (його сім'ї), що має право на отримання безкоштовної юр. допомоги, то він має право звернутися з питанням щодо його виселення з даної квартири, а також розірвання і припинення договору соціального найму;

- надання житла за договором соц. найму, договором найму спеціалізованого житла, визнання права на житлове приміщення, призначеного для дітей без піклування батьків, дітей-сиріт, осіб з їх числа, припинення і розірвання договору найму спеціалізованого житлового приміщення, призначеного для дітей без піклування батьків, дітей-сиріт, осіб з їх числа, виселення із зазначеного житлового приміщення;

- оспорювання і встановлення батьківства чи материнства, аліменти;

- встановлення допомоги по безробіттю і визнання громадянина безробітним;

- відновлення на роботі, компенсація моральної шкоди, завданої незаконними діяннями роботодавця, відмова роботодавця в укладенні трудового договору, порушення роботодавцем гарантій, встановлених Трудовим кодексом РФ, стягнення заробітку, в тому числі за вимушений прогул;

- відшкодування шкоди, заподіяної ушкодженням здоров'я, каліцтвом, смертю годувальника, пов'язаних з надзвичайною ситуацією або трудовою діяльністю;

- стягнення, перерахунок та призначення пенсій у зв'язку з втратою годувальника та по інвалідності, страхових пенсій по старості, допомоги у зв'язку з професійним захворюванням або трудовим каліцтвом, соціальної допомоги на поховання, допомоги з безробіття, непрацездатності, тимчасової вагітності та пологах, щомісячної допомоги по догляду за ребенком, единовременного пособия при рождении ребенка;

- обмеження дієздатності;

- захист законних інтересів і прав дітей без піклування батьків, дітей-сиріт, осіб з їх числа;

- піклування, опіка, укладення договору на опіку або піклування, встановлення усиновлення над дітьми без піклування батьків, дітьми-сиротами;

- оскарження порушень свобод і прав громадян при наданні психіатричної допомоги;

- відшкодування шкоди, відновлення особистих немайнових прав, майнових прав внаслідок надзвичайної ситуації.

Адвокати та державні юридичні бюро по системі безоплатної юр. допомоги представляють інтереси громадян, що мають відповідне право, якщо вони є позивачами і відповідачами у справах, пов'язаних з нерухомістю. Громадянам, які є позивачами (заявниками) у суді, юристи надають допомогу в наступних випадках: аліменти; про відшкодування шкоди, заподіяної ушкодженням здоров'я, каліцтвом, смертю годувальника, пов'язаних з надзвичайною ситуацією або трудовою діяльністю; з питань реабілітації політично репресованих громадян; громадянам при розгляді судом заяви про визнання їх недієздатними; про встановлення піклування, опіки, укладення договору на опіку або піклування, встановлення усиновлення над дітьми без піклування батьків, дітьми-сиротами; про забезпечення заходів держ. підтримки дітям без піклування, дітям-сиротам, особам з їх числа, дітям-інвалідам; відшкодування шкоди, відновлення особистих немайнових прав, майнових прав внаслідок надзвичайної ситуації; справи про примусову госпіталізацію в психіатричний стаціонар, продовження терміну. Більш детально читайте в законі.

До кого звертатися і куди дзвонити?

Нижче наведені контакти територіальних органів юстиції та адвокатських палат; додаткова інформація та актуальні списки юристів містяться на сайтах зазначених організацій і органів.

