Реклама
Реклама
Реклама

Велосипеди, лижі, коляски - де зберігати речі

Типовий багатоповерховий будинок. З балкона однієї з квартир привітно дивляться лижі, велосипед і коробки з невідомим вмістом. Знайома картина? Типовий багатоповерховий будинок

Будівельний холдинг «ПСК»

Жителі багатоквартирних будинків через брак іншого варіанту часто перетворюють балкони в додатковий простір для зберігання, особливо в малогабаритних квартирах. Багато б і раді влаштувати на балконі терасу або розбити міні-сад, але тільки де зберігати речі? Альтернативою захаращеності балкону можуть стати Келлер - окремі комори приміщення, які все частіше передбачають в проектах новобудов.

Актуальність проблеми зберігання підстьобує попит на однокімнатні квартири, які ось уже який рік тримають пальму першості серед квартир в новобудовах Петербурга. Число «одиничок» росте, а їх площа - немає. Так і з'являються балкони-комори. І це ще добре, якщо балкон взагалі є. Звичайно, можна орендувати бокси на охоронюваних складах, але такий варіант навряд чи можна назвати зручним. А ось Келлер - це вихід.

Келлер, або, просто кажучи, комори кімнати, - явище для російського ринку нерухомості відносно нове. А ось в будинках Німеччини, Іспанії, Греції, Італії і навіть сусідньої Фінляндії спеціальні приміщення для зберігання речей не рідкість. Першими європейське віяння перейняла елітна нерухомість Москви. Потім мода поширилася і на інші міста і сегменти. У Петербурзі кількість проектів, де передбачені Келлер, зростає: у 2017 році їх стало на 9% в порівнянні з 2016-им. Серед цих проектів? Апарт-комплекс Like, який будується поблизу площі Мужності. В одній із секцій на кожному поверсі розташовані індивідуальні комори середньою площею 4,5 кв. м. Всього їх в комплексі? 261.

«Обладнати комплекс такими приміщеннями ми вирішили, оскільки передбачали попит на них,? говорить генеральний директор «ПСК-Нерухомість» Сергій Мохнарь. ? Як показала практика, ми мали рацію: клієнти набагато частіше цікавляться коморами приміщеннями, ніж тими ж машино-місцями. На даний момент заброньована майже половина всіх передбачених під зберігання приміщень ».

Ціни на Келлер різняться в залежності від класу проекту і розташування РК. В елітному сегменті ціни можуть доходити до декількох мільйонів рублів за приміщення. В апарт-комплексі Like індивідуальна комора середньою площею 4,5 кв. м обійдеться від 180 тис. рублів. Змістом Келлера буде займатися керуюча компанія. Обслуговування включається в вартість комунальних послуг.

«Наявність комори за межами квартири дозволяє більш ефективно використовувати житловий простір,? говорить Сергій Мохнарь. - Сучасний покупець вже не хоче займати балкони, антресолі, загальні коридори на поверсі і будь-який вільний місце в квартирі для зберігання рідко використовуваних речей. Він розуміє, що простіше зберігати громіздкі речі поза квартири, щоб вони не порушували цілісність інтер'єру і не «з'їдали» зайві метри, вартість яких становить сотні тисяч рублів. Крім того, мешканці можуть виїжджати з міста і на цей період здавати порожнє приміщення. У такому випадку всі особисті речі, які не забрати з собою, переносяться в Келлер. Вуаля: проблема їх збереження, як і мобільності господаря, вирішена! »

Довідка про компанію

Комплекс LIKE - забудовник ТОВ "Альянс-Девелопмент", дозвіл на будівництво №78003-0373-2016 від 22 грудня 2016 року, проектна декларація на сайті https://like.house/documents

Знайома картина?
Багато б і раді влаштувати на балконі терасу або розбити міні-сад, але тільки де зберігати речі?
Серед цих проектів?
Всього їх в комплексі?
«Наявність комори за межами квартири дозволяє більш ефективно використовувати житловий простір,?