Реклама
Реклама
Реклама

Закупівля на виконання кадастрових робіт

Планується запит котирувань на виконання кадастрових робіт. Чи потрібно вказувати у вимогах наявність в учасника запиту котирувань чинного кваліфікаційного атестата кадастрового інженера і бути членом СРО кадастрових інженерів?

Як працювати з електронними торговими майданчиками

Оксана Баландіна, шеф-редактор Системи Держзамовлення Оксана Баландіна, шеф-редактор Системи Держзамовлення

З 1 липня 2018 року по 1 січня 2019 року біля замовників перехідний період - дозволено проводити і електронні, і паперові процедури. З 2019 року конкурси, аукціони, котирування і запити пропозицій на папері заборонять, крім восьми винятків.
Читайте, які закупівлі проводити на ЕТМ, як вибрати ділянку та отримати електронний підпис, за якими правилами укладати контракти в перехідний період і після.

Дізнатися більше

При здійсненні замовником закупівлі на виконання кадастрових робіт, до учасників закупівлі відповідно до положень п. 1 ч. 1 ст. 31 Закону № 44-ФЗ необхідно встановити вимогу про надання:

Для юридичних осіб:

- копії документів (виписка, свідоцтво і тд.), Що підтверджують членство в саморегулівної організації кадастрових інженерів, зазначених осіб (не менше 2-х кадастрових інженерів), які перебувають в штаті організації (тобто юридичній особі (учаснику закупівлі) необхідно надати інформацію не менш як по 2 кадастровим інженерам, що знаходяться в штаті такого юр. особи, про їх членство в саморегулівної організації кадастрових інженерів);

Для учасників закупівлі - фізичних осіб, зареєстрованих як індивідуальний підприємець:

- копії документів (виписка, свідоцтво і тд.), Що підтверджують членство в саморегулівної організації кадастрових інженерів.

Здійснити перевірку членства кадастрового інженера в саморегулівної організації кадастрових інженерів можна на офіційному сайті Россреестра https://rosreestr.ru/wps/portal/ais_rki і (або) на сайті саморегулівної організації кадастрових інженерів в членстві якої знаходиться кадастровий інженер.

Додатково, з 1 липня 2016 року Федеральним законом від 30.12.2015 № 452-ФЗ стаття 29 Федерального закону від 24.07.2007 № 221-ФЗ була викладена в новій редакції. Відповідно якої, для виконання кадастрових робіт не потрібно діючий кваліфікаційний атестат кадастрового інженера.

Також, нагадуємо, замовник не має права вимагати копії вищевказаних документів в складі котировочной заявки. Відхилити заявку учасника, який не подав у складі заявки такі документи, не можна. Це стосується будь-яких документів за пунктом 1 частини 1 статті 31 Закону № 44-ФЗ, наприклад, членства в саморегулівної організації, ліцензії. Таке роз'яснення дає Мінекономрозвитку Росії в листі від 07.04.2017 № Д28і-1971.

Виписка з Федерального закону від 24.07.2007 № 221-ФЗ

Стаття 29. Кадастровий інженер

«1. Кадастровим інженером визнається фізична особа, яка є членом саморегульованої організації кадастрових інженерів. Кадастровий інженер може бути членом тільки однієї саморегулівної організації кадастрових інженерів. ... »

Стаття 31. Форми організації кадастрової діяльності

«... 1. Кадастровий інженер може вибрати одну з наступних форм організації своєї кадастрової діяльності:

1) в якості індивідуального підприємця;

2) в якості працівника юридичної особи на підставі трудового договору з такою юридичною особою.

2. Кадастровий інженер відповідно до цього Закону має право вибирати форму організації своєї кадастрової діяльності та місце її здійснення самостійно. ... »

Стаття 32. Здійснення кадастровим інженером кадастрової діяльності в якості індивідуального підприємця

Кадастровий інженер має право прийняти рішення про здійснення своєї кадастрової діяльності в якості індивідуального підприємця, якщо він зареєстрований в цій якості у встановленому законодавством Російської Федерації порядку.

Стаття 33. Здійснення кадастровим інженером кадастрової діяльності в якості працівника юридичної особи

«1. Кадастровий інженер має право здійснювати кадастрову діяльність на підставі трудового договору з юридичною особою в якості працівника такої юридичної особи. Договори підряду на виконання кадастрових робіт полягають такою юридичною особою. Дані роботи має право виконувати тільки кадастровий інженер - працівник такої юридичної особи.

2. Зазначене в частині 1 цієї статті юридична особа зобов'язана:

1) мати в штаті не менше двох кадастрових інженерів, які мають право здійснювати кадастрову діяльність; ... »

»

Журнал «Госзакупкі.ру» - це журнал, на сторінках якого практичні роз'яснення дають провідні експерти галузі, а матеріали готуються за участю фахівців ФАС і Мінфіну. Всі статті журналу - це вища ступінь достовірності.

Всі статті журналу - це вища ступінь достовірності

Довідкова Система Держзамовлення - незамінний помічник для тисяч замовників і постачальників завдяки грамотним рекомендаціям, чітким відповідям на питання і унікальним шаблонами. Онлайн-помічник, зручні сервіси та розраховувачі значно спростять вашу роботу.

Онлайн-помічник, зручні сервіси та розраховувачі значно спростять вашу роботу

Асистент замовника - онлайн-сервіс, який допомагає автоматизувати документообіг з планування закупівель. Ви швидко і правильно сплануєте закупівлі, перевірите план на предмет помилок, створите електронну і друковану форму звіту по закупкам у едпоставщіка і завантажте готові документи в ЄІС.

Чи потрібно вказувати у вимогах наявність в учасника запиту котирувань чинного кваліфікаційного атестата кадастрового інженера і бути членом СРО кадастрових інженерів?