Реклама
Реклама
Реклама

Чому потрібно вимикати електронні пристрої при зльоті та посадці літака?

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте

Перед зльотом і незадовго до початку зниження стюардеси просять пасажирів перевести електронні пристрої в режим польоту. Однак аж ніяк не всі виконують вказівку, адже багато хто просто не розуміють: як їх смартфон за пару сотень доларів може перешкодити роботі високотехнологічного літака вартістю в десятки мільйонів доларів?

AdMe.ru пропонує разом розібратися, чому так важливо дотримати свого слова.

У режимі польоту в гаджеті відключаються всі служби передачі даних (Wi-Fi, GSM, Bluetooth та інше). Простіше кажучи, телефон або планшет перестає працювати як радіоприймач. Якщо ж ваш смартфон не був переведений в режим польоту, то виходить від нього сигнал може створити перешкоди в високочутливих електронних пристроях літака.

Коли смартфон просто «спить» (ви не дзвоните з нього і не відправляєте СМС), він все одно знаходиться в пошуку мережі, а частота його сигналу може наложиться на частоту роботи важливих пристроїв літака. Навіть якщо вам здається, що той, хто лежить гаджет не представляє небезпеки, переведіть його в режим польоту.

Якщо ж у вашому пристрої немає функції «перевести в режим польоту» (наприклад, у вас не найсучасніша модель), просто вимкніть його.

Як відомо, зліт і посадка - найскладніші стадії польоту, під час яких пілотам необхідно погоджувати свої дії з центром управління польотів на землі. Все це здійснюється за допомогою навігаційної системи літака. Сигнал вашого гаджета може призвести до перешкод у радіозв'язку, і пілот не почує важливу інформацію, передану диспетчером, що потенційно призведе до аварійно небезпечної ситуації.

  • Протягом усього польоту можна використовувати будь-які електронні пристрої, що не мають функції обміну даними GSM, Wi-Fi, Bluetooth (електронний годинник, фотоапарати, відеокамери, диктофони, слухові апарати, кардіостимулятори та інше).
  • Пристрої, що володіють функцією обміну даними, також можна використовувати на всіх етапах польоту, але в авіарежіме (смартфони, планшети, електронні книги, цифрові аудіо / відеоплеєри та інше).
  • Вимкнути авіарежім у перерахованих вище приладів можна лише під час польоту (зазвичай через кілька хвилин після зльоту) і тільки після повідомлення від екіпажу корабля. На етапах зльоту, зниження, посадки і руління вимикати авіарежім забороняється.

Списки і правила можуть варіюватися в залежності від авіакомпанії, уточнюйте на офіційних сайтах.

Парочка працюють телефонів не вплине на навігацію літака. Але якщо все, скажімо, 300 чоловік на борту почнуть активно користуватися гаджетами, перешкоди в зв'язку з землею будуть відчутні.

Давайте цінувати чужу працю і не створювати зайвих труднощів для пілотів. Адже щоб перевести ваш смартфон в авіарежім, потрібна лише пара секунд.

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте