Реклама
Реклама
Реклама

Материнський капітал і нерухомість: 6 питань юристу. Купівля та продаж житла

  1. Материнський капітал і нерухомість: 6 питань юристу Поки в вищих ешелонах влади вирішують долю материнського...
  2. Чи потрібно робити операцію через нотаріуса при спільній власності?
  3. Власники часткою в нерухомості "потрапили".
  4. У Москві з'являться 5 медіазон для городян і туристів
  5. Інвестиції в апартаменти. Більше питань, ніж відповідей.
  6. Іпотека від 8,5% річних
  7. Оптимізація і материнський капітал. Чи переможе розум?
  8. Оплата за допомогою материнського капіталу
  9. Кіра - дитяча фотосесія
  10. Материнський капітал.
  11. Культурний відпочинок на Чорному морі.
  12. Подкаст «Раннє бронювання - за і проти. Як заощадити і не втратити »
  13. Про що мріє Росія?
  14. крокодил
  15. Регіональний материнський капітал
  16. Материнський капітал
  17. Материнський капітал на будівництво будинку
  18. Материнський капітал на іпотеку
  19. джинсова куртка на 3 роки. Відкласти до вихідних.
  20. Материнський капітал і нерухомість: 6 питань юристу
  21. Головна виставка року: «Мистецтво Лего»
  22. Чи потрібно робити операцію через нотаріуса при спільній власності?
  23. Власники часткою в нерухомості "потрапили".
  24. У Москві з'являться 5 медіазон для городян і туристів
  25. Інвестиції в апартаменти. Більше питань, ніж відповідей.
  26. Іпотека від 8,5% річних
  27. Оптимізація і материнський капітал. Чи переможе розум?
  28. Оплата за допомогою материнського капіталу
  29. Кіра - дитяча фотосесія
  30. Материнський капітал.
  31. Культурний відпочинок на Чорному морі.
  32. Подкаст «Раннє бронювання - за і проти. Як заощадити і не втратити »
  33. Про що мріє Росія?
  34. крокодил
  35. Регіональний материнський капітал
  36. Материнський капітал
  37. Материнський капітал на будівництво будинку
  38. Материнський капітал на іпотеку
  39. джинсова куртка на 3 роки. Відкласти до вихідних.
  40. Материнський капітал і нерухомість: 6 питань юристу
  41. Головна виставка року: «Мистецтво Лего»
  42. Чи потрібно робити операцію через нотаріуса при спільній власності?
  43. Власники часткою в нерухомості "потрапили".
  44. У Москві з'являться 5 медіазон для городян і туристів
  45. Інвестиції в апартаменти. Більше питань, ніж відповідей.
  46. Іпотека від 8,5% річних
  47. Оптимізація і материнський капітал. Чи переможе розум?
  48. Оплата за допомогою материнського капіталу
  49. Кіра - дитяча фотосесія
  50. Материнський капітал.
  51. Культурний відпочинок на Чорному морі.
  52. Подкаст «Раннє бронювання - за і проти. Як заощадити і не втратити »
  53. Про що мріє Росія?
  54. крокодил
  55. Регіональний материнський капітал
  56. Материнський капітал
  57. Материнський капітал на будівництво будинку
  58. Материнський капітал на іпотеку
  59. джинсова куртка на 3 роки. Відкласти до вихідних.

Материнський капітал і нерухомість: 6 питань юристу

Поки в вищих ешелонах влади вирішують долю материнського капіталу, розширення або звуження його можливостей, розберемося з діючими правилами. Як розумніше витратити гроші, належні сім'ї після народження другої дитини? Що можна зробити для вирішення житлових проблем? Поради юриста.

Як за законом може бути використаний материнський капітал? Яке вкладення коштів буде найбільш вигідним?

Материнський капітал може бути витрачений на строго регламентовані цілі: освіта дітей; формування накопичувальної частини трудової пенсії матері і поліпшення житлових умов сім'ї (придбання, будівництво та реконструкція). Розпоряджатися коштами маткапіталу дозволяється тільки після закінчення трьох років після народження або усиновлення дитини. Виняток становить придбання житла. На погашення кредиту або позики на покупку або будівництво будинку (квартири) кошти материнського капіталу можуть бути спрямовані в будь-який момент після народження або усиновлення другого або наступної дітей, за умови, що кредит або позику було взято до 31 грудня 2010 року.

З огляду на той факт, що нерухомість постійно зростає в ціні, незалежно від житлових умов на момент народження другої дитини найвигідніше спрямувати кошти материнського капіталу на придбання будинку або квартири. В майбутньому куплене житло буде коштувати на порядок дорожче, а як його використовувати, покаже час.

Куди доцільно вкладати материнський капітал - в покупку вторинного житла, нової квартири або придбати квадратні метри в споруджуваному будинку?

