Реклама
Реклама
Реклама

Продукти, що викликають целюліт, які ви їсте кожен день

  1. жири
  2. сіль
  3. Кава
  4. цукор
  5. Біла мука
  6. консерванти
  7. смажені

Целюліт - це проблема багатьох жінок

Целюліт - це проблема багатьох жінок. З'являється незалежно від віку і незалежно від ваги. Хоча відносно частіше виникає у жінок із зайвими кілограмами, худі жінки також стикаються з цією проблемою.

Є багато причин, що сприяють виникненню целюліту. На деякі з них, як, наприклад, гормональні порушення або генетична схильність, ми не маємо ніякого впливу. Але й інші фактори, що впливають на зовнішній вигляд нашого тіла, як фізична активність або правильна дієта - 100 відсотків залежить тільки від нас самих.

На жаль, в нашому щоденному раціоні ми споживаємо продукти, які сприяють утворенню целюліту. Подивіться, чого варто уникати, щоб ваша боротьба з апельсиновою кіркою була більш ефективною.

жири

Споживання надмірної кількості жирів, особливо насичених жирів (тваринних), викликає розростання жирової тканини. Окремі жирові клітини значно збільшують свої розміри - навіть в 10 - 60 разів. Це викликає тиск на капіляри, що порушує кровообіг і викликає місцевий набряк. Збільшені жирові клітини порушують структуру колагенових волокон і викликають їх склерозування. У боротьбі з целюлітом в першу чергу необхідно, отже, обмежити споживання насичених жирів, які можна замінити, наприклад, оливковою олією.

сіль

Сіль, яка потрапляє в організм в невеликих кількостях сприятливо впливає на наш організм. Між іншим, вона бере участь в регулюванні водного балансу організму. На жаль, надмірне вживання солі шкідливо. Викликає затримку води в організмі, а в разі порушення функції нирок - також набряки. Надлишок солі уповільнює обмін речовин і сприяє збільшенню ваги, що в підсумку може бути причиною целюліту.

Сіль міститься в дуже багатьох харчових продуктах, особливо з високим ступенем переробки. Бажаючи обмежити споживання солі потрібно не просто менше солити, а також звертати увагу на те, що ми їмо.

Бажаючи обмежити споживання солі потрібно не просто менше солити, а також звертати увагу на те, що ми їмо

Кава

Кава є ще одним продуктом, який не може виступати в нашій шкірі. Після випитої кави, в результаті дії кофеїну, як і в стресі, підвищується концентрація кортизолу в крові. Цей гормон утримує воду в організмі і викликає набряки, що сприяє утворенню целюліту. Кофеїн міститься також в чаї, колі або енергетичних напоях.

цукор

Білий цукор - це порожні калорії. Його споживання в надмірній кількості призводить до ожиріння. Чим більше жирової тканини, тим вище ризик виникнення целюліту. Прості цукру також впливають на пружність шкіри. Викликають гликирование білкових волокон в шкірі і порушують структуру колагенових волокон, в результаті чого шкіра втрачає пружність. Тоді побачите нерівності в підшкірній клітковині.

Цукор - це, звичайно, не тільки чайна ложка цукру засипана в чай ​​або каву, а також цукор, що міститься в солодкому, солодких напоях, десертах і фруктах.

Цукор - це, звичайно, не тільки чайна ложка цукру засипана в чай ​​або каву, а також цукор, що міститься в солодкому, солодких напоях, десертах і фруктах

Біла мука

З вуглеводів організм черпає енергію, проте їх надлишок в раціоні призводить до розростання жирової тканини. Крім того, продукти, виготовлені з високо обробленої білого борошна - макарони, білий хліб, торти - позбавлені клітковини. А це в основному клітковина пов'язує в кишечнику токсини, які потім виводяться з організму.

Клітковина також покращує роботу кишечника і запобігає запори, які також сприяють утворенню целюліту. Потрібно приймати зернові продукти тільки повного помелу, багаті на клітковину.

консерванти

Продукти високо оброблені: ковбаси, консерви, готові соуси, супи в порошках, в своєму складі містять консерванти, поліпшувачі смаку і запаху і барвники. Не всі з них шкідливі, але якщо ми споживаємо такі продукти у великих кількостях, невиділені організмом токсини роками накопичуються в організмі, що призводить до більш виразного целюліту.

смажені

Страви зазнали процесу смаження, не тільки підвищують свою калорійність за рахунок поглинання жиру, використовуваного для смаження. Під час смаження при високій температурі деякі жири перетворюються на шкідливі токсичні речовини, а надлишок жирової тканини і токсинів - це як раз целюліт.

У боротьбі з целюлітом постарайтеся уникати смажених продуктів, чіпсів і фаст-фудів.