Реклама
Реклама
Реклама

Ліліпути в країні Гуллівера - маленький путівник по великій «Москва-Сіті»

Ось уже рік як наш проект не проводить екскурсій в комплекс будівель Москва-Сіті, але телефон не замовкає від бажаючих потрапити туди Ось уже рік як наш проект не проводить екскурсій в комплекс будівель Москва-Сіті, але телефон не замовкає від бажаючих потрапити туди. І у нас нарешті з'явилося можливість відвідин однієї з веж Москва-Сіті! По суті це один з висотних поверхів вежі, який поки не використовують власники, але види звідти на Москву чудові !!! Але навіть таке подорож манило любителів сучасності.

Ми проводимо найкомфортніші і ексклюзивні екскурсії на вежу. Але крім підняття з нами на висоту, ви можете після екскурсії самостійно ознайомиться з цим воістину гігантським сучасним містом, де все найвище і найбільше. У цьому місті справді відчуваєш себе карликом в країні Гуліверів. Ми допоможемо вам цікаво прогулятися і подивитися на комплекс. Як зараз можна потрапити на територію комплексу, що подивитися і куди зайти ви дізнаєтеся з нашого міні-путівника.

Як зараз можна потрапити на територію комплексу, що подивитися і куди зайти ви дізнаєтеся з нашого міні-путівника

на даху будинку Нірензее

Невеликий екскурс в історію висотного будівництва. Прагнення до висотного будівництва у Москвичів виникло ще в кінці 19 століття, але здійснилося лише на початку 20 століття. Першим будинком-хмарочосом, або як тоді його називали «тучерезом», стало дітище російського архітектора німецького походження Ернста-Ріхарда Карловича Ніерзее або Нірнзее. Неподалік від Тверської вулиці в Великому Гнездніковском провулку в 1914 році він побудував 8-ми поверховий житловий будинок з високим дахом і кинув в жах ретроградних москвичів, які порівнювали цю споруду з Вавилонської вежею. Але будинок полюбили, стали водити на дах за гроші, влаштували там кафе і знімальний павільйон, а за радянських часів навіть дитячий майданчик для прогулянки. За підйом на дах на ліфті і огляд московських околиць з висоти пташиного польоту під звуки духового оркестру платили по 20 копійок. Саме на цьому даху плакала героїня фільму «Службовий роман» Людмила Прокопівна Калугіна.

вежа Татліна

Про більш високих грандіозних будівлях стали замислюватися після революції в 1920-х роках. Це був час заперечення старого звичного і класичного і пошуку нових авангардних форм. Відомий інженер Володимир Татлін придумав вежу висотою 400 метрів з нахилом в 23 градуси, яка отримала назву по імені свого творця «вежа Татліна». Але придумати - не означає виконати. Інженерні вишукування того часу і відсутність надійних конструкцій не дозволяли звести таку будову. Тому Татлін в своїй майстерні виставив макет башти і повісив плакат: «Інженери-мостовики, шукайте розрахунки нової форми». Так і не знайшли. В результаті міні-копію цієї вежі можна побачити нагорі творіння сучасних архітекторів на Великій Бронній в елітному будинку «Патріарх».

Проект будівлі Наркомтяжпрома Леонідова

Настали 1930-і роки, і інженер Іван Леонідов проектує будівлю Наркомтяжпрома, яке мимоволі нагадує своїми лініями деякі будівлі сучасного комплексу Москва-Сіті. Проектні роботи Леонідова досі викликають інтерес у архітекторів усього світу - в 2007 році в Мілані була влаштована його персональна виставка.

Потім був знаменитий проект Палацу Рад висотою в 420 метрів заввишки на місці нинішнього Храму Христа Спасителя з гігантською 150-метрової фігурою Леніна нагорі, але так і не побудований. А в 1950-і над Москвою злетіли у вись шпилі знаменитих 7-ми сталінських висоток і одна нова Тріумф-палас вже в наш час.

Історія будівництва Москва-Сіті. Важко собі уявити, але буквально 100 років тому тут було абсолютно порожнє відлюдний місце, колишня каменоломня під назвою «камінці». На карті Москви 1930 року цю місцевість виглядає зовсім пустельною. Напередодні московської Олімпіади 1980 року під цю подію в Москві розгортається бурхливе будівництво сучасних об'єктів, в числі яких зводять знаменитий «Хаммеровскій центр» з готелем «Міжнародної» і виставковим комплексом «Експоцентр». У 1992 році місцем на березі річки-Москви зацікавилися всерйоз, але тільки в 2001 році з ініціативи тодішнього мера Москви Лужкова тут будується міст «Багратіон» і «Вежа-2000». Архітектор Борис Тхор пропонував тоді грандіозний проект будівництва Сіті - в центрі планувалося побудувати найвищу в Європі вежу «Росія», купол якої повинен був віддалено нагадувати архітектуру старовинної Дьяконовской шатрової церкви в Коломенському. Але відсутність достатнього фінансування, економічні реформи в країні, і як результат - земля в цьому місці віддається по шматках інвесторам і вони починають будувати на свій смак і лад. Москвичі вже давно прозвали Москва-Сіті БАМом - романтичні надії окриляли перших будівельників, онуки яких спостерігають триваючу будівництво.