Вторинне житло буде зростати в ціні найповільніше. Разом зі стінами і стелями почнуть застарівати комунікації, мало зміниться інфраструктура. Нова квартира в тільки побудованому будинку обійдеться покупцям найдорожче - коштів материнського капіталу навіть частково не вистачить на початковий внесок. Купувати квадратні метри на етапі будівництва будинку істотно дешевше, і в наявності всі переваги нової квартири - сучасні технології, дизайн, розвивається інфраструктура.

Чи можна скористатися материнським капіталом для оплати початкового внеску при отриманні іпотечного кредиту або для погашення боргу за іпотечними кредитами, взятими раніше?

Купуючи квартиру по іпотечній програмі, сім'я може в якості початкового внеску скористатися материнським капіталом. Однак, по-перше, не всі банки хочуть співпрацювати з Пенсійним фондом, так як він перераховує гроші не відразу, а протягом двох місяців. А по-друге, суми материнського капіталу може не вистачити, оскільки початковий внесок становить зазвичай не менше 30%. Але закон дозволяє частково погасити кредит на квартиру, куплену і оформлену до народження другої дитини. Для цього потрібно звернутися до Пенсійного фонду з проханням перевести гроші на рахунок банку для дострокового погашення кредиту.

Чи дає закон право викупити частку в наявному будинку або квартирі за допомогою материнського капіталу?

Якщо мама володіє нерухомістю спільно з родичами (крім чоловіка), або отримала частку в квартирі або будинку у вигляді спадщини, згідно із законом вона має право скористатися материнським капіталом для того, щоб викупити не належить їй частину.

Чи є можливість материнський капітал, отриманий на другу дитину, витратити на покупку житла для першого?

Ні. Материнський капітал в законі навіть називають сімейним. Він може бути вкладений в покупку житла для всіх членів сім'ї, включаючи батьків і обох дітей.

Якщо чоловік виступає покупцем житла і оформляє на себе іпотеку , А дружина - домогосподарка, чи дозволяється використовувати материнський капітал в якості першого внеску, адже це посібник дається матері?

Так. Чоловік в цьому випадку має право розраховувати на материнський капітал для погашення часткової заборгованості за іпотечним кредитом або внесення першого внеску, оскільки власниками квартири, що купується стануть всі члени сім'ї. У такій ситуації також материнський капітал буде виступати як сімейний.

Автор

Сергій Лебедєв юрист

Питання та відповіді

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

хочу купити квартиру у бабусі чоловіка на кошти маткапіталу, таким чином перевів у готівку їх. але ринкова ціна квартири менше суми маткапіталу. чи може бабуся прописати ціну вище ринкової і чи є оціночна комісія житла в таких питаннях. жодного разу не купувала квартиру, тому не в курсі всіх тонкощів процесу купівлі - продажу. Підкажіть будь ласка

Багато інетресного прочитала для себе про материнський капітал. У майбутньому хочу використовувати материнський капітал виключно в цілях поліпшення житлових умов!

.

Коментувати можут "Материнський капітал і нерухомість: 6 питань юристу"

Головна виставка року: «Мистецтво Лего»

Всесвітньо відома виставка «Мистецтво Лего», яка підкорила серця більше 2-х мільйонів відвідувачів в США, Франції, Австралії, Італії, Німеччини та інших країнах, вперше приїде в Росію. Виставка відкриється 22 лютого 2017 року Москві в Експоцентрі на Красній Пресні. «Мистецтво Лего» - це унікальна можливість потрапити в незвичайний і захоплюючий світ, створений з легендарних кубиків. На виставці, що займає понад 1700 квадратних метрів 6го Павільйону Експоцентр, буде представлено понад 100 ...

Чи потрібно робити операцію через нотаріуса при спільній власності?

Раптово виникле питання. У світлі нещодавно внесених змін до правил оформлення угод з частковою власністю у багатьох виникло питання - "що робити в такому випадку з спільною сумісною власністю"? Таких документів начебто не так багато (приватизація в 90-х, ну і спільна власність подружжя-ось начебто і все), але вони є. Доведеться платити нотаріусу? Розбираємося ...

Власники часткою в нерухомості "потрапили".

С2 червня 2016 року продажі часткою в квартирі повинна проходити обов'язково через нотаріуса. Точніше навіть не продаж, а всі угоди, включаючи дарування. Що в цьому поганого, запитаєте ви? Поганого тут не так мало, починаючи від ускладнення процесу проведення угод з частками і закінчуючи збільшеною платою за проведення операції. Раніше договір можна було скласти в простій письмовій формі і заплативши держмито 2000 рублів і здати його на реєстрацію. Тепер 2 тисячами не звільнишся, потрібно буде заплатити ...

У Москві з'являться 5 медіазон для городян і туристів

6 травня о рамках святкування Дня Перемоги в Москві запрацюють 5 медіазон. За допомогою інформаційних кіосків, встановлених з ініціативи Департаменту ЗМІ та реклами, москвичі і гості столиці зможуть швидко орієнтуватися в міських розважальних заходах, приурочених до 70-річчя Перемоги. П'ять медіазон розгорнуться в найбільш відвідуваних точках столиці: на ВДНГ, Поклонній горі, Тверському бульварі, Воробйових горах і Кузнецькому Мосту. Всі вони будуть працювати до 10 травня включно. У кожній медіазоне ...

