Реклама
Реклама
Реклама

Вибираємо барні стільці для кухні

Барна стійка на кухні   може бути продовженням робочої поверхні або перебувати на кухонному острові або півострові

Барна стійка на кухні може бути продовженням робочої поверхні або перебувати на кухонному острові або півострові. У будь-якому випадку вона вище стандартного кухонного столу. Тому звичайні стільці і табуретки не підійдуть. У продажу є безліч моделей барних стільців, виготовлених з різних матеріалів, що мають різну форму і кольори, від простих високих табуретів до стільців зі спинкою і підлокітниками. Вибір величезний! Поради фахівців направлять вас по правильному шляху.

1. Висота і розмір сидіння барних стільців
Якщо ви виберете барний стілець для кухні з регульованою висотою підстави, проблем у вас не виникне в будь-якому випадку. В інших випадках, щоб визначити оптимальну висоту сидіння для барних стільців, потрібно знати висоту барной стійки. Як правило, вона збігається з висотою кухонних шафок і дорівнює 90 см або 110 см. Відстань від стільниці до сидіння має бути 25-35 см. Це головний орієнтир, але щоб було зручно сидіти, потрібно ще визначити підходяще для вас відстань від сидіння до підлоги і переконатися, що воно приблизно відповідає розташуванню підніжки на барном стільці. Зазвичай підніжка знаходиться на 40 см нижче сидіння. Стільці без підніжки незручні.
Оптимальний розмір сторони сидіння - 40 см. Дуже зручні обертові сидіння.

2. Підбір барних стільців по стилю
Барна стійка і відповідні до неї стільці повинні відповідати стилю кухні. Якщо кухня оформлена в певному стилі, переважно підібрати модель в цьому стилі. При цьому вони не обов'язково повинні бути схожі на стільці в їдальні зоні, можна зіграти і на контрасті.
Для кухні в класичному або традиційному стилі барні стільці найкраще вибрати зі спинкою, на 4 ніжках, дерев'яні, зі шкіряною або текстильною оббивкою. Популярні шкіряні стільці. Особливо вони хороші для маленької кухні, в якій відсутня їдальня зона. Крім того, за шкіряними стільцями на кухні простіше доглядати, ніж за тканинними.
для мінімалістського дизайну кухні , На кухні в стилі модерн підійдуть будь-які стільці, але не в строгому класичному стилі. Зупинитися на стільцях на 4 ніжках або на одній, вибрати стільці зі спинкою або без спинки, а якщо зі спинкою, то з високою або низькою - справа вашого смаку і потреб сім'ї. Якщо ви вибираєте табурети, можна вибрати з м'якою оббивкою або покриті металом, із пластику або дерев'яні. Для кухні в авангардному стилі хороший вибір - барні стільці з міцного пластику. Сучасні пластикові стільці для бару можуть бути декоративними, ажурними. Матеріал барних стільців може збігатися з тим, з якого зроблені столові стільці, якщо вони є на кухні, але сучасний еклектичний стиль допускає стільці різні, при цьому на кухні створюється більш барвиста картина.

3. Конструкційні особливості барних стільців
Міцність. Більш міцні стільці - сталеві і дерев'яні на 4 ніжках, пластикові прослужать менше.
Комфорт. Для перекусу можна всістися на будь-які стільці, але якщо барна стійка служить заміною обіднього столу, виберіть барні стільці зі спинкою, а ще краще - і з підлокітниками теж.
Легкість догляду. М'яка оббивка стільців комфортніше, але за нею складніше доглядати на кухні. Вирішіть, чи готові ви витрачати більше часу на прибирання.
Стільці для кухонного бару з м'якою оббивкою комфортніше.

4. Кольорове поєднання
У разі, якщо ви віддали перевагу стільці з оббивкою, можете вибирати забарвлення, подібну на решті текстиль кухні, або за контрастом з ним - тут немає строгих правил.
5. Присядьте!
Досить сісти на стілець, і ви відразу зрозумієте, йти в касу або продовжити пошук. Стільці повинні бути зручні для сидіння. Це головне.
Наведені поради допоможуть вам вибрати найбільш підходящі барні стільці.