Реклама
Реклама
Реклама

Висота стель в панельних будинках КОПЕ, ГІ, 606 серії

  1. сталінські будинки
  2. хрущовки
  3. панельні будинки

Житловий будинок серії 1-335

Історія - мінлива штука. І вона впливала і впливає не тільки на великі історичні події, а й на те, як і де ми живемо, у що ми одягаємося і так далі. Сьогодні ми поговоримо про те, як же змінювалося наше житло і яким воно є зараз, а саме про те, яка висота стель у різних будинках, приватних, квартирах і так далі.

Чому це так важливо? Тому що висота стель у житловому будинку впливає на перебіг і на якість життя в даному приміщенні. Отже, на що ж саме впливає висота стель.

  1. По-перше, вона визначає відчуття людини в просторі. Чим вище стеля, тим легше і природніше відчуває себе мешканець.
  2. По-друге, система очищення повітря. У низьких і маленьких кімнатах, в яких висота стель невелика повітря, відповідно, менше, тому і система очищення може бути простою. Тоді як у великих кімнатах потрібно забезпечувати приплив свіжого повітря. Доведеться збільшити кількість повітроочисних систем.
  3. Температура по периметру кімнати і всієї квартири. Чим вище стеля, тим більше тим більше буде різниця між температурою на підлозі і вгорі, на рівні стелі. У такому випадку потрібно буде подбати про правильну системі розподілу тепла в будинку.
  4. Творчість. У будинку або квартирі, в яких висота стель досить велика, можна реалізувати свої найсміливіші ідеї по її облаштуванню. Тут можна собі дозволити не тільки химерний і складний по конструкції стелю, а й світлі і великі вікна, які візуально зроблять ваш будинок світліше і красивіше. Відкривається велике поле для реалізації власних ідей.
  5. Зрештою, комфортабельність. У квартирі з низькими стелями навіть повітря зазвичай відчувається спертим, і задушливим. Крім того, якщо до вас в гості прийшла людина високого зросту (або вас самого природа не обділила), то це викличе додатковий дискомфорт і навіть деформацію хребта.

Як ви бачите, в високих стелях є маса переваг, які неможливо не помітити. Тому далі ми поговоримо детальніше про різновиди висоти стель в різних будинках. Хоча варто зауважити, що сьогодні мешканці намагаються не обмежуватися площею квартири. Візуально розширене простір, візуально високі стелі - все для того, щоб відчувати себе вільніше.

Але такі стандарти були введені відносно недавно, тому до цих пір безліч людей живе в будинках, висота стель яких залишає бажати кращого. Навіть з'явилося ціле протягом в архітектурі житлових приміщень, яке дозволяє візуально збільшити висоту стелі.

сталінські будинки

Сталінка в 1958 р споруди

Загалом, враження про сталінські часи у людей знаючих зазвичай вкрай негативно. Але такого абсолютно не можна сказати про будинки, які будувалися в той час. Це світлі і просторі квартири, висота стель в яких досягала 3,5 м. При цьому це була не крайність. У деяких будинках, які до сих пір знаходяться у відмінному стані, висота стель досягає 4,5 метрів. Прорізи для дверей в квартирі робилися широкими і високими, а вікна - великими і світлими, що створювало відчуття просто величезного приміщення. Квартири виглядають настільки вражаючими, що навіть немає необхідності в цих прийомах, які візуально збільшать площу будинку.

хрущовки

Цегляна хрущовка серії 1-447

Всім давно відомо стан стель в хрущовках. Для людини, зростання якого трохи перевищує середній, не є проблемою дотягнутися пальцями, або навіть долонею до стелі в квартирі, побудованої за такою схемою забудови. Висота стель в такому будинку становить близько 2,5 метрів, чого явно недостатньо для того, щоб комфортно і красиво розмістити велику люстру і інші необхідні предмети побуту. Тому сьогодні багато хто використовує різноманітні прийоми, щоб візуально підняти стелі і збільшити простір. Крім того, така сумна особливість в хрущовках не тільки з стелями. Вузькі і маленькі кімнати, квартири, в яких неможливо відкрити дві двері одночасно - все це до сих пір зустрічається в хрущовках. Збільшити площа такого будинку практично майже неможливо, хіба що добудувати балкон і підняти всі речі на антресолі, що не дуже врятує.

У цих будинках багато мінусів, цього не приховати. Але в той же час все було продумано для того, щоб підвищити економічність і ефективність такого житла.

Навіть низькі стелі служили хорошу службу: вони не дозволяли тепла розсіюватися по кімнаті. А сучасні дизайнерські прийоми дозволяють візуально розширити простір, а також візуально збільшити не тільки розмір квартири, а й висоту стелі.

панельні будинки

На сьогодні існує кілька різновидів панельних будинків, які будуть описані нижче.

На сьогодні існує кілька різновидів панельних будинків, які будуть описані нижче

Фото будинку серії ГІ

Серія ГІ - будинки, побудовані з великих блоків. Висота стелі становить не більше 2,5 метрів. При цьому кімнати, туалет і ванна більше нагадують невеликі комори, ніж кімнати.

Квартири 606 серії - панельні будинки, які вважаються житлом економ-класу. При цьому висота стель в них досягає 2,7 метрів.

Блокові будинки КОПЕ серії - будинки, висота стель в яких становить 2,64 метра. При цьому будинок дозволяє реалізувати фантазію замовника: готові блоки «складають» в бажану форму.

Якщо ви незадоволені висотою стелі в своєму будинку, то є кілька способів, як візуально можна прибрати цю проблему. Щоб візуально підняти стелю можна застосувати для стелі глянсову обробку. Блиск додасть глибини і висоти вашій квартирі.

Якщо дозволяє висота, застосовують установку багаторівневих натяжних стель. Він візуально додасть кімнаті обсягу. Але будьте обережні: така стеля забере у вас кілька реальних сантиметрів.

Одним з базових способів зорового збільшення висоти стелі є однакова фарбування стін і стелі.

Не бійтеся творити і пробувати щось нове, і нехай ніякі обмеження площі не стануть вам на заваді!

Чому це так важливо?