Реклама
Реклама
Реклама

Золоті монети

Кожна людина прагне зберегти і примножити свої заощадження. Для досягнення цієї мети зазвичай говорять про створення якогось інвестиційного портфеля, що складається з різних активів, що відрізняються один від одного прибутковістю і ступенем ризику. Одним з найбільш надійних, ліквідних і прибуткових активів в даний час є золото. Фахівці зазвичай рекомендують розміщувати в золото від 5 до 25 відсотків від сукупного розміру заощаджень.
Однак виникає питання, в якому вигляді має бути представлений цей дорогоцінний метал, щоб відповідати основним вимогам інвестування - повернення, ліквідності, надійності, прибутковості? Давайте розбиратися.

Золоті інвестиційні монети Золоті інвестиційні монети.

У 2012 році компанія «Калита-Фінанс» запустила проект з торгівлі золотими інвестиційними монетами. А в 2013 році з'явився інтернет-магазин Золотий монетний будинок , В ньому представлені найбільш відомі російські та зарубіжні золоті інвестиційні монети, торгівля якими ведеться по всьому світу.
Це інструмент, створений спеціально для того, щоб володіння золотом стало саме інвестицією, здатної зберегти і примножити ваші заощадження.
Операції з ними не обкладаються податками, їх легко купити і продати - багато банків і фінансові компанії здійснюють торгівлю цим видом монет. Параметри золотих інвестиційних монет (малюнок, вага, діаметр, товщина) загальнодоступні і легко перевіряються, тому ймовірність купити підробку мінімальна.

Золоті колекційні монети. Потрібно мати на увазі, що цей актив менш ліквідний, ніж, скажімо, інвестиційні золоті монети. Крім того, до ціни золота в даному випадку додається якась надбавка, що залежить від колекційної цінності і рідкості монети. У кожної монети вона своя і для об'єктивної оцінки потрібні знання і досвід, інакше легко можна потрапити в халепу. Ну і нарешті, якщо проводити операції з колекційними монетами офіційно, вони так само як і операції з золотими злитками, обкладаються ПДВ.

Металевий рахунок.

Хороший спосіб інвестування, за винятком того недоліку, що надійність вкладення знижена в зв'язку із залежністю від надійності і стійкості банку, в якому відкрито металевий рахунок. Як показує досвід, навіть найнадійніші банки в періоди криз не завжди виконують свої зобов'язання. Хороший спосіб інвестування, за винятком того недоліку, що надійність вкладення знижена в зв'язку із залежністю від надійності і стійкості банку, в якому відкрито металевий рахунок Золоті злитки. Це справжнє, «живе» золото, але операції по його купівлі-продажу обкладаються в Росії податком на додану вартість, що зводить нанівець переваги даного активу. Золоті ювелірні прикраси, посуд, столові прилади для інвестування вільних коштів підходять мало, так як не дотримуються такі вимоги, як зворотність і ліквідність вкладень. У разі, якщо людина захоче повернути вкладені кошти, він зазнає збитків, тому що продати ювелірні прикраси швидко можна тільки через ломбард, де він отримає ціну золотого брухту. Або ж доведеться шукати покупця саме придбаного вироби, що довго і знову ж таки не гарантує повернення витрачених коштів.

Магазин інвестиційних золотих монет "Золотий монетний дім" - у нас ви можете не тільки вигідно купити, але і продати наявні у вас золоті інвестиційні монети. Телефони: +7 (495) 728-29-96 та +7 (964) 531-63-63

Однак виникає питання, в якому вигляді має бути представлений цей дорогоцінний метал, щоб відповідати основним вимогам інвестування - повернення, ліквідності, надійності, прибутковості?