Реклама
Реклама
Реклама

Кримінальну відповідальність за ухилення від мобілізації посилять

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

27 січня 2015 року, 16:58 Переглядів: 27 січня 2015 року, 16:58 Переглядів:   Покарання за ухилення від військової служби хочуть посилити

Покарання за ухилення від військової служби хочуть посилити. Фото: Анастасія Іскрицька

Кримінальна та адміністративна відповідальність за ухилення від виконання військового обов'язку в Україні буде посилена і торкнеться це як посадових осіб, які здійснюють мобілізацію, так і самих мобілізованих. Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента України Андрій Таранов на брифінгу у вівторок.

"Заходи, які проводяться з метою зриву мобілізації - на них будуть реагувати відповідно до чинного законодавства і планується внесення змін до законодавства", - сказав він.

Заступник голови АП зазначив, що планується внесення змін до кримінальний кодекс щодо невідворотності покарання за певні заходи по зриву мобілізації, в тому числі ухилення або посадові злочини.

"Щодо адміністративної та іншої відповідальності - також готуються певні зміни в статті, які стосуються запобігання мобілізації, зриву і псування документів", - сказав він.

Нагадаємо, що сьогодні на нараді в Адміністрації президента з проблем мобілізації представник Генерального штабу Олег Бойко зазначив, що на сьогоднішній день штрафи за порушення правил військового обліку та інші правопорушення, пов'язані з виконанням військового обов'язку військовозобов'язаними, незначні, в тому числі за порушення правил військового обліку фізичні особи притягуються до штрафу в розмірі 119 або 255 грн (в разі повторного порушення) , а посадові особи - 1700 і 5100 грн відповідно.

Як повідомлялося, мобілізацію в 2015 році планують провести в три етапи - з січня по серпень. Перший етап розпочався 20 січня, очікувалося, що він триватиме 90 днів. Другий етап почнеться орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також триватиме протягом 60 днів.

За шість днів чергової хвилі мобілізації порядку отримали майже 62 тисячі військовозобов'язаних громадян України, повідомили вчора в Міноборони.

За даними ООН, за час збройного протистояння на Донбасі загинуло понад 5 тисяч осіб.

Як повідомили в РНБО, за минулу добу загинули дев'ять українських військових, більше 30 отримали поранення.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Кримінальну відповідальність за ухилення від мобілізації посилять". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Дарина Нинько

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