Реклама
Реклама
Реклама

Що можна і що не можна їсти перед польотом: вісім "проти" і шість "за". Рідус

© Lifeontheedge / Flickr (CC BY ND 2

© Lifeontheedge / Flickr (CC BY ND 2.0)

Вчені виявили вісім продуктів, які не можна їсти перед польотом. Все тому, що самопочуття пасажира на висоті в 10 тисяч метрів буде залежати від того, що він встиг перед вильотом з'їсти. портал smartertravel.com опублікував "Стоп-продукти" перед польотом.

Отже, продукти під забороною:

1. Фастфуд. Печія, нудота, погане самопочуття, морська хвороба (заколисування) - це лише невеликий список наслідків від поїдання гамбургерів і чизбургеров. Їжа на швидку руку в кафе швидкого харчування, хоч і допоможе на якийсь час позбавитися від почуття голоду, потім піднесе цілий оберемок проблем з травленням.

2. Капуста. На висоті в 10 тисяч метрів тиск повітря в літаку зменшується на 30%. І, як застерігають нас медики, це може викликати здуття живота, гази і коліки. Так що під час польоту тримайтеся подалі від брокколі або будь-який інший капусти (особливо червоної).

3. Алкоголь. Так, так, так, спиртні напої - кращий засіб для того, щоб розслабитися, подрімати і забути про страх висоти. Але не варто забувати, що перельоти - це, перш за все, великі навантаження на серце, а алкоголь тільки загострює ситуацію. Крім того, медики попереджають про нову хворобу - «синдромі економічного класу». Він викликаний небезпечним порушенням венозного кровообігу в нижніх кінцівках і характерний для пасажирів міжнародних авіарейсів. Міцні напої сприяє розвитку даного захворювання. Це відбувається через зневоднення організму, тобто посилюється ймовірність утворення тромбів.

4. Газована вода. Будь-які газовані напої сприяють здуття живота. Напевно, пасажиру буде не дуже комфортно сидіти в літаку з повітряною кулею в животі.

5. Бобові. Ні, ні, ні і ще раз ні! Думаю, пояснювати причину вживання бобових, наприклад, гороху, не потрібно.

6. Часник і цибуля. Це вже продукти, шкідливі для ваших сусідів. Жодна пачка жувачок НЕ переб'є гострий запах від часнику.

7. жуйки і льодяники, що не містять цукру. Це, звичайно, хороша альтернатива для тих, хто сидить на дієті, але під час перельоту жуйки і льодяники, що не містять цукру, можуть викликати здуття живота, як мінімум. Як максимум, пасажир ризикує "коротати" час до посадки в туалеті.

8. Проточна вода. Напевно, мало хто вирішують пити воду з-під крана будинку. Так ось, в літаку такого робити теж не рекомендується, якщо не хочете сюрпризів від шлунка. Перевірки показали, проточна вода в літаку не відповідає федеральним стандартам, містить бактерії і мікроби. Краще попросіть склянку води у симпатичних стюардес, вони не відмовлять.

А тепер про продукти, які сміливо можна їсти навіть перед перельотом з Росії до Австралії.

1. Сир, молоко, йогурт - все це так звані продукти з низьким вмістом натрію. Ними і можна перекусити перед польотом. Уточніть тільки спочатку термін придатності.

2. Апельсини. Просто джерело вітамінів - підзарядити свій імунітет перед вильотом, ваш організм скаже вам спасибі.

3. Трав'яні чаї. Трав'яні чаї запобігають зневоднення, більш того, гарячий, наприклад, ромашковий чай заспокоїть розхитані нерви, а м'ятний - розбурханий шлунок.

4. Вода з лимоном. Загалом, ті ж цитрусові, якщо втомилися під час польоту, киньте часточку лимона в склянку з водою або чаєм, це врятує вас від зневоднення і зарядить енергією.

5. Мигдаль - гарна підмога для угамування почуття голоду без шкоди для організму.

6. Фруктові коктейлі на основі молока або йогурту - смачно і корисно, особливо, перед довгою подорожжю.