Інвестиції в апартаменти. Більше питань, ніж відповідей.

Вчора я писав про свою участь в 10-х аналітичних дискусіях ринку нерухомості, організованих Клубом головних редакторів ЗМІ ринку нерухомості. Сьогодні - про другу частину заходу і про інвестиції в житлову нерухомість. Ми розбирали кейс апарт-готелю на Митинському. Рік тому на одній з виставок про нерухомість я вже зустрічався з даним проектом. Тим більше було цікаво розібрати його в якості інвестиційного об'єкта за участю експертів ринку. Один з явних моментів, на які я звернув ...

Іпотека від 8,5% річних

Чи плануєте придбання нерухомості? Допомога в оформленні та отриманні іпотеки. Строго за стандартами АІЖК, по держ. програмі. Від 8,5% річних, мінімальний початковий внесок від 10%, максимальний термін - 30 років. Можливість отримання іпотеки під частки, в тому числі з використанням материнського капіталу. Гнучкий підхід до позичальників, приймаємо заявки від клієнтів, яким відмовили банки. Звертайтеся! Тел. +7 (916) 287-35-87, [email protected]. Алла

Оптимізація і материнський капітал. Чи переможе розум?

У пресі триває обговорення можливості оптимізувати витрати бюджету за рахунок програми материнського капіталу. Дана програма діє до кінця 2016 року і передбачає виділення сім'ям, які народили другого і подальшого дітей, кошти на поліпшення житлових умов, освіту дітей або на накопичувальну частину пенсії мами. Здавалося б, після заперечення урядом можливості згортання цієї програми (послідував за відповідною пропозицією Мінекономрозвитку) можна було ...

Оплата за допомогою материнського капіталу

Добрий день, підкажіть, як можна за допомогою материнського капіталу оплатити платні заняття в Палаці і які потрібні для цього документи?

Кіра - дитяча фотосесія

Добре ми з мамою пограли) *** Тема перенесена з блогів

Материнський капітал.

Наше освітня установа має державну акредитацію та ліцензію на здійснення освітньої діяльності, і ви маєте можливість оплачувати освітні послуги і послуги з нагляду і догляду за дітьми, що надаються нашою установою з використанням материнського капіталу. Для використання цієї можливості, треба повідомити про своє бажання керівнику підрозділу в процесі укладення договору.

Культурний відпочинок на Чорному морі.

Існує думка, що відпочинок на Чорному морі передбачений для двох типів людей - тих, хто не може собі дозволити відпочинок в теплих країнах, або тих, хто просто приїжджає до моря пити-гуляти-лише-б-море. З цим я повністю не згоден, і переконався я в цьому вже цього літа. Справа в тому, що мені пощастило відпочити тиждень в Алушті, у самого Чорного Моря. Взагалі Крим для мене завжди був чимось особливим, ще в дитинстві я любив гортати фотоальбоми з фотографіями кримських печер, пляжів і так далі ...

Подкаст «Раннє бронювання - за і проти. Як заощадити і не втратити »

У розділі подкастів на сайті 7я.ру опублікований подкаст «Раннє бронювання - за і проти. Як заощадити і не втратити ». Літо - пора відпусток і поїздок до теплого моря. Звичайно, сім'ям з дітьми слід поставитися до вибору путівки ретельніше, адже треба врахувати так багато нюансів. Про плюси і мінуси раннього бронювання ви дізнаєтеся, прослухавши подкаст.

Про що мріє Росія?

Російська газета: Росіяни мріють про здоров'я, щастя і житло

крокодил

А тепер крокодил з цього ж готелю. По-моєму, шедевр!

Регіональний материнський капітал

З 15 лютого 2012 року в Лобні почали оформляти регіональний материнський капітал для тих, у кого з'явився другий (або наступний :)) дитина. Сума материнського капіталу - 100 000 руб. Детально можна почтітать на міському сайті [посилання-1]

Материнський капітал

З 1 січня 2007 року набули чинності Федеральний закон №256-ФЗ від 29.12.2006 "Про додаткові заходи державної підтримки сімей, які мають дітей" та Правила подачі заяви про видачу державного сертифікату на материнський (сімейний) капітал і видачі державного сертифікату, затверджені Постановою уряду РФ від 30 грудня 2006 року №873. Ці нормативні акти встановлюють право на отримання материнського (сімейного) капіталу для сімей, в яких з 1 січня 2007 года ...

