Реклама
Реклама
Реклама

⚖ Юрист по земельних справах в СПб 📌 - юридична консультація з питань і спорів по землі і земельного права

  1. Послуги земельного юриста в СПб
  2. З чого почати звернення до юриста по земельному праву?
  3. «Підводні камені» земельних суперечок
  4. Юрист із земельних питань - незамінний фахівець
  5. Допомога юристів «Правового Петербурга» у вирішенні земельних питань

Земля з точки зору юриспруденції розглядається не тільки як нерухоме майно, яке можна купувати, використовувати і відчужувати, але також як найважливіший природний компонент і ресурс для нормального функціонування суспільства. Принцип пріоритету охорони земель закріплений в пп.2 п.1 ст.1 Земельного кодексу. Даним пунктом в основному і керується у своїй роботі юрист із земельних питань.

Для громадянина земля є цінним майном, що дозволяє використовувати її для різних корисних цілей. Так, в комплекс земельних прав включається право на зведення будівель, використання у власних потребах корисних копалин, виробництво посівів, проведення агрономічних заходів. Власники ділянок можуть використовувати землю ще й для отримання прибутку, наприклад, при здачі ділянок в оренду.

З огляду на практичну цінність землі і її високу вартість, не дивно, що земельні ділянки, їх окремі частини стають об'єктами суперечок в роботі земельного юриста. Учасниками конфліктів можуть бути всі суб'єкти, зазначені в ст.5 ЗК: громадяни, юридичні особи, РФ, її суб'єкти і муніципальні освіти.

Послуги земельного юриста в СПб

Юрист із земельних питань - це перший фахівець, до якого необхідно звернутися в СПб при виникненні будь-яких спірних і неоднозначних ситуацій, пов'язаних із землею. Одні суперечки фахівці здатні вирішити за допомогою досудових процедур, а інші розбіжності можуть бути розглянуті тільки в залі судового засідання.

Юрист по землі здатний вирішити такі завдання:

  • оформлення земельної ділянки у власність;
  • допомога в прийнятті спадщини у вигляді землі;
  • встановлення або відновлення меж ділянок;
  • виділ земельного паю;
  • визнання сервітуту або його скасування;
  • розділ ділянок;
  • спори із земельними орендарями / орендодавцями;
  • постановка ділянки на кадастровий облік;
  • оспорювання кадастрової вартості ділянки;
  • усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою;
  • допомога при вилученні землі для державних потреб.

Важливо: Земельні, як і інші суперечки, можна дозволити в суді, якщо не пропущені процесуальні строки. Щоб не втратити час, негайно скористайтеся юридичною консультацією фахівців із земельних питань організації «Правовий Петербург» за номером +7 (812) 603-72-21 .

З чого почати звернення до юриста по земельному праву?

У багатьох земельних спорах на стороні відповідача виступає держава або муніципальне утворення - в цьому і полягає основна складність даної категорії справ. «Бюрократична машина» з цілими юридичними відділами здатна звести нанівець всі спроби правовласників захистити свої інтереси. Тільки юрист по земельному праву може протистояти даному владному суб'єкту.

Будь-яке звернення до земельної юристу в СПб починається з попередньої усної консультації. Громадянину рекомендується взяти з собою на прийом всі документи, що стосуються земельного спору, щоб фахівець зумів ознайомитися з нюансами справи. Якщо основні моменти співпраці узгоджені, сторони підписують договір, а клієнт виписує на юриста відповідну довіреність (наприклад, судову). Після цього довірителю залишається лише дочекатися результату - судового рішення, свідоцтва про право власності, акту органів влади і т.д.

«Підводні камені» земельних суперечок

Самостійні спроби вирішити земельний спір рідко виявляються ефективними. Ризики втратити права на землю, відповідно, позбутися нерухомого майна, і, можливо, джерела доходу, досить високі. Крім того, ситуацію можуть ускладнити «підводні камені» земельних суперечок, серед яких:

  1. Труднощі у визначенні відповідача по земельних справах.
  2. Складне багаторівневе законодавство, що регулює земельні відносини.
  3. Застосування спеціалізованих законів, якщо земельна суперечка зачіпає також відносини щодо використання та охорони надр, культурної спадщини, тваринного світу і т.д.
  4. Пріоритет охорони земель перед правами власника або власника землі.
  5. Закріплена державою можливість вилучення земельних ділянок.

Юрист із земельних питань в СПб здатний схилити чашу терезів на користь свого довірителя навіть в непростих ситуаціях. Ось кілька прикладів з практики.

