Реклама
Реклама
Реклама

Банк заблокував рахунок фізособи і вимагає пояснити, звідки гроші

Один з користувачів Facebook повідомив , Що Ощадбанк заблокував його рахунок, оформлений на фізособу. Банк, посилаючись на 115-ФЗ, вимагає від клієнта письмових пояснень з приводу рухів по рахунку за останні 3 місяці. Громадянин повинен пояснити банку фінансовий сенс своїх операцій.

Сьогодні Ощадбанк запропонував мені в безальтернативній формі письмово пояснити і паперово закріпити всі транзакції за 3 місяці.
Оператор колл-центра запропонував направити своє питання в пошту, приклавши номер карти, і всі паспортні дані.
На питання про ФЗ "обробка і зберігання перс даних" при такому способі спілкування, вона відповіла "ну не відправляйте. Приїжджайте в банк і дізнавайтеся все так".
Або запропонувала мені відправити звернення через особистий кабінет, доступ в який вони попередньо заблокували.
Це такий тонкий тролінг? Або аджайл і бігдата в дії.
- Олександр Томченко

У коментарях до цього посту користувачі з жалем констатували, що банки взялися за фізосіб з їхніми щоденними витратами. «Тепер по безналу і шкарпетки купити не смій, щоб на тебе не обрушився праведний гнів банкірів», - іронічно зауважують коментатори.

Тим часом деякі учасники обговорення справедливості заради відзначають, що для обурення фінмоніторингу банку, очевидно, були підстави - наприклад, численні переклади на картки інших фізосіб. На це автор повідомлення відповів, що переклади членам сім'ї - це його особиста справа, а не злочин.

Нагадаємо, раніше ми писали про скарги клієнтів банків, яким блокували карти через занадто великий зарплати. Банкіри вважають, що це підозріло і відносять такі операції до числа сумнівних.

Це такий тонкий тролінг?