Материнський капітал на будівництво будинку

Починаючи з 2011 року материнський капітал можна пустити на будівництво приватного будинку своїми силами, або на його реконструкцію ... [посилання-1]

Материнський капітал на іпотеку

Ви стали власницею материнського капіталу і вирішили використовувати його на погашення іпотеки? Чи були в процесі оформлення труднощі, наскільки допоміг вам материнський капітал? Діліться вашими порадами і досвідом

джинсова куртка на 3 роки. Відкласти до вихідних.

Віддам даром. Фото завантажено 31.08.2010 10:28 Папка: Віддам даром

Материнський капітал і нерухомість: 6 питань юристу

Поки в вищих ешелонах влади вирішують долю материнського капіталу, розширення або звуження його можливостей, розберемося з діючими правилами. Як розумніше витратити гроші, належні сім'ї після народження другої дитини? Що можна зробити для вирішення житлових проблем? Поради юриста.

Як за законом може бути використаний материнський капітал? Яке вкладення коштів буде найбільш вигідним?

Материнський капітал може бути витрачений на строго регламентовані цілі: освіта дітей; формування накопичувальної частини трудової пенсії матері і поліпшення житлових умов сім'ї (придбання, будівництво та реконструкція). Розпоряджатися коштами маткапіталу дозволяється тільки після закінчення трьох років після народження або усиновлення дитини. Виняток становить придбання житла. На погашення кредиту або позики на покупку або будівництво будинку (квартири) кошти материнського капіталу можуть бути спрямовані в будь-який момент після народження або усиновлення другого або наступної дітей, за умови, що кредит або позику було взято до 31 грудня 2010 року.

З огляду на той факт, що нерухомість постійно зростає в ціні, незалежно від житлових умов на момент народження другої дитини найвигідніше спрямувати кошти материнського капіталу на придбання будинку або квартири. В майбутньому куплене житло буде коштувати на порядок дорожче, а як його використовувати, покаже час.

Куди доцільно вкладати материнський капітал - в покупку вторинного житла, нової квартири або придбати квадратні метри в споруджуваному будинку?

Вторинне житло буде зростати в ціні найповільніше. Разом зі стінами і стелями почнуть застарівати комунікації, мало зміниться інфраструктура. Нова квартира в тільки побудованому будинку обійдеться покупцям найдорожче - коштів материнського капіталу навіть частково не вистачить на початковий внесок. Купувати квадратні метри на етапі будівництва будинку істотно дешевше, і в наявності всі переваги нової квартири - сучасні технології, дизайн, розвивається інфраструктура.

Чи можна скористатися материнським капіталом для оплати початкового внеску при отриманні іпотечного кредиту або для погашення боргу за іпотечними кредитами, взятими раніше?

Купуючи квартиру по іпотечній програмі, сім'я може в якості початкового внеску скористатися материнським капіталом. Однак, по-перше, не всі банки хочуть співпрацювати з Пенсійним фондом, так як він перераховує гроші не відразу, а протягом двох місяців. А по-друге, суми материнського капіталу може не вистачити, оскільки початковий внесок становить зазвичай не менше 30%. Але закон дозволяє частково погасити кредит на квартиру, куплену і оформлену до народження другої дитини. Для цього потрібно звернутися до Пенсійного фонду з проханням перевести гроші на рахунок банку для дострокового погашення кредиту.

Чи дає закон право викупити частку в наявному будинку або квартирі за допомогою материнського капіталу?

Якщо мама володіє нерухомістю спільно з родичами (крім чоловіка), або отримала частку в квартирі або будинку у вигляді спадщини, згідно із законом вона має право скористатися материнським капіталом для того, щоб викупити не належить їй частину.

Чи є можливість материнський капітал, отриманий на другу дитину, витратити на покупку житла для першого?

Ні. Материнський капітал в законі навіть називають сімейним. Він може бути вкладений в покупку житла для всіх членів сім'ї, включаючи батьків і обох дітей.

Якщо чоловік виступає покупцем житла і оформляє на себе іпотеку , А дружина - домогосподарка, чи дозволяється використовувати материнський капітал в якості першого внеску, адже це посібник дається матері?

Так. Чоловік в цьому випадку має право розраховувати на материнський капітал для погашення часткової заборгованості за іпотечним кредитом або внесення першого внеску, оскільки власниками квартири, що купується стануть всі члени сім'ї. У такій ситуації також материнський капітал буде виступати як сімейний.

Автор

Сергій Лебедєв юрист

Питання та відповіді

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

хочу купити квартиру у бабусі чоловіка на кошти маткапіталу, таким чином перевів у готівку їх. але ринкова ціна квартири менше суми маткапіталу. чи може бабуся прописати ціну вище ринкової і чи є оціночна комісія житла в таких питаннях. жодного разу не купувала квартиру, тому не в курсі всіх тонкощів процесу купівлі - продажу. Підкажіть будь ласка

Багато інетресного прочитала для себе про материнський капітал. У майбутньому хочу використовувати материнський капітал виключно в цілях поліпшення житлових умов!

.