приклад 1

Адміністрація Санкт-Петербурга видав акт про примусове вилучення земельної ділянки у М для будівництва залізничної гілки. М категорично не погодилася з рішенням, пояснивши, що на ділянці біля неї побудований котедж, облаштований сад і дитячий майданчик. Юрист по земельному праву нашої громадської організації довів в суді, що влада не дотримали формальний порядок попереднього повідомлення М, а генеральний план містить грубі помилки. Суд встав на сторону М і скасував рішення органу виконавчої влади.

приклад 2

Власник земельної ділянки Н, що не користувався своєю землею кілька років, виявив, що сусіди звели на його території ряд будівель і обнесли їх парканом. Адвокат по земельних питаннях «Правового Петербурга» домігся через суд знесення всіх споруд і перенесення паркану до справжніх меж ділянки. Н отримав можливість вільно користуватися і володіти своїм майном.

Якщо ви потрапили в складну правову ситуацію, запишіться на юридичну консультацію до фахівців СПб по телефону +7 (812) 603-72-21 .

Юрист із земельних питань - незамінний фахівець

Юрист із земельних питань СПб - фахівець, який зможе не тільки прискорити процес оформлення угоди або дозволу конфліктної ситуації, але також і захистити вас від шахрайських дій. Досвідчений юрист без праці виявить незаконні умови договору, допоможе визначити алгоритм дій в тій чи іншій ситуації і роз'яснить ваші права щодо земельної ділянки.

Деякі громадяни помилково припускають, що одного звернення до нотаріуса при посвідченні угоди досить, і допомога юриста в цьому випадку зайва. Слід знати, що мета нотаріуса - перевірити формальну відповідність всіх документів існуючим стандартам, а також праводееспособность звернулися суб'єктів.

Юридична консультація по земельних питаннях могла б істотно допомогти громадянам в такій ситуації. Нотаріус не уповноважений вирішувати будь-які правові спори, надавати інші послуги, наприклад, зі збору документів і їх реєстрації. Отже, громадянин, який звернувся до нотаріуса, платить тільки за засвідчення документів, в той час як юрист буде займатися вашою проблемою повністю, в тому числі складати необхідні документи.

Важливо: Засвідчувати самі договори і угоди у нотаріуса не обов'язково. Однак засвідчення необхідна для супутніх документів, наприклад, для згоди другого з подружжя на угоду.

Операції з землею відносяться до категорії ризикованих, тому до вибору юриста по землі варто підходити з особливою ретельністю. Земельний юрист повинен володіти вищою юридичною освітою і великим досвідом у вирішенні відповідних питань. Зверніть увагу на репутацію компанії, в якій працює юрист: вона повинна бути бездоганною. Всім цим вимогам відповідають фахівці громадської організації «Правовий Петербург», успішно захищають інтереси правовласників земельних ділянок.

Наша організація демонструє дуже високий показник виграних справ - 98%, який досягається за рахунок:

  • персонального підходу до кожної ситуації;
  • вузької спеціалізації юристів;
  • професійному відношенню до справи;
  • напрацьованим партнерським зв'язкам;
  • високому рівню довіри до громадської організації з боку органів влади та приватних структур.

Допомога юристів «Правового Петербурга» у вирішенні земельних питань

Громадська організація із захисту прав споживачів «Правовий Петербург» пропонує вам свої професійні послуги юриста по земельному праву для вирішення будь-яких питань володіння земельної власності, починаючи з прийняття спадщини і закінчуючи спорами з органами влади з приводу вилучення ділянки. Наша місія - надання якісної правової допомоги населенню, а не теперішня вигода, тому кожна проблема опрацьовується «до дрібниць» заради досягнення позитивного результату.

Переваги співпраці з нашими юристами із земельних питань:

  • цілодобова доступність для зв'язку;
  • дотримання кожного пункту договору;
  • регулярне інформування клієнта про хід справи;
  • доступні ціни;
  • повернення гонорару в разі, якщо питання вирішити не вдалося.

Процес роботи з нами простий і зручний: ви просто надаєте необхідні документи і підписуєте з нашою організацією договір, після чого ми займаємося вирішенням вашої проблеми. Перед скоєнням будь-яких важливих дій у справі наші фахівці обов'язково зв'язуються з довірителем для обліку його думки.

Первинна юридична консультація по земельних питаннях абсолютно безкоштовна для всіх громадян, що звернулися.

Записатися на прийом до юриста можна за номером +7 (812) 603-72-21 . Довірте ведення вашої земельної справи перевіреним фахівцям організації «Правовий Петербург»!

З чого почати звернення до юриста по земельному праву?