Адвокатська палата м Москви
Телефон: +7 (499) 241-20-20
E-mail: [email protected] Головне управління Мін'юсту Росії по Москві
Телефон: +7 (499) 124-01-50, факс: +7 (499) 124-08-42
E-mail: [email protected] Адвокатська палата Московської області
Телефон: +7 (495) 360-39-41
E-mail: [email protected] Управління Міністерства юстиції Російської Федерації по Московській області
Телефон: +7 (499) 124-40-02
E-mail: [email protected] Адвокатська палата м Санкт-Петербурга
Телефон: +7 (812) 713-14-03, 713-15-89
E-mail: [email protected] Головне управління Міністерства юстиції Російської Федерації по Санкт-Петербургу
Телефон: +7 (812) 571-13-19
E-mail: [email protected] Адвокатська палата Ленінградської області
Телефон: +7 (812) 273-00-86
Email: [email protected] Управління Міністерства юстиції Російської Федерації по Ленінградській області
Email: [email protected]
Телефони: +7 (812) 331-95-52, 331-90-53 Адвокатська палата Ростовської області
Телефон: +7 (863) 282-02-08, 282-02-09
E-mail: [email protected] Головне управління Міністерства юстиції Російської Федерації по Ростовській області
Телефон: 8-863-200-66-80 Тел. / Факс: 8-863-200-66-71
E-mail: [email protected] Адвокатська палата м.Севастополя
Телефон: (8692) 55-36-84
E-mail: [email protected] Головне управління Мін'юсту Росії по Республіці Крим і Севастополю (м.Севастополь):
Телефони: 8 (8692) 44-09-69, 55-36-41
E-mail: [email protected] Адвокатська палата Республіки Крим
Телефон: +7 (987) 754-57-20
E-mail: а[email protected] Головне управління Міністерства юстиції Російської Федерації по Республіці Крим і Севастополю
Телефони: 8 (3652) 54-63-11, 54-63-31
E-mail: [email protected] ДИВИТИСЯ повний список адвокатських палат і територіальних органів юстиції в алфавітному порядку В даний час безкоштовна юридична допомога надається також і громадянам в Республіці Крим (відео)

Які закони почитати

Для вирішення деяких питань юрист і зовсім не потрібен - громадян може допомогти сам собі самостійно. Хоча це часто спричиняє для громадянина несприятливі наслідки. Якщо ж Ви все ж налаштовані вирішувати свої проблеми самостійно, можете наприклад прочитати статтю ЮРИДИЧНА ДОПОМОГА АДВОКАТА: ПОРАДИ ЩОДО СКЛАДАННЯ ПРЕТЕНЗІЙ САМОСТІЙНО

При цьому, громадянин все ж зобов'язаний володіти якимось мінімумом правових знань для того, щоб він розумів про що взагалі йде мова і що він підписує. Звичайно, давати поради «закінчите юридичний факультет» і «вивчіть всі законодавство» сенсу немає. Однак є сенс у вивченні декількох законів Вашого регіону для кращого розуміння питання надання безкоштовної юридичної допомоги. Тут ми наведемо деякі з них, решта шукайте в мережі Інтеренет або зверніться до уряду суб'єкта федерації, в якому проживаєте.

Закон "Про надання адвокатами безкоштовної юридичної допомоги громадянам Російської Федерації в місті Москві" (номер 49, 4 жовтня 2006 року, м Москва).

Закон "Про надання безкоштовної юридичної допомоги в Московській області" (номер 97/2013 ОЗ, 27 липня 2013 року, Московська область).

Закон "Про безоплатну юридичну допомогу в Санкт-Петербурзі" (номер 474-80, 11 жовтня 2012 року, м Санкт-Петербург).

Закон "Про гарантії реалізації права громадян на отримання безкоштовної юридичної допомоги на території Ленінградської області" (номер 29-оз, 18 квітня 2012 року, Ленінградська область).

Закон "Про безоплатну юридичну допомогу в Ростовській області" (номер 1017-ЗС, 24 грудня 2012 року, Ростовська область).

Постанова Уряду Ростовської області "Про заходи щодо реалізації Федерального закону від 21.11.2011 N 324-ФЗ на території Ростовської області" (номер 37, 30 січня 2013 року, Ростовська область).

Хто заплатить юристу зарплату Хто заплатить юристу зарплату ???