Коментувати можут "Материнський капітал і нерухомість: 6 питань юристу"

Головна виставка року: «Мистецтво Лего»

Всесвітньо відома виставка «Мистецтво Лего», яка підкорила серця більше 2-х мільйонів відвідувачів в США, Франції, Австралії, Італії, Німеччини та інших країнах, вперше приїде в Росію. Виставка відкриється 22 лютого 2017 року Москві в Експоцентрі на Красній Пресні. «Мистецтво Лего» - це унікальна можливість потрапити в незвичайний і захоплюючий світ, створений з легендарних кубиків. На виставці, що займає більше 1700 квадратних метрів 6го Павільйону Експоцентр, буде представлене більше 100 ...

Чи потрібно робити операцію через нотаріуса при спільній власності?

Раптово виникле питання. У світлі нещодавно внесених змін до правил оформлення угод з частковою власністю у багатьох виникло питання - "що робити в такому випадку з спільною сумісною власністю"? Таких документів начебто не так багато (приватизація в 90-х, ну і спільна власність подружжя-ось начебто і все), але вони є. Доведеться платити нотаріусу? Розбираємося ...

Власники часткою в нерухомості "потрапили".

С2 червня 2016 року продажі часткою в квартирі повинна проходити обов'язково через нотаріуса. Точніше навіть не продаж, а всі угоди, включаючи дарування. Що в цьому поганого, запитаєте ви? Поганого тут не так мало, починаючи від ускладнення процесу проведення угод з частками і закінчуючи збільшеною платою за проведення операції. Раніше договір можна було скласти в простій письмовій формі і заплативши держмито 2000 рублів і здати його на реєстрацію. Тепер 2 тисячами не звільнишся, потрібно буде заплатити ...

У Москві з'являться 5 медіазон для городян і туристів

6 травня о рамках святкування Дня Перемоги в Москві запрацюють 5 медіазон. За допомогою інформаційних кіосків, встановлених з ініціативи Департаменту ЗМІ та реклами, москвичі і гості столиці зможуть швидко орієнтуватися в міських розважальних заходах, приурочених до 70-річчя Перемоги. П'ять медіазон розгорнуться в найбільш відвідуваних точках столиці: на ВДНГ, Поклонній горі, Тверському бульварі, Воробйових горах і Кузнецькому Мосту. Всі вони будуть працювати до 10 травня включно. У кожній медіазоне ...

Інвестиції в апартаменти. Більше питань, ніж відповідей.

Вчора я писав про свою участь в 10-х аналітичних дискусіях ринку нерухомості, організованих Клубом головних редакторів ЗМІ ринку нерухомості. Сьогодні - про другу частину заходу і про інвестиції в житлову нерухомість. Ми розбирали кейс апарт-готелю на Митинському. Рік тому на одній з виставок про нерухомість я вже зустрічався з даним проектом. Тим більше було цікаво розібрати його в якості інвестиційного об'єкта за участю експертів ринку. Один з явних моментів, на які я звернув ...

Іпотека від 8,5% річних

Чи плануєте придбання нерухомості? Допомога в оформленні та отриманні іпотеки. Строго за стандартами АІЖК, по держ. програмі. Від 8,5% річних, мінімальний початковий внесок від 10%, максимальний термін - 30 років. Можливість отримання іпотеки під частки, в тому числі з використанням материнського капіталу. Гнучкий підхід до позичальників, приймаємо заявки від клієнтів, яким відмовили банки. Звертайтеся! Тел. +7 (916) 287-35-87, [email protected]. Алла

Оптимізація і материнський капітал. Чи переможе розум?

У пресі триває обговорення можливості оптимізувати витрати бюджету за рахунок програми материнського капіталу. Дана програма діє до кінця 2016 року і передбачає виділення сім'ям, які народили другого і подальшого дітей, кошти на поліпшення житлових умов, освіту дітей або на накопичувальну частину пенсії мами. Здавалося б, після заперечення урядом можливості згортання цієї програми (послідував за відповідною пропозицією Мінекономрозвитку) можна було ...

Оплата за допомогою материнського капіталу

Добрий день, підкажіть, як можна за допомогою материнського капіталу оплатити платні заняття в Палаці і які потрібні для цього документи?

Кіра - дитяча фотосесія

Добре ми з мамою пограли) *** Тема перенесена з блогів

Материнський капітал.

Наше освітня установа має державну акредитацію та ліцензію на здійснення освітньої діяльності, і ви маєте можливість оплачувати освітні послуги і послуги з нагляду і догляду за дітьми, що надаються нашою установою з використанням материнського капіталу. Для використання цієї можливості, треба повідомити про своє бажання керівнику підрозділу в процесі укладення договору.

Культурний відпочинок на Чорному морі.

Існує думка, що відпочинок на Чорному морі передбачений для двох типів людей - тих, хто не може собі дозволити відпочинок в теплих країнах, або тих, хто просто приїжджає до моря пити-гуляти-лише-б-море. З цим я повністю не згоден, і переконався я в цьому вже цього літа. Справа в тому, що мені пощастило відпочити тиждень в Алушті, у самого Чорного Моря. Взагалі Крим для мене завжди був чимось особливим, ще в дитинстві я любив гортати фотоальбоми з фотографіями кримських печер, пляжів і так далі ...

