Реклама
Реклама
Реклама

Що таке Тропічний душ і як його вибрати для душової кабіни

  1. зміст: Чому цей душ тропічний? Різновиди тропічного душу Як вибрати тропічний душ? Догляд за...
  2. Різновиди тропічного душу
  3. Як вибрати тропічний душ?
  4. Догляд за системою тропічного душу

зміст:
  1. Чому цей душ тропічний?
  2. Різновиди тропічного душу
  3. Як вибрати тропічний душ?
  4. Догляд за системою тропічного душу

Вам коли-небудь хотілося провести канікули на райських островах, де щоранку ви б спостерігали схід сонця над океаном, а пару раз в тиждень насолоджувалися освіжаючим тропічним дощем, змиває всі тривоги і печалі? На жаль, таке задоволення для дуже багатьох людей виявляється занадто дорогим, але сьогодні у всіх бажаючих з'явилася можливість хоча б на кілька хвилин перенестися в ідеальне місце для відпочинку і релаксу. Ім'я цю новинку - тропічний душ. Ще недавно це пристрій використовувався тільки в санаторіях, лікарнях, лазнях і спа-салонах. Водні процедури незмінно доставляють нам радість, а освіжаючий душ до смаку абсолютно всім. Але якщо звична лійка передбачає лише гігієнічні процедури, то тропічний душ дарує можливість по-справжньому розслабитися, звільнитися від фізичного напруження і підняти собі настрій.

Чому цей душ тропічний?

Отже, що ж таке тропічний душ? На перший погляд може здатися, що ця система принципово не відрізняється від звичайної душової лійки, яка присутня в кожній ванній кімнаті. Однак насправді відмінність істотна - якщо поверхня традиційної лійки невелика, то тропічний душ на увазі установку дуже великий за площею решітки з безліччю форсунок. З лійки для звичайного душа вода надходить щільними пружними струменями, а при проходженні через решітку тропічного душу вода змішується з повітрям, в результаті формується потік м'яких крапель, які не б'ють в тіло, а делікатно обтікають його. Ще однією особливістю даної душової системи є установка на великій висоті. Для максимальної ефективності процедур решітка повинна монтуватися на висоті не менше двох метрів - досить довгий шлях, який проходять краплі перш ніж потрапити на тіло, забезпечує їх нераздражающее, оксамитове вплив на шкіру. Поєднання всіх цих обставин і робить душ тропічним - дієвим, але неймовірно приємним.

Різновиди тропічного душу

Якщо у вас вже виникло бажання розмістити у ванній цю чудову конструкцію, то варто дізнатися, що у вас є вибір, адже існує кілька видів даної системи.

  1. Бюджетний варіант - лійка великого діаметра Бюджетний варіант - лійка великого діаметра

    Рішення для самих ощадливих господарів, які не планують тривалих і витратних перетворень санвузла, - банальна зміна душової лійки. Звична модель невеликого діаметра демонтується, а замість неї на шланг встановлюється насадка великій поверхні (не менше 200 мм в діаметрі). Такі маніпуляції не зажадають спеціальних знань і навичок, провести заміну можна за кілька хвилин. Звичайно, таку систему складно назвати повноцінним тропічним душем, але в будь-якому випадку водні процедури будуть більш приємними.

  2. Швидкий спосіб - змішувач або стійка

    Ці конструкції також обходяться недорого і не уявляють складності при установці Ці конструкції також обходяться недорого і не уявляють складності при установці. Змішувач з тропічним душем практичним не має конструктивних відмінностей від традиційного, але володіє лійкою великого розміру (до 250 мм в діаметрі). Мінус змішувача полягає в тому, що навіть така велика лійка генерує потік, не здатний настільки покрити тіло, щоб людині було абсолютно комфортно. Що стосується душової стійки, то вона являє собою штангу, яка монтується на стіні і на якій фіксується велика лійка. При бажанні стійку можна розмістити не тільки на стіні ванної, але і в душовій кабіні . Але, як і у випадку зі змішувачем, тут водяний потік буде недостатньо об'ємним. Ще одним недоліком цих конструкцій вважається мала висота, при падінні з якої краплі не встигають набрати швидкість і силу для оживляючої обробки шкіри. Саме тому ці способи лише в деякій мірі імітують справжній тропічний душ і дозволяють отримати про нього тільки віддалене уявлення.

  3. Оптимальний вихід - душова панель

    Душова панель - конструкція недешева, ціна її може доходити до декількох десятків тисяч рублів, але якість водних процедур цілком виправдовує її вартість. Як правило, панель вбудовується в стіну. Залежно від фантазії виробника на ній можуть розташовуватися не тільки стійка з тропічним душем, а й додаткові форсунки для бокового гідромасажу тіла, а також оригінальні аксесуари на зразок підсвічування, радіо, пульта управління, що дозволяє регулювати температуру води, силу і обсяг потоку. За допомогою панелі виходить майже повноцінний тропічний дощ, стояти під яким подобається і дорослим, і дітям.