Справді, чому людина надає послуги безкоштовно, та ще й докладає всі свої зусилля для досягнення результату? Як це взагалі може бути так? Безкоштовний сир тільки в мишоловці? Зовсім ні! Точніше не завжди. Юрист зацікавлений в отриманні винагороди за свою працю і платить йому за його клієнта держава зі свого бюджету. Тобто адвокат гроші за свою працю все ж отримує, тому що для держави важливо, щоб певні категорії громадян мали доступ до юридичної допомоги та могли мати свободу у виборі юриста.

Ось як це відбувається. Для адвоката надання юридичної допомоги безкоштовно схоже на надання послуг по звичайному угодою, за винятком ряду особливостей. В даному випадку юрист, який включений в державну систему безкоштовної юридичної допомоги, також укладає договір з клієнтом (якщо звичайно звернувся відповідає всім необхідним критеріям закону для отримання такої допомоги). Після укладення таких угод, адвокат зобов'язаний направляти звіти в адвокатську палату свого суб'єкта, в якій він перебуває. Відомості про те, який вид допомоги був наданий тут дуже важливі. У свою чергу адвокатська палата суб'єкта становить і направляє до відповідного державного органу щорічну доповідь, а також зведений звіт. У цих документах описується надання адвокатами юридичної допомоги безкоштовно за певний період часу. В результаті чого праця адвокатів оплачується з бюджету. Тобто, все дуже просто - працює адвокат, але платить не клієнт а держава.

Загалом Ви переконалися, що в нашому Російському державі отримати безкоштовні юридичні послуги не так вже й важко. І держава намагається дбати про наших громадян в тій мірі, в якій це необхідно, оскільки саме на це і йде частина наших податків, які ми з вами платимо.

Тепер Ви знаєте як отримувати юридичні послуги безкоштовно і отримати безкоштовного адвоката, навіть якщо насправді він є акулою юридичного бізнесу. Спасибі за терпіння!

PS

«Альо «Альо! Можна проконсультуватися? »

І наостанок торкнемося такого способу як безкоштовна консультація по телефону! Якщо бути коротким, то консультація по телефону це не найкращий варіант. І справа тут не в безкоштовності. Просто по телефону неможливо відразу дати повноцінну консультацію, тим більше коли людина дзвонить в перший раз. В ході короткого телефонної розмови нереально з'ясувати всі деталі, оцінити правову перспективу справи і обсяг потенційної майбутньої роботи адвоката. Клієнт часто починає розмову з середини, так як йому здається, що все навколо знають його проблему. Пам'ятайте, юрист не може читати всі Ваші думки по телефону, а ось Ви легко можете нашкодити собі, намагаючись отримати консультацію подібним чином. Для того, щоб юрист міг розібратися в ситуації, йому необхідно детально все викласти, показати документи, відповісти на уточнюючі питання, яких може з'явитися дуже багато. Лише після цього адвокат зможе зрозуміти чи є у справи перспектива чи ні. Все це не стосується тих випадків, коли Ви вже працюєте з ним і телефонуйте, консультуєтеся по ходу справи, або ж коли Вам дають консультацію в ході тривалої бесіди, попередньо підготувавшись, вивчивши всі документи електронкою, після декількох підтвердження замовлення, але це вже зовсім інша історія. Тому в перший раз краще дзвонити адвокату для запису до нього на прийом.

Ви хочете знати як отримати безкоштовну юридичну допомогу?
Справді, Ви ж платите за ковбасу в магазині, коли хочете їсти?
Тоді чому б Вам не оплатити інтелектуальна праця фахівця, який допоможе у важкій життєвій ситуації?
І дійсно, якщо клієнт за договором зобов'язаний виплатити зарплату юристу як відсоток від стягнутих сум, то чому він не має права відшкодувати ці витрати з відповідача як судові витрати?
Кому належить згідно із законом?
До кого звертатися і куди дзвонити?
Хто заплатить юристу зарплату ?
Справді, чому людина надає послуги безкоштовно, та ще й докладає всі свої зусилля для досягнення результату?
Як це взагалі може бути так?
Безкоштовний сир тільки в мишоловці?