Подкаст «Раннє бронювання - за і проти. Як заощадити і не втратити »

У розділі подкастів на сайті 7я.ру опублікований подкаст «Раннє бронювання - за і проти. Як заощадити і не втратити ». Літо - пора відпусток і поїздок до теплого моря. Звичайно, сім'ям з дітьми слід поставитися до вибору путівки ретельніше, адже треба врахувати так багато нюансів. Про плюси і мінуси раннього бронювання ви дізнаєтеся, прослухавши подкаст.

Про що мріє Росія?

Російська газета: Росіяни мріють про здоров'я, щастя і житло

крокодил

А тепер крокодил з цього ж готелю. По-моєму, шедевр!

Регіональний материнський капітал

З 15 лютого 2012 року в Лобні почали оформляти регіональний материнський капітал для тих, у кого з'явився другий (або наступний :)) дитина. Сума материнського капіталу - 100 000 руб. Детально можна почтітать на міському сайті [посилання-1]

Материнський капітал

З 1 січня 2007 року набули чинності Федеральний закон №256-ФЗ від 29.12.2006 "Про додаткові заходи державної підтримки сімей, які мають дітей" та Правила подачі заяви про видачу державного сертифікату на материнський (сімейний) капітал і видачі державного сертифікату, затверджені Постановою уряду РФ від 30 грудня 2006 року №873. Ці нормативні акти встановлюють право на отримання материнського (сімейного) капіталу для сімей, в яких з 1 січня 2007 года ...

Материнський капітал на будівництво будинку

Починаючи з 2011 року материнський капітал можна пустити на будівництво приватного будинку своїми силами, або на його реконструкцію ... [посилання-1]

Материнський капітал на іпотеку

Ви стали власницею материнського капіталу і вирішили використовувати його на погашення іпотеки? Чи були в процесі оформлення труднощі, наскільки допоміг вам материнський капітал? Діліться вашими порадами і досвідом

джинсова куртка на 3 роки. Відкласти до вихідних.

Віддам даром. Фото завантажено 31.08.2010 10:28 Папка: Віддам даром

Материнський капітал і нерухомість: 6 питань юристу

Поки в вищих ешелонах влади вирішують долю материнського капіталу, розширення або звуження його можливостей, розберемося з діючими правилами. Як розумніше витратити гроші, належні сім'ї після народження другої дитини? Що можна зробити для вирішення житлових проблем? Поради юриста.

Як за законом може бути використаний материнський капітал? Яке вкладення коштів буде найбільш вигідним?

Материнський капітал може бути витрачений на строго регламентовані цілі: освіта дітей; формування накопичувальної частини трудової пенсії матері і поліпшення житлових умов сім'ї (придбання, будівництво та реконструкція). Розпоряджатися коштами маткапіталу дозволяється тільки після закінчення трьох років після народження або усиновлення дитини. Виняток становить придбання житла. На погашення кредиту або позики на покупку або будівництво будинку (квартири) кошти материнського капіталу можуть бути спрямовані в будь-який момент після народження або усиновлення другого або наступної дітей, за умови, що кредит або позику було взято до 31 грудня 2010 року.

З огляду на той факт, що нерухомість постійно зростає в ціні, незалежно від житлових умов на момент народження другої дитини найвигідніше спрямувати кошти материнського капіталу на придбання будинку або квартири. В майбутньому куплене житло буде коштувати на порядок дорожче, а як його використовувати, покаже час.

Куди доцільно вкладати материнський капітал - в покупку вторинного житла, нової квартири або придбати квадратні метри в споруджуваному будинку?

Вторинне житло буде зростати в ціні найповільніше. Разом зі стінами і стелями почнуть застарівати комунікації, мало зміниться інфраструктура. Нова квартира в тільки побудованому будинку обійдеться покупцям найдорожче - коштів материнського капіталу навіть частково не вистачить на початковий внесок. Купувати квадратні метри на етапі будівництва будинку істотно дешевше, і в наявності всі переваги нової квартири - сучасні технології, дизайн, розвивається інфраструктура.

Чи можна скористатися материнським капіталом для оплати початкового внеску при отриманні іпотечного кредиту або для погашення боргу за іпотечними кредитами, взятими раніше?

Купуючи квартиру по іпотечній програмі, сім'я може в якості початкового внеску скористатися материнським капіталом. Однак, по-перше, не всі банки хочуть співпрацювати з Пенсійним фондом, так як він перераховує гроші не відразу, а протягом двох місяців. А по-друге, суми материнського капіталу може не вистачити, оскільки початковий внесок становить зазвичай не менше 30%. Але закон дозволяє частково погасити кредит на квартиру, куплену і оформлену до народження другої дитини. Для цього потрібно звернутися до Пенсійного фонду з проханням перевести гроші на рахунок банку для дострокового погашення кредиту.