Як вибрати тропічний душ?

Відразу потрібно домовитися про те, що в ідеальному випадку про встановлення тропічного душу потрібно задуматися ще на етапі ремонту санвузла. Тоді можна буде вмонтувати лійку прямо в стелю, причому у вас буде можливість вибрати не тільки її розмір, а й форму. Останній фактор є досить важливим, хоча на перший погляд здається, що це зайві тонкощі вибору. Насправді ж від геометрії залежить гармонійність інтер'єру і відчуття комфортності. Так, якщо ви віддали перевагу сучасний лаконічний дизайн ванної кімнати, то варто зупинитися на лійці квадратної, прямокутної або навіть трикутної, якщо ви оформили ванну кімнату в класичному стилі, то вам більше підійде кругла або овальна модель, а тим, кому до смаку етніка, напевно сподобаються лійки фігурні, з помітним декором. Не забувайте і про те, що при монтажі тропічного душу під час ремонту буде можливість скомбінувати лійки, щоб отримати максимально відповідний для вас варіант.

Також враховуйте, що монтаж стійки і тим більше системи тропічної зливи краще довірити фахівцеві Також враховуйте, що монтаж стійки і тим більше системи тропічної зливи краще довірити фахівцеві. Якщо ж ви віддаєте перевагу все робити самостійно і вивчаєте питання, як зробити тропічний душ своїми руками, то майте на увазі, що вас чекають трудомісткі і галасливі роботи, що включають штробірованіе стелі, розводку комунікацій, прокладку труб тощо.

Якщо ви не плануєте переобладнати ванну кімнату і хочете просто доповнити ванну або душову новими функціями, то зверніть увагу на стійки і змішувачі, про які говорилося вище. Розглядаючи асортимент магазинів, звертайте увагу на продукцію відомих брендів, які виробляють якісні та надійні прилади, які не розчаровують покупців. Це, в першу чергу, обладнання для санвузлів компаній Hansgrohe (Німеччина), Bossini і Novellini (Італія), Otler (Великобританія). В останні роки на ринок активно виходять і вітчизняні виробники такої продукції, в числі яких компанії Ledeme і Domani-Spa. Сотні тисяч споживачів в нашій країні вже оцінили обладнання цих російських марок, яке, незважаючи на демократичні ціни, не поступається за якістю і довговічності зарубіжним аналогам. Ще один момент, який часто не приймають до уваги, - висота. Чим вище встановлена лійка, тим ефективніше будуть водні процедури. З цієї причини фахівці радять по можливості монтувати систему саме в стелю, а не в стіну - таким чином досягається оптимальність її функціонування.

Догляд за системою тропічного душу

Власники навіть звичайних ванн, оснащених змішувачами, і душових кабін прекрасно знають, що дуже швидко на металевих, пластикових і скляних поверхнях з'являється мутний наліт Власники навіть звичайних ванн, оснащених змішувачами, і душових кабін прекрасно знають, що дуже швидко на металевих, пластикових і скляних поверхнях з'являється мутний наліт. Особливо плями докучають тим, у кого вода жорстка. Сліди виникають тому, що у водопровідній воді розчинені солі, вони-то і утворюють при висиханні крапель наліт. Сольові відкладення не просто псують зовнішній вигляд лійок, стійок, шлангів, ванн і душових кабін, вони засмічують форсунки аж до повної їх непрохідності. Навіть кілька засмічені форсунок вже знизять якість душа, а якщо пропускати воду перестануть десятки отворів, то ні про яке задоволення мова вже йти не буде. У зв'язку з цим виникає закономірне питання - як почистити сітку тропічного душу? Найбільш недорогим засобом для обробки лійок є звичайний оцет. Для прочищення форсунок лійки вам буде потрібно демонтувати саму лійку і на кілька годин помістити в оцет, який розчинить вапняні відкладення і поверне отворів прохідність. Аналогічні маніпуляції доведеться провести і з гратами верхнього тропічного душу, вмонтованого в стелю. Будьте уважні і постійно стежте за станом обладнання, зануреного в оцет, - це речовина має високу хімічну активність; вироби з нержавіючої сталі і з хромовим покриттям в ньому не постраждають, але ось латунні і бронзові можуть покритися оксидами, загубивши свій оригінальний вигляд. Після обробки оцтом обов'язково ретельно промийте аксесуари водою і встановіть на місце. Також можна скористатися за допомогою спеціальних засобів, які розчиняють відкладення. У разі, якщо ви не займалися очищенням довго, може знадобитися вторинна обробка, але іноді доводиться вдаватися навіть до досить трудомісткого ручного видалення солей з кожної форсунки.

Зміст: Чому цей душ тропічний?
Різновиди тропічного душу Як вибрати тропічний душ?
Різновиди тропічного душу Як вибрати тропічний душ?
Чому цей душ тропічний?
Отже, що ж таке тропічний душ?
Як вибрати тропічний душ?