Схема комплексу Москва-Сіті

Сучасний огляд. Щоб опинитися на території комплексу Москва-сіті потрібно доїхати до станції метро «Виставкова» або доїхати на машині до моста «Багратіон» по лівому березі Москва-ріки. Найкраще почати оглядати комплекс саме з цієї точки, з боку набережної перед мостом Багратіон і потім йти у напрямку до головного входу в Торговий центр «Афімолл». Потім Ви можете обійти весь комплекс навколо і оглянути всі будівлі, що розкриваються по своєму з різних сторін, а після зайти в ТЦ «Афімолл» і подивитися будівлі поблизу, через найбільший в Європі прозорий купол.

вежа Еволюція

Вежа Еволюція. Будується химерне будівлю, закручене як спіраль і нагадує молекулу ДНК, привертає увагу перехожих. Висота вежі 255 метрів. У нижній частині будуть розташовані магазини і кафе, парковка на 1350 місць, підземні переходи до Центрального Ядра, мосту «Багратіон» і в метро. Вежу іноді називають «Палацом одружень» - там планується розмістити найбільший загс Москви з водоспадами і яблуневим садом.

вежа Імперія

Вежа «Імперія». Вежа висотою в 60-т поверхів з офісними приміщеннями, апартаментами з прекрасними панорамними видами, п'ятизірковому готелем класу Lux на 250 номерів і розважальним центром. Фронтальне будівлю розважального комплексу включає в себе аква-парк, зони СПА, фітнес-центр, кафе і ресторани, торговельні площі. Комплекс пов'язаний з Пресненський набережній і має вихід на воду і власний причал, до якого будуть пришвартовуватися річкові кораблі.

місто Столиць

Комплекс «Місто столиць». Будинки схоже на нерівно складені дитячі кубики гігантських розмірів. Комплекс складається з двох веж об'єднаних одним 18-ти поверховим стилобатом. Найвища вежа у 73 поверхи висотою 306 метрів - це вежа «Москва». Вежа нижче в 62 поверхи висотою 255 метрів - це вежа «Санкт-Петербург». Усередині розташовані офіси і житлові приміщення. Якщо ви бажаєте потрапити в цю вежу, то відвідайте двоповерховий ресторан паназиатской кухні BAMBOO.BAR. Це тропічний острів і екзотика з концептуальної музикою, дванадцятиметровій контактної барною стійкою і великою літньою верандою. Можете зайти в італійський ресторан «Tutto bene» (Все добре) або відвідати медичну клініку «Чайка».

вежа Федерації

Комплекс Федерація або Вежа Федерації. Цей комплекссостоіт з трьох елементів - тригранних веж Захід і Схід, і центральної частини майбутнього шпиля між ними. Вежа Захід висотою 243 метри налічує 62 поверхи.

Потрапити в Вежу можна якщо Ви зайдете в одну з численних розташованих там організацій або в ресторан «Sixty» - найвищий ресторан у Європі з берізками на висоті, панорамним видом на всю Москву і навіть з прозорою стелею! Будьте готові, що при підйомі на ліфті у деяких може закласти вуха, як при зльоті літака.

Будьте готові, що при підйомі на ліфті у деяких може закласти вуха, як при зльоті літака

Ресторан «Sixty»

Візьміть чашку кави або чайник чаю, десерт і насолоджуйтеся видами з висоти. У вежі розташовані не тільки офіси, а й житлові приміщення, і апартаменти, а також незвичайні ліфти. Щоб забезпечити перевезення усіх жителів і працівників в кожній шахті працює по два ліфти, які рухаються вгору або вниз, не заважаючи один одному. Є там ліфт з прозорою підлогою, і ліфти, які рухаються по горизонталі і навіть по діагоналі.

Басейн в спа-центрі

На двох верхніх поверхах вежі під скляним куполом знаходиться самий високорозташований в Європі басейн і спа-центр для жителів вежі. На цій вежі знаходяться найвищі електронний годинник світу. У вежі є спеціальне театральний простір, в якому дають сучасні оперні вистави.

Будівництво вежі Схід і шпиля в даний час призупинено. За планом передбачено, що вежа Схід буде заввишки 360 метрів, а шпиль майже 500 метрів. Кажуть, що в шпилі на самому верху буде оглядовий майданчик, до якої відвідувачів будуть доставляти майже повністю прозорі ліфти.

Будинки побудовані міцно, будівельники стверджують, що ні літак, ні землетрус, ні найсильніший ураган не зашкодять хмарочоси. Особлива індивідуальна енергосистема, дозволяє будівлі перебувати в робочому стані навіть в тому випадку, якщо в місті повністю вимкнеться електроенергія.