Чи дає закон право викупити частку в наявному будинку або квартирі за допомогою материнського капіталу?

Якщо мама володіє нерухомістю спільно з родичами (крім чоловіка), або отримала частку в квартирі або будинку у вигляді спадщини, згідно із законом вона має право скористатися материнським капіталом для того, щоб викупити не належить їй частину.

Чи є можливість материнський капітал, отриманий на другу дитину, витратити на покупку житла для першого?

Ні. Материнський капітал в законі навіть називають сімейним. Він може бути вкладений в покупку житла для всіх членів сім'ї, включаючи батьків і обох дітей.

Якщо чоловік виступає покупцем житла і оформляє на себе іпотеку , А дружина - домогосподарка, чи дозволяється використовувати материнський капітал в якості першого внеску, адже це посібник дається матері?

Так. Чоловік в цьому випадку має право розраховувати на материнський капітал для погашення часткової заборгованості за іпотечним кредитом або внесення першого внеску, оскільки власниками квартири, що купується стануть всі члени сім'ї. У такій ситуації також материнський капітал буде виступати як сімейний.

Автор

Сергій Лебедєв юрист

Питання та відповіді

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

хочу купити квартиру у бабусі чоловіка на кошти маткапіталу, таким чином перевів у готівку їх. але ринкова ціна квартири менше суми маткапіталу. чи може бабуся прописати ціну вище ринкової і чи є оціночна комісія житла в таких питаннях. жодного разу не купувала квартиру, тому не в курсі всіх тонкощів процесу купівлі - продажу. Підкажіть будь ласка

Багато інетресного прочитала для себе про материнський капітал. У майбутньому хочу використовувати материнський капітал виключно в цілях поліпшення житлових умов!

.

Коментувати можут "Материнський капітал і нерухомість: 6 питань юристу"

Головна виставка року: «Мистецтво Лего»

Всесвітньо відома виставка «Мистецтво Лего», яка підкорила серця більше 2-х мільйонів відвідувачів в США, Франції, Австралії, Італії, Німеччини та інших країнах, вперше приїде в Росію. Виставка відкриється 22 лютого 2017 року Москві в Експоцентрі на Красній Пресні. «Мистецтво Лего» - це унікальна можливість потрапити в незвичайний і захоплюючий світ, створений з легендарних кубиків. На виставці, що займає більше 1700 квадратних метрів 6го Павільйону Експоцентр, буде представлене більше 100 ...

Чи потрібно робити операцію через нотаріуса при спільній власності?

Раптово виникле питання. У світлі нещодавно внесених змін до правил оформлення угод з частковою власністю у багатьох виникло питання - "що робити в такому випадку з спільною сумісною власністю"? Таких документів начебто не так багато (приватизація в 90-х, ну і спільна власність подружжя-ось начебто і все), але вони є. Доведеться платити нотаріусу? Розбираємося ...

Власники часткою в нерухомості "потрапили".

С2 червня 2016 року продажі часткою в квартирі повинна проходити обов'язково через нотаріуса. Точніше навіть не продаж, а всі угоди, включаючи дарування. Що в цьому поганого, запитаєте ви? Поганого тут не так мало, починаючи від ускладнення процесу проведення угод з частками і закінчуючи збільшеною платою за проведення операції. Раніше договір можна було скласти в простій письмовій формі і заплативши держмито 2000 рублів і здати його на реєстрацію. Тепер 2 тисячами не звільнишся, потрібно буде заплатити ...

У Москві з'являться 5 медіазон для городян і туристів

6 травня о рамках святкування Дня Перемоги в Москві запрацюють 5 медіазон. За допомогою інформаційних кіосків, встановлених з ініціативи Департаменту ЗМІ та реклами, москвичі і гості столиці зможуть швидко орієнтуватися в міських розважальних заходах, приурочених до 70-річчя Перемоги. П'ять медіазон розгорнуться в найбільш відвідуваних точках столиці: на ВДНГ, Поклонній горі, Тверському бульварі, Воробйових горах і Кузнецькому Мосту. Всі вони будуть працювати до 10 травня включно. У кожній медіазоне ...

Інвестиції в апартаменти. Більше питань, ніж відповідей.

Вчора я писав про свою участь в 10-х аналітичних дискусіях ринку нерухомості, організованих Клубом головних редакторів ЗМІ ринку нерухомості. Сьогодні - про другу частину заходу і про інвестиції в житлову нерухомість. Ми розбирали кейс апарт-готелю на Митинському. Рік тому на одній з виставок про нерухомість я вже зустрічався з даним проектом. Тим більше було цікаво розібрати його в якості інвестиційного об'єкта за участю експертів ринку. Один з явних моментів, на які я звернув ...

