Реклама
Реклама
Реклама

Новосибірське Росимущество зносить корівники

Новосибірське управління Росмайна замовило масовий знос корівників і телятників в черепановські районі області

Новосибірське управління Росмайна замовило масовий знос корівників і телятників в черепановські районі області. Паралельно на цій території запустили спільний Сельхозпроект з китайцями. Відомство очолює Олег Галлямов.

Територіальне управління Росмайна оголосило конкурс на демонтаж 11 великих будівель, пов'язаних з сільськогосподарськими підприємствами Черепановского району. Документи опубліковані на сайті держзакупівель.

Росимущество вирішило знести телятники, корівники та насіннеочисному комплекс в селищах Безменова, Привільне і Південне. Загальна площа державної нерухомості склала 14,29 тис. Кв. м.

Поспіль дістався ТОВ «Вершина» за 89,4 тис. Рублів. Компанія повинна не тільки демонтувати будівлі, а й вивезти сміття до 28 вересня.

За даними районної адміністрації, в червні 2017 року на землях колишнього ОПХ «Безменова» «дан старт» спільного Російсько-Китайському проекту по селекції та переробки картоплі. Інвестиції склали 28 млн рублів, перші роботи по посадці бульб з КНР курирував Інститут цитології і генетики СВ РАН. Втім, проект зіткнувся з проблемами. Територіальне управління Росмайна відмовилося віддати муніципалітету сусідній з Безменова ділянку площею 20 тис. Га, на якому, на думку місцевої влади, працювали недобросовісні орендарі, які кинули землю. Згідно із законом, це є підставою для передачі території в муніципальну або регіональну власність.

Адміністрація Безменовского сільради подала в суд на новосибірське управління Росмайна, яке просто проігнорувало її прохання. В суд представники відомства теж не з'явилися і просили відкласти засідання. В результаті процес затягнувся, чергове засідання призначене на 6 вересня, а мегапроект по вирощуванню картоплі подвіс.

За даними бази «Контур-Фокус», федеральної скарбниці в черепановські районі належали кілька великих сільгосппідприємств: ОПХ «Безменовское», ОПХ «черепановські», племзверсовхоз «черепановські» та інші. Вони закрилися в нульових, деякі вдалося частково врятувати, інші, як радгосп «черепановські», були приватизовані, а потім обанкрочени.

З матеріалів справи про неспроможність зверосовхоза слід, що позов про банкрутство подало саме держпідприємство, приватизоване в 2004 році. У 2011 році все держмайно номінальною вартістю 32,2 млн рублів продали фірмі зі схожою назвою - ТОВ «Звірогосподарство" черепановські "» - за 10 млн рублів. За таку суму в приватні руки пішло 29 будівель, шість водонапірних веж, 20 автомобілів, 18 тракторів, комбайнів, інше сільгоспобладнання, сотні запчастин, а також 338 живих лисиць, 160 песців, 482 цінних шкур звірів і 16 тонн борошна.

Новосибірським філією Росимущества управляє Олег Галлямов. Він довгий час служив в органах прокуратури. У 2000 році став прокурором Сибірського військового округу. У 2004-му після звільнення в запас очолив департамент майнових та земельних відносин адміністрації Новосибірської області. Після зміни влади в регіоні і призначення Василя Юрченко на пост губернатора Галлямов залишив адміністрацію, очевидці розповідали про конфлікти чиновників, і перебрався в Росмайно.

Галлямов став одним з головних свідків звинувачення у кримінальній справі Юрченко. Екс-губернатор визнаний винним в перевищенні посадових повноважень при підготовці продажу ділянки в центрі Новосибірська фірмі, пов'язаній з «Російськими готелями» Олега Дерипаски. Він отримав три роки умовно, але провину так і не визнав. Захист вважала, що за кримінальним переслідуванням Юрченко стояв екс-повпред президента в Сибіру Віктор Толоконский і Олег Галлямов.

В 2018 році громадський працівник Віктор Сорокін з фонду «Ми проти корупції» опублікував відео «Олег Галлямов, скільки коштує совість прокурора?» У ньому він стверджував, що «величезний земельну ділянку золотої землі в Речкуновской зоні відпочинку» оформлений на тещу Галлямова.

При цьому в офіційній декларації Галлямова сказано, що у нього немає нерухомості ні у власності, ні в користуванні. Ніяких квартир і будинків немає у відомостях про доходи з 2012 року. Втім, в звітах з 2013 року з'являється квартира площею 152 кв. м., зазначена як «джерело отримання коштів, за рахунок яких укладена угода».

Громадський працівник Сорокіну відомо, що Галлямов розлучений з дружиною. Котедж за адресою Речкуновская зона відпочинку 5/17 записаний на матір колишньої дружини Ірину Козловську. Будівля розташована неподалік від берега Бердського затоки. Примикає до нього ділянку меншої площі був зареєстрований на Галлямова, але потім переоформлений на екс-керівника сибірського відділу Російського фонду федерального майна Володимира Жмулёва.

У 2005-2006 роках Жмулёва відсторонили після комплексної перевірки відділу, яка показала «ослаблення контролю за регіональними відділеннями, штатними представниками і повіреними особами РФФД, відсутність єдиної системи обліку вивільняється майна». Його місце зайняв відряджений з Москви Сергій Королько, якого вбили через два місяці після призначення. Основною версією прокуратури було замовне вбивство у зв'язку зі службовою діяльністю.

За участю Галлямова проходило кілька спірних, на думку громадських діячів, угод: приватизація обласного аеродрому в Краснозерского районі, який чомусь включили в план разом із санаторієм, і передача в оренду ділянки федеральної землі площею 0,2 га навпроти цирку в Новосибірську. Ділянка знаходиться у федеральній власності, і в жовтні 2014 року Росимущество віддало його в оренду фірмі «Лідер». Мерія намагалася перезоніровать ділянку із зони «ОД-1» (ділова забудова) в «Р-2» (зелені зони), з огляду на, що на ньому ростуть десятки дерев, і там можна розбити сквер. «Лідер» оскаржив рішення і виграв в арбітражі, пройшовши всі інстанції. Мер Анатолій Локоть назвав дії забудовника, вирубали дерева, «неповагою до міста».

Крім того, за даними бази «Контур-Фокус», Галлямов є співзасновником Бердського ТСЖ «Перлина», зареєстрованого в Бердске на вулиці Лінійна, 5 в двоповерховій адміністративній будівлі. Товариство, за документами, займається купівлею і продажем земельних ділянок, але показує нульову виручку. Його партнер по ТСЖ Олександр Шустин - співвласник ТОВ «Байт-Транзит-Континент», пов'язаного з депутатом законодавчих зборів від «ЕР», головою комісії з протидії корупції Олександром Шпікельманом.

Ігор Валов

джерело: newsland.com