вежа Меркурій

«Меркурій Сіті Тауер». Незвичайне будівля з золотистим склінням - це найвищий хмарочос Європи. Його висота становить 338,8 метрів, будівля має 75 поверхів. Ця вежа перевищила на 30-ть з гаком метрів висоту лондонського хмарочоса «The Shard». У будівлі на верхніх поверхах з 43 по 75-й розташовані апартаменти, на 42 поверсі розташований клубний поверх. Офіси різних компаній розташовуються з 4 по 40 поверхи. У технічних поверхах розташовані вестибюлі, магазини, ресторан, кафе, їдальня для орендарів і п'ять підземних поверхів для парковки.

Суцільне панорамне скління виконано із застосуванням енергозберігаючих, високоміцних і тонованих склопакетів. Будівля має свій резервний джерело електричного живлення, єдину автоматизовану систему управління будівлею, близько 40 сучасних швидкісних ліфтів з часом очікування ліфта менше 30 секунд. Архітекторами цієї будівлі є: народний архітектор РФ, керівник «Моспроекта-2», син видатного радянського архітектора М.В. Посохіна - академік Михайло Михайлович Посохин і американський архітектор Френк Вільямс - автор проектів хмарочосів в США.

Посохіна - академік Михайло Михайлович Посохин і американський архітектор Френк Вільямс - автор проектів хмарочосів в США

Фонтан в Афімолл

Торговий центр «Афімолл». Торговий центр розташований в так званому Центральному ядрі "Москва-Сіті» на 6-ти поверхах з магазинами, кафе, ресторанами і кінотеатром. Під торговим центром розташований вхід в метро «Виставкова», з якого легко піднятися в ТЦ. Зайдіть через головний вхід і зробите незвичайну подорож-підйом до прозорого купола. Для цього намагайтеся підніматися поступово на ескалаторах біля зони фонтану, щоб бачити, як несподівано красиво розкривається зовнішній простір. Підніміться на самий верхній поверх і потрапите на саму гігантську незвичайну виставку Москви «ТИТАНИК: як це було. Занурення в історію » .

Експозиція мегавиставкі через більш ніж 100 років після загибелі «ТИТАНІКА» повертає відвідувачів на борт розкішного круїзного пароплава: реконструйована кожна деталь його знаменитих інтер'єрів різних епох;  свої звичні місця зайняли 342 справжніх предмета, що належали пасажирам «ТИТАНІКА»;  ясно представлений образ життя пасажирів і команди;  є навіть справжній айсберг Експозиція мегавиставкі через більш ніж 100 років після загибелі «ТИТАНІКА» повертає відвідувачів на борт розкішного круїзного пароплава: реконструйована кожна деталь його знаменитих інтер'єрів різних епох; свої звичні місця зайняли 342 справжніх предмета, що належали пасажирам «ТИТАНІКА»; ясно представлений образ життя пасажирів і команди; є навіть справжній айсберг! На «Титаніку» з особливою ретельністю були відтворені розкішні інтер'єри різних епох, але прославився він, на жаль, не цим - тому виставка «ТИТАНИК: як це було. Занурення в історію »- c предметної достовірністю розповідає, перш за все, про сумну долю гігантського корабля. Відвідувач ніби постійно перебуває на борту «ТИТАНІКА» і має змогу безпечно пережити в історичній обстановці всі події фатального подорожі від причалу Саутгемптонського порту до зіткнення з крижаною брилою в Атлантиці.

Цей гігантський корабель з відтвореними інтер'єрами знаходиться під найбільшим в Європі прозорим куполом, площа якого становить близько 10 000 кв.м. Подивіться крізь нього на вежі «Москва-сіті» - вони здаються зовсім поруч, і саме тут відчуваєш всю їх міць і громаду, що нависає над вами. З цієї висоти найкраще дивитися на фонтан, який вивергає свої води на 36 метрів у висоту кожні півгодини під світло прожекторів і музичний супровід. Ви стоїте нагорі, а величезна струмінь води долітає до вашого рівня за лічені миті.

Будинки «Москва-сіті» викликають у москвичів полярні думки, але всім хочеться побувати тут. Деяких москвичів дратує вигляд сірих будівель на тлі неба і історичної забудови, так як вежі видно з багатьох історичних точок Москви і вони нагадують чужу інопланетну декорацію міста. Ті, хто бував в Сінгапурі і країнах Сходу говорять, що це погане подобу тамтешнім хмарочосах. А угорці, наприклад, із задоволенням відвідують Сіті, тому що у них висотних будівель взагалі немає. Так чи інакше, це у нас вже побудовано і ще планується звести високу вежу «Росія». Тому, Ідіть і Дивіться, все саме гігантське і найбільше!

Тому, Ідіть і Дивіться, все саме гігантське і найбільше

Можливе майбутнє Москва-Сіті