Іпотека від 8,5% річних

Чи плануєте придбання нерухомості? Допомога в оформленні та отриманні іпотеки. Строго за стандартами АІЖК, по держ. програмі. Від 8,5% річних, мінімальний початковий внесок від 10%, максимальний термін - 30 років. Можливість отримання іпотеки під частки, в тому числі з використанням материнського капіталу. Гнучкий підхід до позичальників, приймаємо заявки від клієнтів, яким відмовили банки. Звертайтеся! Тел. +7 (916) 287-35-87, [email protected]. Алла

Оптимізація і материнський капітал. Чи переможе розум?

У пресі триває обговорення можливості оптимізувати витрати бюджету за рахунок програми материнського капіталу. Дана програма діє до кінця 2016 року і передбачає виділення сім'ям, які народили другого і подальшого дітей, кошти на поліпшення житлових умов, освіту дітей або на накопичувальну частину пенсії мами. Здавалося б, після заперечення урядом можливості згортання цієї програми (послідував за відповідною пропозицією Мінекономрозвитку) можна було ...

Оплата за допомогою материнського капіталу

Добрий день, підкажіть, як можна за допомогою материнського капіталу оплатити платні заняття в Палаці і які потрібні для цього документи?

Кіра - дитяча фотосесія

Добре ми з мамою пограли) *** Тема перенесена з блогів

Материнський капітал.

Наше освітня установа має державну акредитацію та ліцензію на здійснення освітньої діяльності, і ви маєте можливість оплачувати освітні послуги і послуги з нагляду і догляду за дітьми, що надаються нашою установою з використанням материнського капіталу. Для використання цієї можливості, треба повідомити про своє бажання керівнику підрозділу в процесі укладення договору.

Культурний відпочинок на Чорному морі.

Існує думка, що відпочинок на Чорному морі передбачений для двох типів людей - тих, хто не може собі дозволити відпочинок в теплих країнах, або тих, хто просто приїжджає до моря пити-гуляти-лише-б-море. З цим я повністю не згоден, і переконався я в цьому вже цього літа. Справа в тому, що мені пощастило відпочити тиждень в Алушті, у самого Чорного Моря. Взагалі Крим для мене завжди був чимось особливим, ще в дитинстві я любив гортати фотоальбоми з фотографіями кримських печер, пляжів і так далі ...

Подкаст «Раннє бронювання - за і проти. Як заощадити і не втратити »

У розділі подкастів на сайті 7я.ру опублікований подкаст «Раннє бронювання - за і проти. Як заощадити і не втратити ». Літо - пора відпусток і поїздок до теплого моря. Звичайно, сім'ям з дітьми слід поставитися до вибору путівки ретельніше, адже треба врахувати так багато нюансів. Про плюси і мінуси раннього бронювання ви дізнаєтеся, прослухавши подкаст.

Про що мріє Росія?

Російська газета: Росіяни мріють про здоров'я, щастя і житло

крокодил

А тепер крокодил з цього ж готелю. По-моєму, шедевр!

Регіональний материнський капітал

З 15 лютого 2012 року в Лобні почали оформляти регіональний материнський капітал для тих, у кого з'явився другий (або наступний :)) дитина. Сума материнського капіталу - 100 000 руб. Детально можна почтітать на міському сайті [посилання-1]

Материнський капітал

З 1 січня 2007 року набули чинності Федеральний закон №256-ФЗ від 29.12.2006 "Про додаткові заходи державної підтримки сімей, які мають дітей" та Правила подачі заяви про видачу державного сертифікату на материнський (сімейний) капітал і видачі державного сертифікату, затверджені Постановою уряду РФ від 30 грудня 2006 року №873. Ці нормативні акти встановлюють право на отримання материнського (сімейного) капіталу для сімей, в яких з 1 січня 2007 года ...

Материнський капітал на будівництво будинку

Починаючи з 2011 року материнський капітал можна пустити на будівництво приватного будинку своїми силами, або на його реконструкцію ... [посилання-1]

Материнський капітал на іпотеку

Ви стали власницею материнського капіталу і вирішили використовувати його на погашення іпотеки? Чи були в процесі оформлення труднощі, наскільки допоміг вам материнський капітал? Діліться вашими порадами і досвідом

джинсова куртка на 3 роки. Відкласти до вихідних.

Віддам даром. Фото завантажено 31.08.2010 10:28 Папка: Віддам даром

Чи потрібно робити операцію через нотаріуса при спільній власності?
Чи переможе розум?
Чи переможе розум?
Чи переможе розум?
Як розумніше витратити гроші, належні сім'ї після народження другої дитини?
Що можна зробити для вирішення житлових проблем?
Як за законом може бути використаний материнський капітал?
Яке вкладення коштів буде найбільш вигідним?
Куди доцільно вкладати материнський капітал - в покупку вторинного житла, нової квартири або придбати квадратні метри в споруджуваному будинку?
Чи дає закон право викупити частку в наявному будинку або квартирі за допомогою материнського капіталу?